Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vérvétel 2 év körüli kisgyerek...

Vérvétel 2 év körüli kisgyerekkel? Valami trükk, hogy kevésbé legyen neki dráma?

Figyelt kérdés
Holnap kell vinnem vérvételre a fiamat. Hogyan tudnám kicsit könnyebbé tenni neki?
2024. febr. 5. 10:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%
5# Igen,mi használtuk kórházba is. Placebo lényegében..
2024. febr. 5. 11:34
 12/19 anonim ***** válasza:
72%
Synlabban (magánban, Mammut) annyira profin vettek vért, hogy észre se vette a 2,5 éves lányom. Egy kis pillangó volt a tűn, az volt a story hozzá hogy megitattjuk a pillangót. Szerintem a vért vevő hozzáállásán és profizmusán múlik.
2024. febr. 5. 11:34
 13/19 A kérdező kommentje:

A kórházba megyünk, elméletileg ott kimondottan van egy hely, ahol csak gyerekeknek vesznek. Szóval elméletileg a rutin megvan. Múltkor a 12 éves lányommal voltunk. Még ő is félt. :)

De aranyos volt a hölgy, mondta neki, hogy nyugodtan szabad sírni is, ez az a hely, ahol ez megengedett. Persze nem a fájdalomtól sírt ő se, csak a félelem.

Pedig neki el is lehet már magyarázni, meg ő már volt is többször.

Csak a kicsi meg olyan kicsi még. És egyedül megyek vele. :/

2024. febr. 5. 11:36
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
A fiamnak fel sem tünt, mondtam vesznek vért olyan mint a szúnyog csípés, kicsit fáj, de gyorsan kész.
2024. febr. 5. 12:32
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmi trükk nincs, félni fog, hiába készíted fel előtte.

Az öledbe ülteted, lefogod a lábát a sajátoddal, a kezét, és ennyit tehetsz.

Majd UTÁNA simogatás, puszi, és ne vidd bölcsibe, menjetek el programra :)

2024. febr. 5. 15:10
 16/19 anonim ***** válasza:
70%
Hát ha alapból drámázós a gyerek akkor mindegy mit csinálsz, ígyis úgyis ordítani fog.
2024. febr. 5. 15:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én elmagyarátam mi lesz, hogyan lesz..

Volt K vitaminos fecskendőm, azzal megmutattam, kicsit oda is nyomtam.

Elmondtam, hogy fájni is fog.

Egy nyekk nêlkül lefogás nêlkül ment.

2 év 1 hónaposan colt az első

2 hétre rá a 2.

Aztan 3 évesen

4 és 4,5 évesen is

Egyszer kellett mind2 karjá is.. és vénában is túrkáltak neki,

4,5 évesen tervezett műtétje is voltmár.

Szóval fel lehet készíteni azêrt.

(4 gyerekem van, őt szurkáltákmcsak szér

2024. febr. 5. 15:41
 18/19 anonim ***** válasza:
78%
Azon kívül, hogy elmondod, hogy lesz egy kis szúrás és/vagy eltereled közben a figyelmét, nincs ötletem. Viszont ha kórházban veszik le és kifejezetten ehhez értő ember, akkor szerintem ha nem idegeskedsz, lehet, hogy elegendőek lesznek az ő "trükkjei". A fiam 6 hetes volt, amikor kórházban vért vettek tőle, de olyan simán és gyorsan, hogy csak lestem. A gyermekorvosnál csak pár csepp kellett tőle, de ott az asszisztensnek kevesebb volt a tapasztalata, az jobban megviselte, mint ez.
2024. febr. 5. 16:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom már levették a vért, de nálunk pont szerencsés helyzet volt. Férjemnek 2 héttel korábban vettek mint neki, ő vigyázott rá és vitte magával. A gyerek jól megszakértette, hogy apával mit csinálnak. Amikor őt vittük felugrott a székre és kitette a karját, hogy készen áll. Egy hangja nem volt 😀
2024. febr. 9. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!