Külföldi kismamák, melyik országban vagytok? Van különbség az ottani és a Magyarországon lévő orvosi ellátás között?
En egy skandinav orszagban elek. Van kulonbseg. Itt
1 ft-ot sem fogad el senki,de orvos csak a szulesnel,vagy ha baj van akkor lat... Uh sincs csak 18.heten es oszd be. Havonta hivnak a vedonok szivhangot hallgatnak,vernyomast mernek es mehetsz haza.. Illetve ami a szemelyes kedvencem : ha megindul a szules,csak akkor fogadnak ha 3 percesek a fajasaid. Hiaba folyt el a magzatviz mar 8 oraja,hazakuldenek es ki sem vizsgalnak...5 perces fajasokkal sem hajlandoak fogadni. Mehszaj,mehlepeny,magzatviz vizsgalat NINCS...szules utan 6 oraval mehetsz haza... Embersegesebbek ezerszer mint otthon,de otthon legalabb kivizsgalnak.
Kína.
Ég és föld. Nincs AFP, nincs cukorterhelés, nincs rendszeres uh, nem néznek be alul, csak ha kóros elváltozást észlelsz, vagy ha görcseid vannak, nem adnak semmilyen gyógyszert (terhesvitamin, magnézium, kálcium, stb). Persze ha kínai lennék nyilván természetes lenne, meg azért biztosan más lenne a dolog, de mivel külföldi vagyok, ezért csak úgy részesültem pl AFP vérvételen, hogy ismertük a dokit, aki csinálta, az uh-s dokit szintén, és kb én mondtam meg neki, hogy mit kell néznie, különben csak annyit mondott volna, hogy minden rendben (tehát pl fejméret, combcsont, tarkóredő, orrcsont, belsőszervek, stb ezeket én kértem, hogy nézze meg alaposan).
28-án megyünk haza Mo.ra, már alig várom, hogy értelmes emberek vizsgáljanak meg, de lesz még egy pár köröm, mire megértetem a védőnővel, meg a többivel, hogy miért csak most igényleg kiskönyvet, miért nincs cukros eredményem és a többi.
De boldog kismama vagyok! :D
Szép babavárást nektek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!