Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikorra változott a válogatósság?

Mikorra változott a válogatósság?

Figyelt kérdés
Elég válogatós a lányom, de nem erőltetem ugyanakkor nasiztatásról sincs szó. A súlya rendben van a magasságához (átlag alatti) most 3éves szeptemberbe ovis. Eddig 1évet bölcsizett. Itthon reggeli, bölcsibe tízórai gyümilé és ebéd majd uzsi. De mindössze az ebéd után feltált gyümölcsből evett pár szeletet mert nem kellett neki az ebéd az uzsi is csak ha valami nyimnyam (csokis piskóta, kalács) volt. Estére mire hazaviszem farkas éhes, de amit nem szeretet akkor se eszi viszont a megszokott ételeiből nagy mennyiséget. Ilyenkor hagyjam enni vagy vigyázzak ne terhelje túl hirtelen a hasát? A másik dolog ha otthon van sokszor nem akar ebédelni és hisztizik a fáradtságtól, ilyenkor semmi se csúszna neki lehet kínálni bármivel. A nap többi részébe eszik: péksüti, tészta üresen vagy tejföllel, kenyér (margarin/méz/májkrém/zsír/üres), nasik közül néha ropi, tejszelet. Meggyleves, krumpli, áfonya, alma. Húst hozzátápláláskor se tudtam belediktálni. Normális hogy ennyire válogat? A szalálmi ha hozzáért a kenyérhez már nem eszi meg egyiket se, ha olyan van a tányéron amit nem szeret lelökné az asztalról és ordít vegyem le.
jún. 15. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Ez nem válogatósság
jún. 15. 13:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Kicsit bővebb kifejtős válasz segítene 1es. Van mikor nem akar enni de akkor is csak azt amit szeret. Védőnő annyit mondott kinövi.
jún. 15. 13:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én lanyom hasonló, 7 éves és nem sokat változott 3 éves korához képest. Főtt ételt, húst itthon nem eszi meg, de oviban, suliban igen. Fárasztó, de már megszoktuk.
jún. 15. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
61%

En nem nottem ki es kb. annyira voltam valogatos Kerdezo, mint a lanyod. A mai napig utalom a hust, nem is emlekszem, mikor ettem utoljara, nem hianyzik.

De, azt soha nem fogom elfelejteni, amikor anyam ferje belem eroltette egy vasarnap delben a nyomorult rantotthust, azt hittem, ott hanyom el magam az asztalnal. Ha nem ettem meg, megvertek.

Ovoda azert nem jartam egy evig, mert megetettek ugyanabbol a kajabol, amit kihanytam.

Nalam mindenki azt eszik, amit akar! Meg a macska is valogat. Egyaltalan nem problema 2-3 fele etelt is megfozni, DE SOHA SENKI ne egye, amit nem akar. ;-)

jún. 15. 14:04
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Eszik a gyereked, mi ezzel a baj?

Az öcsém na, ő tényleg válogatós volt, és 14 éves korában kezdett el mást is enni, ami nem virsli, szendvics, rántott hús és sajtos tészta. Ja, meg nesquík golyó :D

Ez van, mi nem főztünk rá külön még egy 4. félét csak azért, mert ő nem eszi meg a kész háromból. Hogyne.

jún. 15. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!