Hogy veszitek rá a gyereket, hogy többet igyon?
Nagyon minimális a folyadékbevitele, kezdek komolyan aggódni. 6 éves, vizet, teát egyáltalán nem fogadja el (ízesítve sem), úgyhogy én facsarok neki gyümölcslevet, de abból is max 2 pohárral iszik egy nap, + reggel és este tejet vagy kakaót. Leveseket sosem evett, főzeléket ritkán fogad el, inkább a húsos ételeket és a tésztát szereti.
Tudom, hogy még a száraz kenyér is tartalmaz vizet, tehát ha eszik akkor szomjanhalni sem fog, de azért szeretném ha többet inna.
Volt már valaki ilyen helyzetben, tudtok tanácsot adni?
Pedig itt tartunk, látod. Ivós játékokat kell kitalálni itt, mert nem meri anya azt mondani: itt egy pohár víz, IDD MEG!
És én vagyok lepontozva...
Azért vagy lepontozva, 12-es, mert baromság, amit írsz. Édesanyám minden áldott nap évekig küzdött velem kicsi koromban, hogy reggelire legalább egy kiflicsücsköt egyek meg. Ha megvert volna, akkor is lehet, hogy kihánytam volna a kaját, mert egyszerűen nem esett jól. Akárhogy mutatta a jó példát.
Ugye nem azt akarod mondani, hogy a Te gyereked pontosan ugyanolyan, mint Te, mert azt a példát látta?
Az ivásra: én felnőttként is küzdök vele, a napi 1,5 liter a cél, de nekem ehhez óra és egy bögre kell, hogy nyomon tudjam tartani. Nyilván egy gyerek nem alkalmas erre...
Szóval igen, meg kell jutalmazni a gyereket, hogyha ügyesen csinál valamit. Tök jók ezek a tippek, ezeket elteszem én is, a lányomnak ha szüksége lenne rá.
Akkor rád hánytam volna a kaját, amit belém tömtél volna, és utána nem csak az étkezést, de Téged is utáltalak volna. : )
Ezzel szemben édesanyámat imádom, a testsúlyom is megfelelő, azonban reggelizni 10-kor szoktam, még ha 5-kor is kelek.
Az mennyire szánalmas már, hogy egyesek annyira egybitesek, hogy nem tudjak elképzelni, hogy nem csak olyan gyerekek vannak amilyen az ő gyerekük. Nekem pl egyik gyerekem sok vizet iszik, a másik nem. Én bevallom egyiket se jutalmaztam, de a spanyolviaszt sem találtuk fel. A nagy (a nemivós) pl a gyümölcsök nagyreszet sem eszi meg, míg a kisebb imádja és ha most valaki előkapja a "mutass példát" bullshitet, akkor annak írom is csípőből, hogy mi általában együtt eszünk egy időben napi egy v két alkalommal és én eszek/iszok szinte mindent.
T E H A T akkor en mit bsztam el? Szakértsétek már meg okosak..
Kérdező: kulacs. Talán a kulacs az egyetlen ami nálunk valamit segített..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!