Miért mondják azt az emberek, hogy a sikítozás/kiabálás gyerekszokás és fontos dolog is egyben, ha közben idegesítő és idegbajt lehet tőle kapni, vagy akár halláskárosodást is okozhat?
Épp ma láttam TikTokon egy videót, amiben egy 3 gyerekes anyuka felsorolta, miket nem tud megszokni a szülőségben, és köztük volt az állandó gyerekzaj/sikítozás.
Azt mondta, neki gyengébb az idegrendszere, és borzasztóan érzékenyen érinti őt a sikítozás, és ha valamit ki lehetne törölni a világból, akkor ez lenne az.
A videóhoz nagyon sok együttérző, és hasonló véleménnyel rendelkező szülő kommentelt.
Ők is olyanokat írtak, hogy agyf*szt kapnak az állandó sikítozástól, falramásznak tőle, keresik a kikapcsológombot a gyereken, az idegrendszerük már gatya, stb.
Viszont én folyamatosan azt hallom szinte mindenhonnan, hogy hát a gyerekek hangosak, de ez teljesen normális és így van rendjén, a sikítozás meg nagyon fontos, mert gyerekszokás, és az nem jó, ha a gyerek állandóan csendben van vagy megül a sarokban.
De ha tényleg fontos lenne, akkor nem panaszkodna majdnem minden szülő, hogy legszívesebben bezárná a gyereket a pincébe, ő pedig világgá szaladna..
Valamiért nem értik meg emberek, hogy szeretheted az anyaságot és a gyerekedet annak ellenére, hogy vannak olyan pillanatok, amikor legszívesebben elszöknél a cirkusszal.
Lehetett egy kiborító feladatod, napod, ügyfeled a munkahelyeden, ha szeretnéd kiengedni a gőzt azzal, hogy kicsit ventillálsz valakinek, neked sem esne jól, hogy elintéznek annyival, hogy a fejedhez vágják, hogy nem volt kötelező aláírni azt a munkaszerződést, vagy ha nem tetszik mondj fel holnap de amúgy mit panaszkodsz itt.
Lehet valaki stresszes a vizsgaidőszakban annak ellenére, hogy tudta amikor egyetemre megy, lesznek majd vizsgaidőszakok, stb.
A gyerekeknek számos idegesítő szokása van, és időbe telik, mire megérnek annyira, hogy le lehet őket szoktatni róluk. Értem, hogy így van, ezzel együtt nem bántam meg a gyerekvállalást, de attól még az adott pillanatban igenis lehet idegesítő, az én érzéseim ugyanúgy validak, mint hogy ő 2 évesen nem érti, hogy az, hogy megmutassa mit csinált gyurmából várhatna addig, amíg befejezem a pisilést, nem kell rámtörni vele a vécén :D
Na, nekem pl ezért nincs és sohasem lesz gyerekem.
Aranyosak, szeretem őket, de hogy nem vagyok hajlandó órákon át hallgatni az üvöltést és sikítozást, az is fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!