Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktatták le a nagyobb...

Hogyan szoktatták le a nagyobbacska gyereket a cumisüvegről?

Figyelt kérdés
Fiam 4 éves múlt, nap közben már egy ideje pohárból iszik, de az sem volt egy könnyű menet mire megtanulta és megszokta. Este és reggel viszont még mindig nagyon ragaszkodik a cumisüveghez. Különösebb bajom nincs vele, de azért kiváncsi vagyok mások hogyan és mikor szoktatták le róla.

2020. szept. 12. 17:56
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Én 7 évesen szoktam le a cumisüvegről. Alapból pohárból ittam már, csak reggel és este ittam c.üvegből. Végül karácsonykor elcseréltem a „jézuskával" egy játékra, amit nagyon szerettem volna.
2020. szept. 12. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Hat. Nem adtuk neki oda.
2020. szept. 12. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

4 évesen már nagyon nagy a cumisuveghez. Mondjuk azt se ertem minek szoktattad ra. De amugy elveszed, kidobod

Ha szomjas, ott a pohár.

2020. szept. 12. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Mondtam neki, hogy már nagy hozzá. Persze este a kiságyban azért volt egy-két nehéz elalvás, de kitartottunk amellett, hogy ne cumisüvegezzen már.
2020. szept. 12. 18:47
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

Mit jelent hogy “ragaszkodik”?

Mert ha csak annyi, hogy duzzog ha nem abba kapja, ezért ti mégis oda adjátok, akkor nektek kell erősnek lennetek, hogy szabályokat hozzatok.

Ha érzelmi oka van, akkor meg kell keresni az okát (szorongás pl).

2020. szept. 12. 18:55
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó vagyok, a fiam 1 évesen kiválasztott egy pici bögrét a boltban és onnantól abba kapta a kakaót.

Nálunk nem volt leszoktatás, hanem lerakás volt.

2020. szept. 12. 18:57
 7/9 anonim ***** válasza:
61%
Az szinte biztos, hogy ovis korban lerakja magától, úgyhogy én hagynám, úgysem látja senki, hogy cumisüvegböl iszik, az a nagy előnye, hogy, fekve is tud belőle inni, pohárból azt nem lehet, én hagyom a lányomnak.
2020. szept. 12. 19:00
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
Én 3-4 évesen még abból ittam az esti tejet. Aztán megszületett az öcsém, mondták hogy kell a babának, én meg odaadtam neki. Nem nagyon emlékszek mennyire viselt meg, de szerintem nem nagyon.
2020. szept. 12. 19:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Sehogy, cumisüveget sose fogadott el, kezdettől itatópoharat. Pont a napokban dobtam ki kicsi gyerek cuccokat, többek között cumisüvegeket, itatópoharakat.

Egyszerűen nem adod neki oda, és ennyi.

2020. szept. 14. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!