Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy veszitek rá a gyereket,...

Hogy veszitek rá a gyereket, hogy többet igyon?

Figyelt kérdés

Nagyon minimális a folyadékbevitele, kezdek komolyan aggódni. 6 éves, vizet, teát egyáltalán nem fogadja el (ízesítve sem), úgyhogy én facsarok neki gyümölcslevet, de abból is max 2 pohárral iszik egy nap, + reggel és este tejet vagy kakaót. Leveseket sosem evett, főzeléket ritkán fogad el, inkább a húsos ételeket és a tésztát szereti.

Tudom, hogy még a száraz kenyér is tartalmaz vizet, tehát ha eszik akkor szomjanhalni sem fog, de azért szeretném ha többet inna.

Volt már valaki ilyen helyzetben, tudtok tanácsot adni?

2022. febr. 2. 18:43
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

Idény gyümölcsöket eszik, zöldségből inkább a ropogósabbakat, nem azt, ami lédús.

Kubut, meg üdítőket direkt nem adok neki a cukor miatt.

2022. febr. 2. 18:44
 2/32 anonim ***** válasza:
28%

"egyáltalán nem fogadja el"

"leveseket sosem evett"

"főzeléket ritkán fogad el"

Hát, én ott kezdtem, hogy 6 évig neveltem és ilyen, hogy "nem fogadja el" nincs a szótárunkban. Minden étkezéshez egy pohár VIZ az általános és kulacsa van, aminek el kell fogynia egy nap.

Nagyon rossz szokásokat alakítottatok ki és most ennek a következménye jön.

Kicsit tudatosabb és szigorúbb szülői hozzáállást és új szokások kialakítását javaslom.

2022. febr. 2. 18:49
 3/32 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Unokahugom nehezen ivott egy komoly betegség után. Készítettünk neki egy kártyacsomagot, minden kártyára mást írtunk (pl: igyál annyi kortyot ahány éves vagy/ igyál annyi kortyot ahány ablak van otthon nektek/ stb.) És így szícesebben ivott, mindig húzott egyet, megoldotta a feladatot. Utána helyreállt kártya nélkül is.
2022. febr. 2. 18:54
 4/32 A kérdező kommentje:

Én is nevelem a gyerekem, csak nekem vér-hús gyerekem van, nem képzelt. Továbbá nem is robot, se nem tankönyvi példa megtestesülése.

Mindig is odafigyeltem az étkezésére, de amióta tud választani és van saját ízlése, azóta meg-megborul a rendszer. A paradicsomot például annyira utálja, hogy élből kihányja, hiába erőltetném bele. Nem minden nevelés kérdése.

2022. febr. 2. 19:10
 5/32 anonim ***** válasza:
90%

Ezek jöttek be nekem:

- játékos kàrtyák

- smothie készítés a gyerekkel együtt (ő dönti el, hogy mit szeretne bele)

- ízesített víz (ne szörpökkel, hanem kevés frissen facsart gyümölcslével)

- együtt igyatok

- minden pohár víz után kap egy pecsétet. A tizediknél ő dönti el, hogy mit szeretne enni stb.

2022. febr. 2. 19:30
 6/32 anonim ***** válasza:
62%
Nézhet filmeket? Én vennék két kulacsot, egyet a gyereknek, egyet magamnak. Ha van, akkor még tesónak, másik szülőnek is. Film bekapcs, parancs kiadva: meg kell inni az egészet mindenkinek, a film végéig.
2022. febr. 2. 19:35
 7/32 anonim ***** válasza:
80%
Igaz csak 2 eves a fiam, de ő is rossz ivó, es a cukros gyumolcslekre nem szeretném raszoktatni én sem. Nekünk az (enyhén) citromos víz bejott, sokkal többet iszik abból mint üres vízből,de mondjuk még igy is keveset.
2022. febr. 2. 19:36
 8/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kipróbáljuk ezeket :)
2022. febr. 2. 19:44
 9/32 anonim ***** válasza:
29%

A szokások kialakítása bizony nevelés kérdése. Amit megszokott, azt éli. Az enyémnek nem merül fel igénye arra, hogy napokig ne igyon rendesen, mert nem engedheti meg magának.

Lehet itt matrciacsomaggal édesgetni, meg kártyázni, meg könyörögni, de normális ember egyszerűen példát mutat, és nem ad választást a gyereknek olyan alapvető dologban, hogy például iszik-e vizet vagy sem. Nevetséges szintre jutott már ez az édesgetés meg motiváció kisgyerekkorban. Komolyan fogom a fejem.

2022. febr. 2. 19:51
 10/32 anonim ***** válasza:
73%

Én vagyok a filmes. Én heti egyszer újra meg újra átbeszélném vele, hogy miért fontos, keresnék akár rövidebb videókat is a neten a témában. Aztán bevetném, amit írtam.

Elég idős már ahhoz, hogy megértse.

2022. febr. 2. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!