Hogy veszitek rá a gyereket, hogy többet igyon?
Nagyon minimális a folyadékbevitele, kezdek komolyan aggódni. 6 éves, vizet, teát egyáltalán nem fogadja el (ízesítve sem), úgyhogy én facsarok neki gyümölcslevet, de abból is max 2 pohárral iszik egy nap, + reggel és este tejet vagy kakaót. Leveseket sosem evett, főzeléket ritkán fogad el, inkább a húsos ételeket és a tésztát szereti.
Tudom, hogy még a száraz kenyér is tartalmaz vizet, tehát ha eszik akkor szomjanhalni sem fog, de azért szeretném ha többet inna.
Volt már valaki ilyen helyzetben, tudtok tanácsot adni?
"Mert azt mondtam."
Te vagy a szaranya definíciója.
Gondolom az a tipikus nagyseggű, mélyhangú asszonyság vagy, aki lépten-nyomon ordibál a gyerekével, meg akitől már max 15 évesen elszökik a gyerek.
Letagadnálak, ha te lennél az anyám.
Ugyanúgy kell kezelni a helyzetet, mint a gyógyszereknél. Meg kell neki TANÍTANI, hogyha tüneteket akarsz enyhíteni vagy betegséget elmúlasztani, akkor gyógyszert kell beszedni. Napi kettőt akár.
Ugyanez a víz, csak hosszú távon. Hogy élj, hogy egészséges legyél, hogy legyen kedved mozogni, tancolni, sportolni, olvasni, tanulni, játszani, élni, ahhoz naponta legalább x pohár vizet vagy gyümilét, teát, akármit meg kell inni.
Ha ez nincs meg, akkor olyan leszel, mintha állandóan beteg lennél.
A szervezet folyadékkal működik.
Fiam is ilyen, mikor gasztro dokinál voltunk akkor megnyugtatott iszik annyit amire szüksége van.
A túlzott itatással vese betegségeket alapozunk meg.
Hogy veszem rá? Viszek neki vizet, és előttem kell meginnia. Muszáj. Vagy ez, vagy a kiszáradás. Mindig egyszerre keveset kap.
Utolsó! Pont a veséje MIATT kell sokat innia. Doki mondta.
Eredményesen sehogy. A világ összes tippjét, trükkjét próbáltuk. Az erőszakot is. Az a legkevésbé hatásos. A neurológus és a pszichológus se tudta megfejteni, na meg a nephrológus se. Épp csak annyit visz be, hogy ne száradjon ki. De a szája száraz, a széklete kemény. Ez van. Egyszer talán megjön az esze. Még nem jött. 6 éves spd-s.
3 éves testvére pedig önként és dalolva vedeli a vizet minden trükk nélkül. Nem nevelés kérdése.
Valami ízesített vagy valami "extrább" vizet iszik-e?
Pl bubis vizet. Vagy vannak ilyen C vitaminos, multivitaminos pezsgőtabletták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!