Van másnak is ilyen átok rossz gyermeke?!
Másfél éves az imádott kisfiam, rendezett, szeretet teljes családi életünk van, kicsi, de szerető család. A fiam viszont egy igazi rossz gyerek, már ha ebben a korban lehet ezt mondani. Ezt természetesen nem én állítom csak, hanem ismerősök, rokonok illetve vad idegenek is. :( Teljességgel kezelhetetlen, abszolút szófogadatlan, egész nap csak rombol és pusztít maga körül, engem meg a teljes kikészülés szélére sodor. Én is úgy kezdtem mint mindenki más, amikor elkezdte négykézláb majd önállóan kétlábon felfedezni a környezetét, hogy ha valamit nem szabad, akkor szépen rászóltam, elmagyaráztam. Ez mostanra odáig fajult, hogy néha el kell vernem, erősebben kell a kezére ütnöm, hogy egyáltalán reagáljon rá akármit is :( Kétségbe vagyok esve, doktorunk semmi hasznosat nem tudott mondani. Egyszerűen nem hallgat a gyerek senkire semmi játékkal nem játszik folyamatosan csak azt keresi mit szedhet szét, mi rosszat csinálhat :(
Hova fordulhatnék? Ki vagyok készülve teljesen félek ez meg visszahat majd a gyerekre, nem tudom mi lehet a baj. :( Annyira szeretném visszakapni az édes kisfiam :(
Szia! Bár ez nem válasz a kérdésre, és tudom, hogy további lepontozásokat eredményez, fel kell hívnom a figyelmed, hogy ha a gyerekre ütsz az gyermekbántalmazásnak minősül, ami törvénybe ütközik.
Sajnos túl kevés az infó ahhoz, hogy így tudjak nektek segíteni, de biztos vagyok benne, hogy rossz gyerek nincs, csak türelmetlen szülő. Ha komolyan szeretnél segítséget kérni, akkor ez úton felajánlom, hogy priviben szívesen segítek, de a véleményem szerint minden ilyen esetben a probléma nem a gyerekkel, hanem a szülőkkel van. (Ez fejlődéspszichológusként, és magánemberként is az álláspontom.)
De igen sajnos akkor is ezt csinálja ha vele foglalkozom :( nem lehet leülni vele játszani mert nem érdekli hiába mondom hogy gyere játszunk, építsünk alagutat vagy tologassuk a vonatokat vagy esetleg olvasnék neki. ugyan úgy csak csapkod vadul vagy egyszerűen ott hagy. nem működik túlzottan a figyelemelterelés, meg se hallja néha amit mondok :(
kedves első válaszoló: szerintem logikus hogy nem azt mondtam hogy naponta agyon verem kék zöld lilára a gyerekemet! had legyen meg a jogom hogy úgy neveljem ahogy az nekem tetszik vagy szükségesnek látom! Igen sokan vannak sajnos akik valóban rendszeresen bántalmazzák a kicsiket de hidd el én nem ezek közé tartozom! hanem azok közé akik igen is nem álszentek bevallani hogy ha kell ráütnek a kicsi kezére vagy pelenkás fenekére hogy megértessék vele, ha valamit nem szabad! de elhiheted hogy én lennék a legboldogabb ha erre egyáltalán nem lenne szükség!!! mert amikor megszültem nem azért szenvedtem, vele fél napot és nem azért szeretgettem , ápolgattam hogy később elverjem!! :(
szia.és ha megpróbálod elvinni valami játszóházba ahol jol ki tudja magát tombolni,és látja más gyerek hogy viselkedik?
Látja más gyerek szokott autózni,csózdázni,labdázni építeni.Nálunk a gyerek társaság mindig segít ha valamit tanítani akarok vele.Persze azt ne engedd hogy bántson másokat.próbáltad már?Vagy estelg egy magán bölcsi a közelbe ami nem túl drága.heti egyszer elviszed oda,ott is maradhatsz vele az elején,és ott az óvónő aki képzett tanácsot is tud adni neked,ha tényleg gond lenne a gyerekkel.
Egyet értek az előttem szólókkal. s még talán annyit tennék hozzá, hogy a feszültség, s a szigorú nevelés, kiabálás, stb. feszültséget okoz a gyermekben, s azt esetleg durvasággal, verekedéssel "oldja fel" magában. Tehát visszaüt a dolog. Muszáj türelmesnek maradni, és tényleg ne verj rá a kiskezére! Látod, attól sem lett szófogadóbb, nem ér az a módszer sem semmit, csak megbántod.
Ebben a korban teljesen normális, ha a gyerek nem fogad szót. Még nem érett rá. Hogy a környezetében mit magyaráznak a rokonok és jóbarátok, azzal ne törődj, rohadtul nem értenek hozzá, ugyanis nincsenek ilyen helyzetben.
Az én fiam is hasonló lehet a tiedhez. Éppen a csilláron nem lógott még a lakásban. Én, hogy mentsem a menthetőt, sűrűn viszem el itthonról. Megyünk játszótérre, vagy motorozni, sétálni. Persze, az sem mindig könnyű, mert sosem arra akar menni, amerre én szeretném, de valahogy elnavigálom azért. Próbálkozni kell, sokféle mozgást ki kell próbálni, mi tetszik neki. Az lekötné az energiáit picit. Egyébként én örülök, hogy ilyen a fiam, és nem mulya. (Esetleg lehetne fürdőbe is vinni, az enyém imádja. Szereti a koncerteket, sőt a komolyzenét is.) S még egy: az én fiamat, bár nem szokták ilyen korban ajánlani, de a mesefilm nagyon megnyugtatja. Illetve leköti. A kisvakond, vagy Pingu, a Keménykalap és krumpliorr, vagy a Verdák. Ezek egy órára is lekötik, és ilyenkor tudok pld. főzni.
Summa summarum, találgatni kell, mi az, amivel kivédhető, hogy ne szedje szét a lakást háromszor naponta.
"Szerintem még nem értené, ha bünti lenne, hisz eddig is sokszor volt, hogy ha olyan helyen járt vagy olyat csinált, amit nem kellett volna, kivittem , be a szobájába pl. de nem érti csak sír"
Legalább ennyire nem érti még az ütést sem. Sőt a magyarázatokat sem. A konnektoros hasonlattal élve, hiába magyarázod el neki, hogy megrázza az áram, ha még nincs fogalma az áramrázásról. Max. azt mondhatod, hogy bibis lesz a keze, de az sem biztos, hogy célt ér. Ilyenkor még elterelni, elvinni és más tevékenységet ajánlani neki. Más nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!