Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, mit javasoltok nekem,...

Szülők, mit javasoltok nekem, ha a kisgyerek szülői felügyelet nélkül odaszalad hozzám, hogy megsimogathatja-e a kutyámat? Küldjem vissza a szüleihez vagy azonnal menjek el onnan és hozzá se szóljak a gyerekhez?

Figyelt kérdés

Azért nem szeretnék igent mondani, mert ne szokja meg a gyerek, hogy idegenekhez csak úgy oda lehet szaladni, viszont életre szóló traumákat sem szeretnék a gyereknek okozni.

Ha elkezdek vele beszélni, hogy "Anya hol van? Megengedte? Hívd ide és akkor lehet." lehet azt vennék le, hogy más idegennel is lehet beszélgetni, mert én tök jófej voltam.

Viszont, ha faképnél hagyom őket, az lehet, hogy egy trauma lesz nekik, nem?

Kisgyerekesek, mit javasoltok, hogy reagáljak, hogy a gyerek megértse, hogy szülői felügyelet nélkül nem szaladhálunk kutyásokhoz, de életreszóló traumát se okozzak?

jún. 17. 21:36
1 2
 11/14 Hovarju ***** válasza:
100%

Ha a kisgyerek odajön hozzánk és kérdez, akkor azért már nem annyira kicsi.

Ha már megtanulta, hogy nem nyúlunk kérdezés nélkül a kutyához, akkor nem kérném külön a szülő engedélyét.

Az én kutyám már 15 éves, de szinte az egész életét abban élte, hogy simogatják a gyerekek és labdáznak vele. Nagyon sokat jártunk gyerek táborokban bemutatót tartani és megtanítani a gyerekeknek a helyes viselkedést a kutyával.

Én nagyon örülök annak, ha egy gyerek előbb engedélyt kér a simogatásra.

Volt egy olyan alkalom, amikor labdáztam a kutyámmal, odajött hozzánk egy ünneplőbe öltözött kisfiú szép fehér ingben és megkérdezte eldobhatja-e ő is a labdát. (Addigra a labda már csatakos volt a sártól és a nyáltól)

Ez volt szerintem az egyetlen alkalom, amikor azt mondtam gyereknek, hogy ha anya is beleegyezik, eldobhatja.

Anyuka azt mondta, már vége az ünnepségnek és hazafelé mennek, nem baj ha koszos lesz. :-)

jún. 18. 14:38
 12/14 Hovarju ***** válasza:
100%

Persze mindez nagyban függ a kutyától is.

Az oktatások alatt mindig igyekeztünk azt hangsúlyozni, hogy csak a gazda engedélyével szabad a kutyához nyúlni.

Az én személyes tapasztalatom az, hogy ezt a gyerekek sokkal könnyebben betartják. A felnőtteknek sokszor nehéz volt elmagyarázni azt, hogy nem. Ha gyereknek mondtam valami miatt nemet, sokkal nagyobb gyakorisággal fogadta el előre, mint a felnőtt.

jún. 18. 14:45
 13/14 Hovarju ***** válasza:
*előre=elsőre
jún. 18. 14:45
 14/14 anonim ***** válasza:
Megmondanám, hogy menjen vissza az anyukájához (láttam ilyen esetet, hogy "ultrahigiénikus anyu" kikelt magából, mert a gyereke megsimogatott egy kutyát) és legközelebb normális sétával közeledjen, mert kutya felé nem hadonászunk és nem rohangálunk.
jún. 19. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!