Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy veszitek rá a gyereket,...

Hogy veszitek rá a gyereket, hogy többet igyon?

Figyelt kérdés

Nagyon minimális a folyadékbevitele, kezdek komolyan aggódni. 6 éves, vizet, teát egyáltalán nem fogadja el (ízesítve sem), úgyhogy én facsarok neki gyümölcslevet, de abból is max 2 pohárral iszik egy nap, + reggel és este tejet vagy kakaót. Leveseket sosem evett, főzeléket ritkán fogad el, inkább a húsos ételeket és a tésztát szereti.

Tudom, hogy még a száraz kenyér is tartalmaz vizet, tehát ha eszik akkor szomjanhalni sem fog, de azért szeretném ha többet inna.

Volt már valaki ilyen helyzetben, tudtok tanácsot adni?

2022. febr. 2. 18:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
48%
#9 Abszolút igazad van. Jutalom, amiért iszik vizet? Bakker, azért ne adjak neki, mert ügyesen vesz levegőt?
2022. febr. 2. 19:59
 12/32 anonim ***** válasza:
31%

Pedig itt tartunk, látod. Ivós játékokat kell kitalálni itt, mert nem meri anya azt mondani: itt egy pohár víz, IDD MEG!

És én vagyok lepontozva...

2022. febr. 2. 20:24
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
De mit lehet kezdeni olyan gyerekkel, aki soha nem iszik eleget? Mondjuk nálunk pont nem ez a helyzet, viszont olyan akaratos gyereket dobott a gép, hogy simán megtörténhetett volna. Most 2,5 éves, és egyszerűen nem hajlandó olyasmit csinálni, ami neki nem tetszik. Nyilván példát mutatok neki mindenben, megpróbálom rábeszélni őt a szükséges dolgokra, meg lebeszélni a rossz dolgokról, de ha nem akarja, akkor nem csinálja. Ha mondjuk nem akar felöltözni, arra van megoldásom, simán ráadom a kabátot. De fogalmam sincs, mit csinálnék, ha nem enne, nem inna.
2022. febr. 2. 20:35
 14/32 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen nincs akkora vízigényük. Anyum és én a mai napig, felnőttként nem iszunk meg napi 1 liternél többet. Sokszor csak délután jut eszembe, hogy ma még nem ittam. A férjemnek 3 liter az alap. A lányunk pedig az apjára ütött ilyen téren. Azt akarom ezzel mondani, hogy hacsak nincs olyan betegsége, ami miatt nem képes a szomjúságérzetre, nincs semmi baj, én nem forszíroznám. Viszont, bármit csinál, mindig legyen ott előtte vagy a látóterében egy kulacs víz. Pl ha már iskolás, akkor házi írás közben. Valószínű, hogy bele-bele fog iszogatni.
2022. febr. 2. 20:44
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

Azért vagy lepontozva, 12-es, mert baromság, amit írsz. Édesanyám minden áldott nap évekig küzdött velem kicsi koromban, hogy reggelire legalább egy kiflicsücsköt egyek meg. Ha megvert volna, akkor is lehet, hogy kihánytam volna a kaját, mert egyszerűen nem esett jól. Akárhogy mutatta a jó példát.

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a Te gyereked pontosan ugyanolyan, mint Te, mert azt a példát látta?

Az ivásra: én felnőttként is küzdök vele, a napi 1,5 liter a cél, de nekem ehhez óra és egy bögre kell, hogy nyomon tudjam tartani. Nyilván egy gyerek nem alkalmas erre...

Szóval igen, meg kell jutalmazni a gyereket, hogyha ügyesen csinál valamit. Tök jók ezek a tippek, ezeket elteszem én is, a lányomnak ha szüksége lenne rá.

2022. febr. 2. 20:56
 16/32 anonim ***** válasza:
25%
Attól, hogy hisztis voltál, még enni és inni kellett volna. Rinyálni lehet, csak nem biztos, hogy megéri, ha olyan anyád van, akire ez nem hat. A tiédre hatott. Rám nem hatna.
2022. febr. 2. 21:17
 17/32 anonim ***** válasza:
93%

Akkor rád hánytam volna a kaját, amit belém tömtél volna, és utána nem csak az étkezést, de Téged is utáltalak volna. : )

Ezzel szemben édesanyámat imádom, a testsúlyom is megfelelő, azonban reggelizni 10-kor szoktam, még ha 5-kor is kelek.

2022. febr. 2. 21:24
 18/32 anonim ***** válasza:
87%

Az mennyire szánalmas már, hogy egyesek annyira egybitesek, hogy nem tudjak elképzelni, hogy nem csak olyan gyerekek vannak amilyen az ő gyerekük. Nekem pl egyik gyerekem sok vizet iszik, a másik nem. Én bevallom egyiket se jutalmaztam, de a spanyolviaszt sem találtuk fel. A nagy (a nemivós) pl a gyümölcsök nagyreszet sem eszi meg, míg a kisebb imádja és ha most valaki előkapja a "mutass példát" bullshitet, akkor annak írom is csípőből, hogy mi általában együtt eszünk egy időben napi egy v két alkalommal és én eszek/iszok szinte mindent.

T E H A T akkor en mit bsztam el? Szakértsétek már meg okosak..

Kérdező: kulacs. Talán a kulacs az egyetlen ami nálunk valamit segített..

2022. febr. 2. 21:27
 19/32 anonim ***** válasza:
22%
Igen, én is azt hiszem, hogy a legtöbb szülő manapság azért fél szülőnek lenni, mert akkor a gyereke "utálni fogja". Ez itt a legnagyobb félelem. Kár. Mert a gyerekeknek se jó, ha olyan szerepbe kényszerülnek, ami nem nekik való. A gyerek az gyerek, a szülő meg azért szülő, mert elvileg felnőtt és vállalja a felelősséget a döntéseiért. Ha pedig egy étkezéshez jár egy pohár víz, akkor a gyerekem megissza. Mert azt mondtam. Akkor is, ha azzal fenyeget, hogy utálni fog, vagy hisztiből elhányja magát. Anyukádnál bejött, hogy ezzel zsaroltad és nézd meg milyen felnőtt lettél. Így is lehet. Meg másképp is.
2022. febr. 2. 21:27
 20/32 anonim ***** válasza:
84%
19-es, atyavilág, egyszerűen csak nem folytatom veled a beszélgetést, mert rettentően bosszantóak a butaságok, amiket írsz.
2022. febr. 2. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!