Anyukák, ha szabin vagytok, akkor is veszitek a gyereket bölcsibe/oviba?
Ha úgy alakul, hogy szabin vagytok, mert ki kell venni, olyankor viszitek a gyereket, vagy otthon marad veletek?
Szóval nem olyan esetben, hogy mondjuk szabit vesztek ki, mert elintézni valótok van. Hanem amikor úgy vagytok otthon, hogy semmi dolgotok.
Nem hetekre gondoltam.
Nálunk most ki kellett vennem 2 napot, ami a hétfő és a szerda, kedden alapból nem dolgoznék.
És arra gondoltam, hétfőn és kedden marad itthon, szerdától viszem.
Csak a bölcsiben furán néztek rám, hogy miért nem viszem.
Általában okkal voltam szabin.
De volt olyan, hogy annyira de nagyon vágytam egy nyugis napra, hogy eljöttem szabira, a gyerekek meg mentek oviba. Természetesen nem 4 óra után hoztam el őket, hanem hamarabb. De ez az 5 év alatt (2 gyereknél összesen) egy kezemen meg tudnám számolni, hány ilyen volt.
Utolsó 2 évben az is benne volt, hogy gyerekek között ne legyen irigykedés, hogy az iskolás megy az ovis meg otthon marad.
Rugalmas munkaidőben dolgozom, így tudom tologatni a napokat. A férjem is hasonlóan dogozik, így amikor a kicsi beteg, max 1-2 nap szabival meg tudjuk oldani. Táppénzen emiatt nem is voltam idén.
És mivel így megoldjuk, meg nyilván van alapból szabad napunk, így bent maradnak a szabik. Amiket ki kell venni. Van kötelező szabi is, karácsony körül. De a többit ki kell venni év közben. És néha szólnak, hogy na akkor most ki kéne venni 1-2 napot.
Szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik.
Azért is gondoltam, hogy maradjon itthon, mert kedden a férjem is itthon lesz, meg a nagylány is, így el tudunk menni strandra. Ha már nyári szünet van. :)
Igen, viszem, mert az egynapos-kétnapos szabikat okkal veszem ki, hogy elintézzek olyat, amit máskor pl nincs időm, nem körmöt reszelgetek :D
Szóval, ja, persze megy olyankor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!