Kárt okozok a fejlôdésèben azzal hogy nem èn altatom?
Figyelt kérdés
Terhes vagyok, és van egy másfél éves kisfiam aki még mindig éjszaka 2x-3x felébred (vizet szoktam adni neki cumisüvegben vagy csak megölelgetem, és visszaalszik, de ott kell lenni mellette). A pàrom altatja a kisfiunkat és ö alszik mellette amióta terhes lettem, én az emeleti hàlószobàban alszom mert ott van csak WC közvetlenül a hàló mellett, nekem meg órànként kell kijárnom. Eddig nagyon szoros volt a kapcsolatom a kisfiammal, de mostanában észrevettem hogy amikor velem van, egyre többet toporzékol, meg nem hallgat a kedves szóra. Ez Azért van mert nem én alszok mellette/ nem én altatom? Vagy ez normàlis ebben a korban? Kárt okozok a fejlôdésèben azzal hogy nem èn altatom? Ennyivel többet jelentene az elalvás/ébredés pillanata a teljes napi együtt játszással szemben? Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Kérem hogy a “mineklettélterhes”-féle kommentektôl kiméljetek mert nem változtatható a szitu.
Nem, ez azért van, mert kezdődik a dackorszak. Szuper, hogy elalszik az apjával is.
2024. jún. 2. 06:00
2/13 anonim válasza:
Örülj neki, inkább most szokja meg az apával alvást, mint hirtelen amikor megszületik a baba. Akkor úgy érezhetné a baba miatt mellőzöd, de így legalább addigra megszokja és nem lesz féltékeny.
2024. jún. 2. 07:17
3/13 anonim válasza:
Hát kérdező te se örülnél ha hirtelen hanyagolva lennél. Szegény kicsi, mi lesz majd még itt, ha megérkezik a baba?
Gondolj bele: Eddig a férjedhez bújva szerettél aludni, majd egyszer csak hazaállít a bátyjával, hogy mától a bátyjához bújva fogsz aludni, mert neki így jobb, nem érdekli te mit érzel. Hogy esne? Ha jól értem azért hanyagolod a gyereket nehogy éjszaka 5 méterrel többet kelljen menned a mosdóig?
2024. jún. 2. 07:32
4/13 anonim válasza:
3! Ez hülyeség, apa nem idegen és valószínű eddig is aktívan jelen volt a kicsi életében, legalább annyira fontos, hogy hozzá is kötődjön mint anyához. Attól, hogy külön alszanak még gondolom egész nap anyával van otthon.
2024. jún. 2. 07:40
5/13 anonim válasza:
Dehogyis! Az apja ugyanolyan teljes értékű szülő, nagyon helyes, hogy ő altatja, és tök jó, hogy a kisfiad vele is elalszik. Ettől függetlenül vszleg érzi, hogy már nem ő az egyetlen gyerek a családban, nem ő a figyelem középpontja, ez vszleg megviseli, többet akar belőled. Legyél vele sokat, amennyit csak lehet. Már elég jó könyvek vannak ilyen kicsiknek is a tesó érkezéséről, nézegessétek együtt, készítsd fel, amennyire csak lehet ❤️
2024. jún. 2. 07:45
6/13 anonim válasza:
4 éves a lányom és mióta babát várok velem alszik csak el. Ahogy közeledik a szüles(2 hét kb) egyre érzékenyebb. Én is kijárok pisilni elég sokat és ő is kel este inni, de eszembe nem jutott, hogy külön aludjak ezmiatt. Már mondta, ha a baba megszületik akkor is velünk fog aludni, nembaj, ha este sír. Mondtam neki majd kipróbáljuk és meglátjuk a továbbiakban. Szerintem a gyereked nem érti az egésszet. Én a helyedben biztos nem raknám el magamtól. Az is elég nagy változás lesz, hogy a figyelmed több gyerek fele lesz és nem fogja érteni.
2024. jún. 2. 07:45
7/13 anonim válasza:
4es, a férj bátyja se lenne idegen mégse azzal aludna a kérdező akivel szeretne... szuper hogy elalszik apával de mégis szenved, azért bünteti a kérdezőt. Én biztos nem tudnám megtenni ezt a gyerekemmel a saját kényelmem miatt de nem vagyunk egyformák
2024. jún. 2. 08:12
8/13 anonim válasza:
7# de mekkora marhaság már ez a férj bátyja duma, melyik felnőtt férfi aludni a bátyjával 🤣🤣 te hülye vagy, már bocs. Nekünk még nem jön a kisteso, de változó, éppen melyikünk altatja a picit. Zömében én, de ha mondjuk jól esik már este elmenni fürdeni nekem is egy nagyot, miután a kicsit megfurdettuk - ennyi az énidőm majdnem minden nap, mert a férjem jóval többet dolgozik az átlagnál, más segitsegem abszolút nincs -, szó nélkül elaltatja a férjem, és ezzel a gyereknek semmi baja. Mindkettonkhoz nagyon szépen kötődik, már miért sérülne ettől?! Ne írjatok ekkora baromságokat, kérlek.
2024. jún. 2. 10:08
9/13 anonim válasza:
8as nem érnél rá fürdeni altatás után? Altatás után bezárják a fürdőtöket vagy mi?
2024. jún. 2. 10:25
10/13 anonim válasza:
8# íród ezt úgy, hogy még nem jön a második a gyerek. Így könnyű okoskodni. A lányom nagyon apás, de mióta várandós vagyok lese száll rólam, mindent velem akar csinálni. Eddig apával fürdött és ő altatott, na ez teljesen megváltozott a gyerekben. Én se gondoltam, hogy ennyire megváltoztatja a tesó érkezése, de mint láthatod teljesen megváltozott az eddigi rutin.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!