Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerekét se lehet bevonni...

Más gyerekét se lehet bevonni a házimunkába?

Figyelt kérdés

A fiam 2 éves, és semmi nem érdekli különösebben, ami házimunka.

A lányom már egészen kicsi korától kezdve imádott pl.teregetni vagy takarítani. Mármint nyilván nem ő csinálta, de jött velem, segített.

Na a fiam nagyon nem.

Mindenhol olvasom, hogy vonjuk be őket, és akkor nekik az is játék. Hát nálunk nem. Esze ágában nincs segíteni, de persze én hagyjam abba és menjek. :D

Szerencsére nem balhés, ha mondom neki, hogy mindjárt, csak ezt vagy azt megcsinálom, akkor addig lefoglalja magát. Csak nekem ez tök fura, hogy semmiben nem akar segíteni.

Más gyerek is volt így? Később változott?

2024. júl. 19. 07:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
78%
Az én fiam is 2 éves, ő imád minden házimunkát egyelőre.
2024. júl. 19. 07:33
 2/23 anonim ***** válasza:
76%

Lehet, hogy jó ötlet lenne, ha lenne saját kis takarító dolga. Saját kis rongyi, pici seprű.

Esetleg kincskeresésnek valami kis apróságot eldugni és aki megtalálja amikor a helyére rakja a dolgokat azé.

Illetve unokahúgomnál az vált be, hogy direkt rossz helyre tettem le a dolgokat. Mindig szólt, hogy az ne oda, mondtam neki, hogy akkor mutassa meg, hogy hogyan kell, hova kell. És így mintha ő tanított volna engem pakolászott.

2024. júl. 19. 07:44
 3/23 anonim ***** válasza:
8%
Minek kell egy 2 evest mindenáron hazimunkara fogni? De egy nagyobb gyereket is? A szülőké a háztartás, a gyereküknek majd ha felnőnek, a saját háztartásukat kell ellátni. Nyugodtan le lehet pontozni, de én sem igazán végeztem a gyerekkori hazunkban hazimunkat, anyám kiabálva b*sztatott is érte sokat, meg hogy jajj majd mi lesz velem, ha elkerülök..hát az lett, hogy 20-21 évesen külön költöztem, és MINDENT meg tudtam csinálni, azóta saját családom is van már. Én nem fogok ilyesmit a gyerekemtol elvárni. Főleg, ha a tied le is köti magát, akkor hagyd, csinálja, amit szeretne, főleg, hogy 2 éves bsszus!
2024. júl. 19. 08:12
 4/23 anonim ***** válasza:
4%
3as vagyok, még annyit, hogy a házimunka megvar. Megcsinálod, ha alszanak, vagy ha hazaér az apjuk, más segítség, vagy bármi. Szerintem nekik többet ér, ha foglalkozik velük a szülő, minthogy 2 évesen teregessenek, nem beszolni akarok, bocsi, ha így jön le, de ez az én véleményem :)
2024. júl. 19. 08:14
 5/23 anonim ***** válasza:
94%
Nekem 2 fiam van, szerintem az a különbség, hogy a nagyobbik velem akart lenni folyton, mindent is velem akart csinálni, így a házimunkát is szívesen csinálta. A kicsi is elpakol többé kevésbé, de ő inkább játszik, sokkal önállóbb.
2024. júl. 19. 08:14
 6/23 anonim ***** válasza:
84%
Az én 2 éves fiam segít, például nagyon szeret főzni. O kavarja meg az ételt, hagyom, hogy a fűszereket rá szórja. Takarításban, nem nagyon szokott, bár odaadom neki a rongyot és próbál torolgetni. Amikor hajtogatok, akkor fogja és szétszedi a ruhákat. Találd meg te is azt a dolgot vele, amit szeret csinálni. Nálunk a főzés a nyerő, azt szereti a legjobban.
2024. júl. 19. 08:32
 7/23 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk a nagyobb lányom nem hajlandó részt venni semmiben. A kicsi lázad, ha nélküle akarom elindítani a mosógépet, de a nagyot ez sosem érdekelte. Trükkökkel sem tudom rávenni. És nem, ő nem köti le magát, hanem ott nyíg mellettem jobb esetben, vagy a szoba másik felében, hogy de menjek vele játszani. De ha nem teregetek ki, a ruha beposhad és moshatom újra, ha nem pakolom be a mosogatógépet, nem lesz tiszta edény, amiből ehetünk vagy főzhetünk, ha nem pakolok össze a konyhapulton, nem tudok neki kaját csinálni, szóval nem minden házimunka vár meg.

4 és 2 évesek. Szerintem inkább személyiség kérdése, mint más :) Ugyanúgy nevelem őket pedig.

2024. júl. 19. 08:45
 8/23 A kérdező kommentje:

#3-mas, ez nem arról szól, hogy meg kell csinálnia, és vannak kötelezettségei.

Ez arról szól, hogy nyilván az ember játszani is akar, de közben haladni is kell. És így megpróbálja az ember JÁTÉKOSAN bevonni a dolgokba. Nem neki kell elindítani a mosást....

Amúgy meg tök könnyű azt írni, hogy majd megcsinálod, ha hazaér az apja, vagy más segítség. Az apja estig dolgozik, más meg nincs. Akkor mikor? Éjszaka? Vagy hogy?

2024. júl. 19. 09:04
 9/23 anonim ***** válasza:
6%
A délutáni alvása alatt csináld.
2024. júl. 19. 09:07
 10/23 anonim ***** válasza:
90%

De, az enyémet be lehet vonni

Ha nincs kedve akkor addig magában játszik(még mielőtt leharapjatok a fejem, naponta max két óra amiben le kell foglalnia magát, azt sem egyszerre, ott van az egész nap a hazimunkara)

2024. júl. 19. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!