Baj, ha a 2 éves 2 hónapos fiam egyáltalán nem beszél?
Épp a napokban olvastad? Hol olvastad te a napokban? A bivalybürgüzdi népújságban?
17-es, senki nem nem kíváncsi a te gyerekedre! Csak nem gondolod, hogy a te gyereked az etalon!
21, bocs, hogy az én gyerekem beszél, a kérdező gyereke meg nem.🤷...Nem gondolom azt, hogy az én gyerekem különleges, nem tudom miért kell így raripakodni az emberre.
Nem kaptál éjjel valamit, hogy ilyen feszült vagy?
Sokan leírták, vigye el lassan orvoshoz
"Nem gondolom azt, hogy az én gyerekem különleges, nem tudom miért kell így raripakodni az emberre."
Pedig az, hogy egy gyerek kerek 2 évesen többszavas mondatokban beszél, az egyáltalán nem átlagos dolog, tehát tök abszurd a tiédhez hasonlítani a kérdezőét, hogy ezért le lenne maradva, mert a tiéd folyékonyan beszélt ennyi idősen.
Nekem meg mindkét gyerekem ült, felállt, lépkedett bútorok mellett 7 hónapos korára, de ettől még tudom, hogy nem ez a megszokott, nem ez az átlagos és eszembe nem jutna az mondani annak, akinek 1 évesen még nem jár, hogy úúí, hát az enyém ennyi idősen már szaladt meg lépcsőzőtt, úgyhogy a tied le van maradva.
Az átlaghoz kell viszonyítani, és az átlagos kétéves még nem beszél mondatokban, csak 20-40 szót használ.
Majd a bölcsiben megtanul. Nem hátrány a bölcsiben a különböző fejlettségi szint. Ki ebben van előbbre, ki abban. Egyik fut, másik ül, egyik zabál, másik turkál, egyik vörös és szeplős, másik kreol, egyik énekel, másik csavarozik. Még jó, hogy nem egyformák a gyerekek!
Na még most így fél nappal később az is kiderül (te ezt mért nem találtad fontosnak?), hogy otthon is kétnyelvűek vagytok! Hát akkor az lenne a csoda, ha beszélne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!