Szülők, mit javasoltok nekem, ha a kisgyerek szülői felügyelet nélkül odaszalad hozzám, hogy megsimogathatja-e a kutyámat? Küldjem vissza a szüleihez vagy azonnal menjek el onnan és hozzá se szóljak a gyerekhez?
Azért nem szeretnék igent mondani, mert ne szokja meg a gyerek, hogy idegenekhez csak úgy oda lehet szaladni, viszont életre szóló traumákat sem szeretnék a gyereknek okozni.
Ha elkezdek vele beszélni, hogy "Anya hol van? Megengedte? Hívd ide és akkor lehet." lehet azt vennék le, hogy más idegennel is lehet beszélgetni, mert én tök jófej voltam.
Viszont, ha faképnél hagyom őket, az lehet, hogy egy trauma lesz nekik, nem?
Kisgyerekesek, mit javasoltok, hogy reagáljak, hogy a gyerek megértse, hogy szülői felügyelet nélkül nem szaladhálunk kutyásokhoz, de életreszóló traumát se okozzak?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Akkor ezt fogom mondani: "Kérdezd meg Édesanyád és, ha ő engedélyezi, én nem mondok ellent a kérésednek."
Még egyszer köszönöm a valaszokat! Ment mindenkinek a zöld.
Miért hagynád faképnél? Életre szóló traumat ugyan nem okozna, de ha egy gyerek odajön, és kérdez, én biztosan válaszolnék. Normal esetben anyuka ott van a kornyeken. Ha nincs, es a gyerek kicsi, akkor pláne valaszolnék és megkeresném anyukat, bár ez extrem esetnek tűnik.
Nalunk egyszer a kislanyom egy anyukatol szeretett volna a jatszóteren elkerni egy lapatot. 2,5 éves volt, minden batorságat összeszedve, tök illedelmesen odament, es megkerdezte, jatszhat-e vele. Messzebbről figyeltem. A nő levegőnek nézte, konkretan. A gyerek ott ácsorgott, lattam, hogy nem erti a helyzetet, es őszinten, en sem értettem. Amugy az a nő szimplan taplo volt, köszönni sem koszont, és volt még par bunkó húzása. Nagyon sajnáltam a gyereket.
Ha kicsi (mármint nem tini) akkor nézz körbe, hogy hol az anyuka/apuka. Valószínűleg valahol ott van nem messze. Nyugodtan mondhatod, hogy ha az anyukája megengedi (akkor látod is merre szalad, hol az anya/apa. Ha nem látod, nem találja akkor valami gond van, elkavarodott a gyerek és szüksége lehet felnőttre aki segít).
Off: amúgy én a gyereknek tanítottam meg, hogy nem szaladhat oda, szól nekem. Szépen odasétálunk és megkérdezi a gazdát, hogy megsimogathatja? Ha igen akkor igen, ha nem akkor nem. Mert nem tudhatjuk a kutya, hogy reagál a hírtelen érintésre vag, bármi oka van, hogy a gazda nemet mond. Azt elkell fogani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!