Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen hatassal van a korona...

Milyen hatassal van a korona virus a magzat fejlodesere?

Figyelt kérdés

Eleg valoszinu hogy megfertozodtem jovoheten jonnek tesztelni.

Megfazasos tuneteim vannak.

A magzatra milyen hatassal lehet? Nagyon nagyon feltem :'(

2021. márc. 28. 19:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudni, mivel nincs elegendő adat hozza.
2021. márc. 28. 19:27
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

Önmagában nem a vírus van hatással, hanem a te állapotod.

Vagyis ha pl. lázas leszel, a láz (mindegy mitől van) növeli a vetélés esélyét. Van még egy-két ilyen tünet.

A lényeg tehát, hogy milyen erősségű tüneteid lesznek.

Megértem, hogy félted a picit, bízzunk benne, hogy fiatal és egészséges szervezetedben csak minimális tüneteket fog okozni a vírus.

2021. márc. 28. 19:32
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
Terhesgondozáson találkoztam a váróban egy kismamával, aki már túl van a covidon. Neki megmaradt a babája és azóta is jól fejlődik. Az, hogy később lesz-e valami hatása (betegség, fejlődési rendellenesség) erre még nincsenek adatok.
2021. márc. 28. 19:35
 4/17 A kérdező kommentje:

24 eves vagyok.

3 napja produkalok megfazasos tuneteket.

2021. márc. 28. 19:38
 5/17 A kérdező kommentje:

Ma sokkal jobban ereztem magam mint tegnap.

Nagyon remelem, hogy ha a is vagyok sulyosabb tunetem nem lessz. :(

2021. márc. 28. 19:39
 6/17 anonim ***** válasza:
89%
Eddigi tudásunk szerint konkrétan nem okoz a magzatnal semmit. Csak néhányan ugye elvetelnek a betegség alatt ha az annyira sulyossa valik. De drukkolok, hogy simán átvészeld
2021. márc. 28. 19:45
 7/17 anonim ***** válasza:
12%
Senki nem tudja. Amúgy mire számítottál, amikor egy világjárvány közepén döntöttél úgy, hogy itt az ideje a családalapításnak? Akkor kellett volna félni. Már mindegy.
2021. márc. 28. 19:48
 8/17 anonim ***** válasza:
80%

7-es dugulj el, ha csak ennyire telik tőled.

Háborúk alatt is születtek gyerekek, most meg szerencsére messze nem ott tartunk.

2021. márc. 28. 19:50
 9/17 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én túl vagyok rajta. A picúr nagyon virgonc, él és virul. A lázra hívták fel a figyelmem, ha tartósan lázam van és nem tudjuk levinni, akkor mentőt kell hívni, a vetélés miatt.

De nekem még hőemelkedésem sem volt vele.

Viszont az ellenanyagot megkapja majd a gyerek is. Már azzal születik.

Ennyi.

Igyál sok teát, főleg gyömbért, mézzel, citrommal, ha gyengének érzed magad pihenj. Lázra és légzésre figyelj (ne kerülj lélegeztetőgépre, ne utolsó pillanatba szólj, mert ha gépre kerülsz, akkor nagyon rosszak a túlélési esélyek).

2021. márc. 28. 19:58
 10/17 anonim ***** válasza:
79%

A vírus maga elvileg nem okoz semmit, sőt a méhlepényen keresztül az antitestjeidet is megkapja, vagyis védett lesz, viszont a láz abortív hatású, tehát nem szabad, hogy nagyon fölmenjen a testhőd. Mérd a lázad gyakran még akkor is, ha nem érzed lázasnak magad. Paracetamol hatóanyagú lázcsillapítót használhatsz terhesség alatt, mást nem.

Nőgyógyászoddal egy telefonos konzultációt megejthetnél holnap, hogy mire figyelj.

2021. márc. 28. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!