Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki mennyit tudott foglalkozni...

Ki mennyit tudott foglalkozni a gyerekevel mikor már úton volt a kistesó?

Figyelt kérdés

20 hetes vagyok, ma realizáltam, hogy úr Isten, hogy nőtt meg ilyen gyorsan a kisfiam? (Tegnap lett 16 hónapos) és hogy én "hol voltam eddig"?! Mostanság nagyon apás lett mióta terhes lettem és cicizni is csak 1 max 2 egy nap. Mivel nem nagyon szabad most emelnem, hajolgatnom és társai így nagyrészt apa csinálja ezeket. Ez a várandóságom minden szempontbol nehezebb, fárasztóbb így próbálok sokat pihenni. Viszont ma mikor leültem vele játszani rámtört a sírás, hogy egy pár hónapja alig jut rá "időm" :( és milyen szar amya vagyok, elveszett az az idő amit eddigén pihentem :(

Nyilván tudatosítom magamban, hogy a tesó is olyan fontos mint ő, és muszály odafigyelnem magamra, hogy ő is jól legyen. De ez így olyan nehéz :( És mi lesz még ha megszületik a tesó. Ahhhh

Mással is volt így?

Jó tanács?

júl. 29. 12:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igazából rossz helyen tapad a lepeny emiatt ha hajolgatok, emelgetek akkor rózsaszines folyásom van, ezt még tetőzi egy GDM. Nyilván lehetne ennél rosszab is. Nem lusta vagyok hanem egyszerűen fáradt... tudom milyen egy újszülött babával, de még az se ennyire fárasztó mint ez a terhességem, ennyi.
júl. 29. 13:59
 12/18 A kérdező kommentje:
Ja és a férjem 2 hetig szabim volt, ő volt a kisfiammal magyrészt hogy én tudjak pibenni (ő játszott vele) Altatás, etetést minden ilyesmit én, és valószínű a hormonok és ez a 2 hét miatt érzem.
júl. 29. 14:04
 13/18 anonim ***** válasza:
65%
Ne foglalkozz a nagyokossal kerdezo, azert van a gyereknek apja is, hogy atvallalja rolad a terheket ha kell. Nem kell emiatt rosszul erezni magad. Mondom ezt ugy hogy placenta praeviaval naponta orakat toltunk meg igy is a szabadban, meg a jatszoteren. De igen, ha otthon vagyunk, fekszem. Hetvegen is fokepp fekszem, mert a ferjem tudja hozni-vinni. Ennyi. Enyemet se koti le a mesekonyv nezegetes egesz allo nap. Tv-t meg nem nez egyaltalan. Ez van. Ha bebiszitterrel kene megoldani, ahhoz se lenne senkinek semmi koze. Nem csak a nagyert, hanem a kicsiert is felelosseggel tartozom, tehat mindent meg kell tennem azert, hogy neki se legyen baja.
júl. 29. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező, én megertelek, ne szabadkozz. Baromi nehéz egy kisgyerek mellett egy gondmentes terhességgel is ez tény. Mi vállaltuk be (én nem is dontenek máshogy) , ez is tény, de attól még nehéz.

Nekem annyi bajom volt, hogy baromi fáradt voltam, alig bírtam mozogni, ott volt mellettem a 2 évesem, nyilván az élet nem állt meg.

Most 4 hónapos a kicsi, és komolyan elgondolkodom néha, hogy mi volt nehéz, mikor csak 1 gyerek volt? Ettől függetlenül imádom minden percet és tényleg a legnagyobb jóindulattal mondom, hogy most használd ki, hogy tudsz a naggyal lenni. Ha úgy van, menjetek kettesben valahova, élvezd ki tényleg. Kitartást :)

júl. 29. 14:11
 15/18 anonim ***** válasza:
37%
Annyival foglalkoztam vele kevedebbet, hogy eljártam az orvoshoz meg a védőnőhöz. Semmi tünetem nem volt, így csak a hasam nőtt
júl. 29. 15:14
 16/18 anonim ***** válasza:
48%

Hát ha ugyanúgy vele vagy, akkor biztos csak a hormonok.

Nekem mázlim volt, problémamentes terhesség és nagyon jó erőben is voltam, 36 hetes terhesen is odaadtam a kismotort az utcán a 20 hónaposnak, futottam utána ha kellett, viszont kellettek változások. Pl kiságy helyett leesésgátlós ágy, etetőszék helyett magasítót rögzitettünk az asztalhoz. Ha kellett emeltem, 36 hetesen is, de igyekeztem a lehető legkevesebbet én is, mert nagy pocakkal nyilván nehéz.

Foglalkozni ugyanannyit foglalkoztam vele.

júl. 29. 19:36
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
Durva volt a második terhességem, de hát én vagyok az anyja, nekem kellett vele foglalkozni. Ha fel kell venni, akkor fel kell venni. Örülj neki és használd ki, ha tudsz pihenni, én nem tudtam, az apja dolgozott.
júl. 30. 07:38
 18/18 anonim ***** válasza:
47%

Semennyit, mert előbb fenyegető vetélés majd nyílni kezdő méhszáj miatt szigorú ágynyugalom kellett - utolsó másfél hónapban pedig kórház.

Persze, mondókák, olvastam, meséltem neki, rajzoltunk, de ilyen mászkálós program, vagy lemegyünk a játszóra stb nem volt.

A férjemmel igen, de velem nem.

Ez van, túléltük :)

júl. 31. 17:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!