Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek jóevő a gyereke, az...

Akinek jóevő a gyereke, az nálatok mit takar egy nap?

Figyelt kérdés

15 hónapos a kisfiam, és ha nem én tenném elé az ételt, nem hinném el mennyit képes enni.

Egy rendesen étkező totyogónak máshol is ekkora a fogyasztása? 😅

Pl. ma reggel megevett két frankfurti virslit, 4 koktél paradicsomot, meg nem is tudom mennyi uborkát és egy szelet vajas sajtos toast kenyeret.

Tízóraira egy negyed kiflit és egy komplett narancsot eltűntetett.

Ebédre egy púpos merőkanál húslevest, zöldségekkel, hússal, tésztával.

Pár falat rántott húst és 5-7 szem steak burgonyát, majd egy egész túrógombócot.

Uzsonna kimaradt, az általában pár szem pufi, vagy kölesgolyó, fél alma/körte/kivi/banán.

Vacsira az ebéd maradéka lesz.

Minden nap ennyiket eszik, mozog is rendesen, nem pufi gyerek.

79 centi magas és 8,5 kiló.

máj. 21. 18:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekem nem eszik ennyit, de 80 centihez 11kg szóval nem fèltem. Ismerősi körben sem esznek ennyit a gyerekek, mint amit írsz, de a lényeg úgyis az, hogy egészséges legyen. Ha nem az szólni fog a doki.
máj. 21. 20:40
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerintem se nagy mennyiségek. Nálunk a kis táljából a leves után még simán megeszik egy nagy egész rántott húst meg az összes krumplit hozzá, főzelékből mindig kér még miután megette, főleg a brokkoliból, imádja. Van amikor pluszba is, volt hogy a férjem csak nézett, mert mi nem bírnánk ennyit. :D Átlagos súlyú. 22 hónapos, de így evett 18 hósan is. Pici korától jó evő, de ha jönnek a fogai, na akkor bizony nagyon keveseket eszik, ímmel ámmal.
máj. 21. 20:40
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
11# Ez így van. Ismerek olyat, aki két falatokat ha evett, még is teljesen oké. Én se voltam valami jó evő, azt mondták anyáék, de sose volt gond ebből. 12 voltam
máj. 21. 20:44
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
19 hónapos haspók fiam van. A saját adagján felül a mi tányérunkból is kiszedegeti, ami tetszik neki. Néha félelmetes mennyit eszik. De lemozogja simán. Bútorról fel-le, játszótéren fel-le a csuszdákra, babakocsi nélkül sétálunk már sokat, nem csoda, hogy kell az energia neki
máj. 21. 20:44
 15/26 anonim ***** válasza:
82%

Majd változik...

Fiam is ilyen volt, most két éves és nem bírok ennivalót beleimatkozni, konkrétan a hajam tepem.

Mindenre minden nap azt mondja, hogy nem kell.

Ma pl egy tányér spenótot evett egy szelet sajtos kenyeret, fél doboz joghurtot.

Szalad az étel elől el, hogy nem kell...

máj. 21. 21:05
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is jó evő, 3 éves, 105 centi, 18 kiló. Egy energiabomba.

Reggeli: 1 szelet vajas pirítós sok paradicsommal

Tízórai: egy marék eper és pár nagyi által sütött keksz

Ebéd: 2 szelet házi pizza, mellé kb. 1/3 konzerv kukorica

Uzsonna: 1 pohár eper- és banánturmix marék kesudióval

Vacsora: 2 szelet vajas pirítós 3 nagy koktélparadicsommal, 2 tojás és vagy 5 szelet téliszalámi

máj. 21. 22:04
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudnám megmondani, ennyi idősen többet vagy kevesebbet evett-e a te fiadnál a mienk, mert szilárdból talán valamivel kevesebb fogyott, viszont naponta 5x szopott még és nem csak cumizott rajta. Ha szívesen eszik és nem kövér, akkor a helyedben nem aggódnék ezen és bíznék abban, hogy később sem fog nagyon válogatni.
máj. 21. 23:13
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

ebben mi a sok?!

Mint írtad, jól eszik. Ez szerintem egy normál mennyiségű kaja.

Fiam ennél jóval többet evett.

máj. 22. 07:54
 19/26 anonim ***** válasza:
64%

Nekem a fiam 3 éves kb ennyit eszik, marha kevés,

vékony is, néha rengeteget eszik hús, szénhidrát is, néha csak csipeget. Minden nap eszik gyümit, zöldséget, de az ugye nem hízlal...Idegesít is rendesen. 101 cm és 14,5-15 kg közt mozog.

máj. 22. 09:00
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 4 éves kislány és 8 éves fiú van. A lányom nem ritka, hogy többet eszik mint a bátyja, pedig ő (a fiam) is kimondottan jó evő. De a kicsi az valami brutál. Egyik nap az oviban teljesen komolyan megkérdezték, hogy nincs-e valami baj, mert aznap ebédnél csak egyszer (!) repetázott.

És persze nem látszik rajtuk. A nagy 136 centi és kb 27 kiló, a kicsi 105 centi és 16-17 kiló közt mozog. Ha én ennyit ennék (arányosítva), már nem férnék be az ajtókon.

máj. 22. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!