Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktattátok át a...

Hogyan szoktattátok át a gyereket tápszerről tejre?

Figyelt kérdés

Simán azt kapott és annyi?

A fiam nem fogadja el. Igényli este lefekvés előtt és éjszaka 1x, hogy igyon. De a sima tejet egyszerűen nem kéri.

A férjem azt mondta, ha elfogy a mostani, egyszerűen mondjam azt, hogy nincs több. De nem tudom, nekem ez nagyon drasztikusnak tűnik. :)

jún. 22. 14:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Majd leszokik rola lehet kapni vagy régeben lehetett kapni müllerben [link]
jún. 22. 18:51
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szintén 2 éves a kislányom és nem szoktatom le. Kb. nem mennyiség amit megiszik, inkább az esti rutin része. Márcsak 120 ml körül fogy és abban is mindig hagy egy kicsit, szépen csappan a mennyiség, szerintem el fogja hagyni magától.

A tejre pedig nem szeretném célzottan átszoktatni, nem értem az miért lenne másabb, jobb? Nem vagyok tej ellenes, ihat bármikor, amikor szeretne, de komolyan nem értem azt a felfogást, amit te/a párod erőltetne. Mivel jobb 1,5 deci tej (aminek alig van köze tehénhez már), mint a tápszer?

És akkor csak hogy megkövezhessetek, én még 2-es tápszert adok a kislányomnak a mai napig. A gyerekorvosunk javaslata volt, hogy amíg elfogadja, adjuk ezt, majd lassan leszokik róla, de a tejitalra nem feltétlenül kellene átszoktatni, pláne nem a mindenféle ízesített formájukra.

jún. 22. 21:45
 13/13 A kérdező kommentje:

Nálunk amúgy a gyerekorvos is azt mondja, nyugodtan adjak 3,5%-os bolti tejet.

De az én fiam még 2x210 ml-t iszik. Vagyis 210 víz, plusz a por, az közel 2,5 deci. És ezt ugye 2x, szóval napi fél litert. Ha jön a foga, többet is kér. :D

Nem erőlteti a férjem, csak mindig mondja, hogy kicsit olcsóbb lenne a tej. Ez tény, de ez olyan, hogy a szobatisztaságot se erőltetem rá, csak mert drága a pelenka. :D

jún. 23. 06:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!