Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok mesélni hogyan...

Tudnátok mesélni hogyan zajlott le a válás külföldi partnerrel, ha mindketten akarják a gyereket?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk, ahol a férjem született. Egyre inkább úgy érzem nem tudok vele élni. Egyszer már rávettem magam, hogy elmondjam neki, hogy nem akarom folytatni a házasságunkat, akkor azt mondta:

-Mivel itt nekem nincs állásom, jövedelmem ezért neki fogják adni a gyereket.

- Meg fogja vétózni, hogy bárhová máshová költözzek a gyerekkel. (nekem itt nincs jövőm nem tudok egyedül megállni a lábamon)

- Ha megpróbálkozom az összes félretett pénzünkkel perelni fog engem.

Kihátráltam a válásból, most elvileg dolgozunk a házasságunkon, de nem hinném valaha meg fog változni. Mivel tudom ilyen szar helyzetben mégis a saját előnyömre fordítani a helyzetet? Magyarországon házasodtunk, ha ott adom be a válókeresetet, le tudják olyan gyorsan bonyolítani, hogy ne legyen ideje megjelenni? Van esély rá hogy megkaphatom a gyereket 100%-ra? Félek a férjemtől, ha rosszul sül el, akkor bosszút fog rajtam állni.

febr. 19. 15:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj, de ezekre azelőtt kellett volna gondolnod, hogy külföldön vállalsz gyereket. Ott lakik életvitelszerűen, szerb állampolgár, ha apuka beleegyezése nélkül elhozod, az valóban gyerekrablás, onnantól elfelejtheted a gyereket.

Az a baj, hogy a döntéseknek következménye van, amit vállalni kell. Neked ezt kell vállalni, hogy ha akarod a gyereked, akkor maradsz a férjeddel, mert vele és oda vállalták gyereket.

febr. 19. 15:48
 22/65 anonim ***** válasza:
97%

"Már évek óta próbálok elhelyezkedni. Nem beszélem a nyelvet"

Ha a 4 eves gyereked beszeli a nyelvet, akkor nem vagytok elzarva a kulvilagtol, megtanulhattad volna. Nekem kulfoldi parom is megtanult magyarul, pedig munka miatt nem volt rakenyszerulve.

febr. 19. 15:50
 23/65 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs munkád nem tudod magadat se eltartani. A bírónak azt is nézni kell. 4 év alatt hogy a viharban nem tanultad meg a nyelvet? Az alap, ha valaki külföldre költözik, ha akkor nem is tudja de ahogy kinn él megtanulja. Ha hazahoznád akkor kvázi elrabolnád. Ha válni akarsz legyen munkád és azután válj el. De így az esélyed, hogy megkapd a gyereket minimális.
febr. 19. 16:03
 24/65 A kérdező kommentje:
Nem tudná a gyereket nevelni, csak azért akarja, hogy engem bántson vele. Azért nem mentem el mosogatni mert a férjem fél nap alatt keres annyit, mint amit én wc-t pucolnék egy hónapig. Más felől meg minden pénzemet elvette, volt pár millióm az is az ő kártyáján van, ha bármi pénzt ad a családom azt is elveszi tőlem. Nem tudok semmi pénzt eldugdosni előle. Nem férek hozzá a bankhoz sem. Megérezné, ha próbálkoznék bármivel. Őszintén nem akarok tőle semmit, csak a gyerekemet.
febr. 19. 16:06
 25/65 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit állj a talpadra, és nyiss saját bankszámlát. A férjed nem a gazdád, nem kell neki szótfogadnod. Ha ennyire nem tudsz gondoskodni önmagadról, akkor hogy akarsz egyedül nevelni egy gyereket? Szedd össze magad, és menj el wc-t pucolni. Csak nem úgy tervezted, hogy a férjed pénzéből fogod nevelni egyedül a gyereket.
febr. 19. 16:13
 26/65 anonim ***** válasza:
100%

"Azért nem mentem el mosogatni mert a férjem fél nap alatt keres annyit, mint amit én wc-t pucolnék egy hónapig."

Ha fél nap alatt keres kb. 200 ezer Ft-nak megfelelőt, akkor kb. 9 millió Ft-ot keres egy hónapban. Valami bűnöző, vagy mi?

Mi a férjem munkája miatt költöztünk külföldre. Ő is nagyon jól keres, én mégis megtanultam a nyelvet, és elmentem dolgozni, kezdetben bébiszitternek, mert az volt a legegyszerűbb. Akkoriban kb. 8-szor annyit keresett, mint én, mégis mentem dolgozni.

febr. 19. 16:19
 27/65 anonim ***** válasza:
94%

Egyébként nem azért, hogy apukám szidjam, de te is jófej vagy, mikor azt gondolod, korrekt az egyik szülő elől kvázi másik országba költöztetni a gyereket, megszakítva ezzel köztük a kapcsolatot.

Ha szerinted ez elfogadható, miért akkora probléma, ha te maradsz gyerek nélkül, nem a férjed?

febr. 19. 16:25
 28/65 A kérdező kommentje:

Mert érzelmileg terrorizálja a gyereket, néha fizikálisan is. Amennyire tudom megvédem, de 95%-ban is kevés. Ha közéjük állok akkor én kapom a büntetést tőle. Számára ez a nevelés, és be is válik mert mindenki mindent megtesz hogy megint minden normális legyen. A gyerek ki van fordulva magából. Aztán eljátssza a tökéletes apát, férjet, a fejemhez vágja hogy ő mindent a családért tesz. Az elején a hullámvasút alján napokig csak zokogtam, nem tudtam aludni. Mindenben átvette a kontrollt, mindenhez az engedélyére van szükségem. Mint mondtam félek tőle, és ilyen átlátszó dolgok, hogy elmegyek mosogatni diplomával és eldugdosom előle a keresetem, ami lehetetlenség, nem fog beválni, tudni fogja mire készülök és bántani fog. Ezen nem fog a terápia segíteni.

Köszönöm a válaszokat, majd gondolkodom valami megoldáson ezek alapján.

febr. 19. 17:13
 29/65 anonim ***** válasza:
92%
De 3 évvel ezelőtt még egy kedves, megbízható, szerető férj és jó apa volt? Tudom, hogy változnak az emberek, de azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy normális, intelligens emberből ilyenné válik. Azért az a havi 9 milliós kereset is gyanús nekem.
febr. 19. 17:33
 30/65 anonim ***** válasza:
100%
Hol éltek Szerbiában? Milyen nyelven kommunikálsz a férjeddel?
febr. 19. 17:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!