Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerekét se lehet bevonni...

Más gyerekét se lehet bevonni a házimunkába?

Figyelt kérdés

A fiam 2 éves, és semmi nem érdekli különösebben, ami házimunka.

A lányom már egészen kicsi korától kezdve imádott pl.teregetni vagy takarítani. Mármint nyilván nem ő csinálta, de jött velem, segített.

Na a fiam nagyon nem.

Mindenhol olvasom, hogy vonjuk be őket, és akkor nekik az is játék. Hát nálunk nem. Esze ágában nincs segíteni, de persze én hagyjam abba és menjek. :D

Szerencsére nem balhés, ha mondom neki, hogy mindjárt, csak ezt vagy azt megcsinálom, akkor addig lefoglalja magát. Csak nekem ez tök fura, hogy semmiben nem akar segíteni.

Más gyerek is volt így? Később változott?

2024. júl. 19. 07:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A délutáni alvása alatt mellette kell feküdni, különben felkel.

Ha nagyon mélyen alszik, apróbb dolgokat meg tudok csinálni gyorsan, de nyilván nem fér bele abba az időbe minden.

Nem is akarom erőltetni, csak sokszor mondjuk takarítok, vagy valamit csinálok, és jön, hogy menjünk, olvassunk. És elmondom sokszor, hogy rögtön befejezem, és megyek. Ilyenkor szoktam mondani neki, hogy ha segít, hamarabb végzek, és előbb tudok menni. De nem. Ilyenkor inkább elmegy. :D

De majd a saját eszközöket még megpróbálom. Hátha az tetszene neki. :)

2024. júl. 19. 09:33
 12/23 anonim ***** válasza:
71%

3!

Az ilyenekből lesznek azok a kamaszok akik egy poharat nem tudnak maguk után elmosogatni 15 évesen vagy a szennyesüket kivinni és undorító mocsokban élni a szobájukban.

Amúgy meg ha alszik a gyerek én is alszok, ha hazaér az apjuk (reggel 5-kor kel, este 7 mire hazaér) akkor pedig együtt vagyunk, nem lepasszolom neki a házimunkát vagy a gyereket

2024. júl. 19. 09:34
 13/23 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem is baromság, én lány vagyok, gyűlölöm a házimunkát. És egyetértek a hármassal. Én sem fogom erőltetni ezt a gyerekemtől, a saját szobáját porszívózza meg tartsa rendben. De ennyi. Én is megszakítottam a családommal a kapcsolatot, mert nem tartom magam házi cselédnek.

Sajnálom hármas, de pontozni nem merlek, mert sajnos legutóbb is egy csomót esett a pontomszázalékom, mert túl sok mostohaanya vagy irigy testvér írt ki kérdést. :(

2024. júl. 19. 09:54
 14/23 anonim ***** válasza:
40%

"a házimunka megvar. Megcsinálod, ha alszanak, vagy ha hazaér az apjuk, más segítség, vagy bármi. Szerintem nekik többet ér, ha foglalkozik velük a szülő, minthogy 2 évesen teregessenek"

Jaj, hagyjuk már ezt a "házimunka megvár" szöveget. Egyrészt, van, aki nem szeret mocsokban élni rendelt kaján és nem este 9 után akar nekiállni takarítani.

Másrészt, egy kétéves, ha nem jár bölcsibe, akkor 0-24-ben együtt van az anyjával. Folyton. Reggeltől estig, azaz ha az anyja rászán napi 1-2 órát a háztartásra, akkor is van még másik 10-12 órája arra, hogy a gyerekével játsszon, foglalkozzon minden nap. Ez a nemnormális, hogy egy gyereket szó szerint minden percben foglalkoztassunk, ne tanulna meg lekötni magát kicsit, várni, egyedül is játszani. Gondolod, lelkisérült lesz, ha az anyja reggel 7 és este 9 között méha takarít is, nem csak vele játszik szünet nélkül?

2024. júl. 19. 09:55
 15/23 anonim ***** válasza:
12%
8# az én férjem is nagyon ritkán ér rá a gyerekkel foglalkozni, de akkor is várok addig. Vagy ő hazimunkazik, ha hazaer
2024. júl. 19. 10:19
 16/23 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy miért baj az, ha egyedül kell játszania a gyereknek? Én nem érzek bűntudatot az miatt, ha nem szórakoztatom őt 0-24ben. Egyedül is nagyon jól el van, én még akkor simán tudok pakolaszni vagy ne adj isten olvasni.
2024. júl. 19. 10:22
 17/23 anonim ***** válasza:
89%
2 éves lesz ősszel a kicsi. Eddig minden házimunka érdekli, mert utánozhatja amit csinálok. De szerintem csak ezért... sokat vagyunk kettesben. Ha a tesó többet lenne itthon a játék biztos jobban érdekelné, mert tőle meg azt pátja inkább.
2024. júl. 19. 10:38
 18/23 anonim ***** válasza:
91%
Az enyèmet sem èrdekelte sose a házimunka, nem bevonható. Max annyit segített nagyobb koràban, hogy pogàcsàt sütöttünk, zöldsèget darabolt.
2024. júl. 19. 10:41
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

“ ha hazaér az apjuk (reggel 5-kor kel, este 7 mire hazaér) akkor pedig együtt vagyunk, nem lepasszolom neki a házimunkát vagy a gyereket”

Ugyèrted a saját gyerekèt? Nalatok ez lepasszolàsnak szàmít ha a sajàt apja van a gyerekkel? Jó èg!

2024. júl. 19. 11:28
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte nem érdekelte, aztán hátráltatott benne, akkor bennem is felmerült hogy miért ajánlja ezt bárki, mikor közben dupla munkám lett és még tovább kellett megosztanom a figyelmem. Például a vizes ruhákat együtt akartam kivenni a kosárba a mosógépből de ő vissza akarta pakolni, vagy a szárítóra amit feltettem azt lehúzta egyből.

Aztán ahogy nagyobb lett már ügyesebb is ezekben a dolgokban, kevésbé bevonható azóta de azért még igen. Viszont a játék takarító eszközök egyáltalán nem érdeklik csak az igazi retkes lapát, poros seprű amit jól szétszór a lakás nem megfelelő részein. De például porszívózni egész ügyesen tudna, ha akarna de hamar megunja viszont ha elveszem vagy kikapcsolom hogy feleslegesen ne zúgjon akkor kiakad.

Biztos gyerek függő, türelem és idő függő is meg a lakás körülményei is számíthatnak.

Egy ötletnek jó hogy próbáljuk meg bevonni de fogadjuk el hogy nem mindenkinél működik ez sem.

2024. júl. 20. 01:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!