Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cumisüvegről leszoktatás?

Cumisüvegről leszoktatás?

Figyelt kérdés

Kisgyerekek témakör, szóval nem baba korban érdekel.

Hanem nagyobb gyerek, aki ragaszkodott a cumisüveghez.

Megvártátok, amíg ő el akarta hagyni? Vagy volt valami praktika?

Az, hogy vegyünk helyette mást, amit ő választ, nem jött be, azt próbáltam. Hallani se akart róla. :D

Nem iszik mindig abból, csak este a tejet. Minden mást pohárból iszik jó ideje már.

júl. 30. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Az enyém most múlt 2 éves, este a tejet csak cumisüvegből issza, de amúgy fejjel lefelé pet palackból is tudna inni cseppmentesen, ha akarna. :D Szívószálas kulacsból iszik amúgy minden mást. Én nem stresszelem magam rajta amúgy, majd leszokik, ha ő akar. Nem lóg egész nap a szájában, nem zavarja a nappali viselkedését. Az a napi 10 perc kit érdekel. Szívogassa, ha ez megnyugtatja. :)
júl. 30. 13:56
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Ugyanez van nálunk is, mint az egyesnél. Pohárból is tud inni, de a szivoszalasat szereti. Este lefekvés előtt iszik cumisüvegből. Testvérem kislánya 6 éves és ő is cumisüvegből iszik még, de csak lefekvés előtt. Szerintem, nincsen ezzel semmi baj
júl. 30. 16:28
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Az én lányom múlt héten töltötte a 4-et. Rá 2 napra simán elhagyta a cumisüveget.

Pedig nem volt rajta nyomás, nem mondogattam, hogy már nagy vagy hozzá.

Este még itta a tejet belőle, reggel meg már nem kellett. (ő reggel és este ivott belőle)

júl. 30. 16:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell beszüntetni, amihez köti. Esetedben a "tejivást", mint ritualét.
júl. 30. 17:31
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
Nincs meg 2 eves, megmondtam, hogy poharbol ihat tejet, vagy nem iszik. Nem iszik azota. Ennyi. Nem tudom miert kell ezt tulgondolni, de nem erzitek gaznak, hogy meg cumisuvegezik?
júl. 30. 21:56
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

Nem, nem éreztem gáznak, vagy cikinek, hogy otthon elalváshoz cumisüvegből ivott.

Azt viszont nagyon gáznak érzem, hogy a boltban jártamban keltemben olyan szülőkbe botlok akik megveszik a 1,5-2 évesnek a csomag gumicukrot,meg a tonna csokit,mert a kicsi azt akar.

Nem tömöm cukorral, kap nasit, gyümölcsöt és ha este az nyugtatja meg, hogy megiszik 1,5 deci tejet a cumisüvegből, akkor odaadom neki.

Nem a társadalomnak kell megfelelnem, hanem a gyerekem igényeinek. Szóval pontozzatok le, de leszarom, hogy mi ciki és mi nem.

júl. 31. 11:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem nagyon ertem a ketto hogy fugg ossze. 🫠 Igaz, a gyerek igenye lenne az is, hogy a fogai ne azzanak a tejben meg este, a cumisuvegtol ne legyenek elferdulve, kisgyerekkent kepes legyen mar poharbol inni, legalabb villaval, kanallal onalloan enni, de mindegy. 😅
júl. 31. 12:26
 8/12 anonim ***** válasza:
52%

Éjszaka ne ázzon a foga a tejben. Akkor akik 12-18 hónapos koruk között még szopnak (esetleg éjjel is) azoknál miért elfogadott, hogy ázik a foguk a tejben/tápszerben?

A másik meg, nem egy kisgyerek jár úgy az ovinkba, akitől 2 évesen elvették a cumisüveget, mert ez az elvárt, közülük jópár nyugtatásként rákapott az ujjszopásra. Na az ferdíti el a fogakat rendesen.

júl. 31. 12:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Mert az anyatej nem erintkezik szoptatas kozben a fogaival. 🫠
júl. 31. 15:20
 10/12 A kérdező kommentje:

Az én fiam foga nem ázik tejben, mert az esti tej után még mos fogat.

Amúgy meg nem gondolnám, hogy ciki, hogy abból iszik.

A cumisüvegtől meg amúgy miért lennének ferdék a fogai? Egészen konkrétan 5 percet sincs a szájában.

És mint írtam, képes pohárból inni. Mindig abból iszik, kivéve az esti tejet.

júl. 31. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!