Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok mesélni hogyan...

Tudnátok mesélni hogyan zajlott le a válás külföldi partnerrel, ha mindketten akarják a gyereket?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk, ahol a férjem született. Egyre inkább úgy érzem nem tudok vele élni. Egyszer már rávettem magam, hogy elmondjam neki, hogy nem akarom folytatni a házasságunkat, akkor azt mondta:

-Mivel itt nekem nincs állásom, jövedelmem ezért neki fogják adni a gyereket.

- Meg fogja vétózni, hogy bárhová máshová költözzek a gyerekkel. (nekem itt nincs jövőm nem tudok egyedül megállni a lábamon)

- Ha megpróbálkozom az összes félretett pénzünkkel perelni fog engem.

Kihátráltam a válásból, most elvileg dolgozunk a házasságunkon, de nem hinném valaha meg fog változni. Mivel tudom ilyen szar helyzetben mégis a saját előnyömre fordítani a helyzetet? Magyarországon házasodtunk, ha ott adom be a válókeresetet, le tudják olyan gyorsan bonyolítani, hogy ne legyen ideje megjelenni? Van esély rá hogy megkaphatom a gyereket 100%-ra? Félek a férjemtől, ha rosszul sül el, akkor bosszút fog rajtam állni.

febr. 19. 15:19
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
74%

Figyelj, próbálj meg nem foglalkozni azokkal a kommentekkel, amik támadó, agresszív hangneműek.

Akik hátha tudnak segíteni: NANE egyesület. Keress rá a honlapjukra, hívd fel őket (anonim).

Nem vagy egyedül, sokan voltunk így.

febr. 21. 07:51
 62/65 anonim ***** válasza:

A párterápiára menni nárcisztikussal nagyon nem javasolt sajnos.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5A0ZZuE8L8&ab_channel=EvaVi..

febr. 21. 20:02
 63/65 anonim ***** válasza:

#56 bocsánat, de ez nem igaz! Mi Magyarországon kerestünk párterápiát úgy, hogy angol a közös nyelv, csak angol nyelven vállaltak, mert az a kiinduló teória, hogy ha ti így beszéltek egymással, akkor csak úgy folyhat a párterápia. Az egyéni terápia az, aminél fontos, hogy az anyanyelveden menjen. Párterápián konkrétan nem szólalhattam meg magyarul, mindennek úgy kellett elhangoznia, hogy a férjem is hallja/értse!

A kérdésed részletezése már nagyon árulkodó: ha valaki, akitől válni akarnak, nem azt kérdezi meg, hogy miért, hanem elkezdi magyarázni, miért nem tudsz elválni tőle, vagy akár zsarol/fenyeget… Egyértelmű, hogy ez az ember egy nárcisztikus bántalmazó, a gazdasági függésben tartás egy bántalmazási stratégia. Mondjuk ha ezt elmondod párterápián, hogy ez zavar téged, az jó, hátha elértek benne változást, egyébiránt a kapcsolat egy ilyen emberrel terápiával sem javítható, hacsak nem megszállja az ihlet, hogy egyénire is járjon, de az a 0,1% kategória. Viszont ha megneszeli, hogy egyértelműen távolodsz, az baj. Inkább el kell játszani, hogy minden jó (esetleg a gazdasági függésen enyhíthetne kicsit), és a háttérben felépíteni a menekülési útvonalat. Akkor lehet, hogy megnyugszik és enged a pórázon. Én is a NaNE-t javasolnám, de állati lassan válaszolnak levélre, a vonalaik meg folyton foglaltak. De egy magyar ügyvéddel is konzultálnod kellene, ha a családod mögötted áll, akkor kérd, hogy fizessék ki ők (átlag 20.000/óra). Én megkaptam a NaNE-től pár olyan ügyvéd elérhetőségét, akik bántalmazó kapcsolatból való menekítésben tapasztaltak, ha érdekel, elküldöm privátban.

aug. 25. 03:36
 64/65 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azóta?
aug. 25. 09:14
 65/65 anonim ***** válasza:
54%
Magyarországon sem lehet úgy lezavarni egy válást, hogy a másik fél “ne érjen oda”. Ha kisgyerekkel válsz, még alaposabb a bíróság, még közös megegyezés esetén is 2 tárgyalás van. De! Le lehet lépni előtte a gyerekkel, nekem konkrétan az ügyvéd javasolta, hogy fogjam a gyereket és költözzek el! Mert ha ez a férjemnek jut eszébe és elviszi a gyereket az országból, úgy nézegethetem a (még szoptatott) gyerekem fényképeit a végzésig, de min. az első válóperes tárgyalásig. Először mindkét félnek ugyanannyi “joga” van elmenekülni a gyerekével (igenis van joga kiemelni őt egy bántalmazó környezetből). Nekem bolgár volt a férjem (aki 10 éve él Magyarországon úgy, hogy kb.egy turista szókincse van: köszönöm, jó nápot, állatkert…). Ez gondolom, fordítva is igaz, azaz el tudja vinni a kérdező a gyereket “külföldre”, és a férjnek lesz “nehezebb dolga”. A gond csak az ország gyors elhagyása, hogy vmi olyan ürüggyel induljon el a kérdező a gyerekkel, ami hosszabb ideig szokott tartani, beszélje meg egy rokonnal, hogy menjen le érte autóval pl. és zúzzanak át a határon gyorsan, lehetőleg minél közelebb ahhoz a naphoz, hogy a férj kézhez veszi a magyar bírósági idézést a feleség által benyújtott keresetlevél alapján.
aug. 25. 10:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!