Milyen külföldi országba utazzunk egy 3 évessel?
Sziasztok!
Idén kétszer voltunk külföldön egy-egy hétre (Olaszország, Görögország), de a kislányomat még nem vittük magunkkal. Ennek egyrészt az az oka, hogy kicsinek tartottuk hozzá a vér szerinti apukával (elvált vagyok), másrészt a nyarat fele-fele arányban apukánál tölti, így ezekben az időpontonban pont nála volt.
Jövőre mindenképp szeretnénk magunkkal vinni és apuka szerint is három évesen már mehet (az ő beleegyezése is kell, plusz én szeretek mindent megbeszélni, egyeztetni vele a jó viszony fenntartása miatt).
Főként apartmanokban szállunk meg általában, így maradnánk ennél. Aktív utazók vagyunk, így mindenképp olyan hely kellene, ahol sok a látnivaló, sok felé lehet kirándulni (nagy melegben akár bérelt autóval megközelíthető helyekre gondolok). Gyerkőccel inkább a természetben, mint múzeumokban.
Mindenképp tengerpart, de ne legyen szeles. Most Görögországban például örültem, hogy nem jött végül, mert olyan hullámok voltak, hogy ő biztosan nem élvezte volna és a part sem volt sekély.
Ami felmerült, az Egyiptom, de elvetettem egészségügyi dolgok + útlevél miatt.
Szó volt még Spanyolországról, Portugáliáról esetleg.
Anyagi szempontból eddig megúsztuk a nyaralásokat cakk-pakk 250-300/fő keretből mindennel együtt. Nagyjából ebben a kategóriában gondolkodunk.
Nyilván nem is a hároméves szempontjából kérdezem...:)
Inkább hangulat, látnivalók, közlekedés stb. Ha lenne külön gyerekkel megnézhető hely, amit ő is élvezne, az nyilván plusz
Mallorcát ajánlom. Nekem a kisfiam imádta. Gyönyörű a természet, sekély a víz, homokos a part. Mi augusztus végén voltunk (2éve) amikor már nem volt forróság.
Tavaly Costa Bravan voltunk, hasonló mint Mallorca. Rengeteget kirándultunk a környéken, elmentünk Barcelonaba is 1 napra. Szuper volt.
Görögország Kefalónia, ezen belül is gyerekkel én a nyúlván részén lévő Xi Beach környékére mennék. Full nyugodt volt a tenger amikor ott voltunk, vöröses homokos part, hosszan sekély, úgyhogy nyugodtan lehet benne játszani, a part közelében nem kell úszógumi.
Bérelt autóval könnyű közlekedni a szigeten, hajóval át lehet menni Zakhinthosra és Ithakára is.
Mondjuk látnivaló a természetben kívül nem sok van. Az egész szigeten van egy erőd meg egy monostor és ennyi.
De a természet az gyönyörű, zöld sziget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!