Ahol van cumizós csecsemő, kis tesó, ott a nagyobbtól hogy vettétek el a cumit hogyan lett leszoktatva, mi volt a trükk?
Egy kiszemelt ajándékot kapott a cumikért cserébe! Nem volt sírás,hogy el kellett hagyni a cumit.
Aztán mikor megszületett a kicsi,akkor ugye a kicsi cumizása érdekelte,de elmondtuk,hogy azért cumizik,mert kisbaba,majd ha olyan nagy lesz,mint ő,akkor a kicsi sem fog.
Én nem vettem el tőle, pont azért mert nem akartam "trükközni".
Csak alváshoz volt nekik, és ennyi. Azt gondoltam, hogy majd leteszi, amikor saját maga képes rá.
A nagy 5,5 éves volt, amikor elhagyta, a kisebb pedig 4.
Csak a szűk család tudta, hogy még cumiznak, más nem is igazán, mert tényleg csak alváshoz volt. Nekünk így jól ment.
Már nagyok, és a fogaik is szépen állnak, igaz, hogy a cumi akkor eldeformálta őket, de ahogy elhagyták, pár hónap alatt visszaálltak a helyükre. Ezt mindkettőnél megfigyeltem.
Viszont a harmadik gyerekem el sem fogadta a cumit, így lehet, hogy nem is lesz ez téma nálatok sem, várd ki.
Azt viszont nem tartom jó ötletnek, hogy a pici baba mellett vedd el tőle, akkor inkább most, mert a kis tesó feldolgozása nehéz lesz neki, és pont ebben a korban megvonni az "alvókát" szerintem nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!