Vérvétel 2 év körüli kisgyerekkel? Valami trükk, hogy kevésbé legyen neki dráma?
Kb sehogy. Ez egy olyan dolog, ami muszáj. Ha tetszik, ha nem.
én a lányomat 2 éves koráig 4x vittem. Ott is azt mondták, hogy olyan kicsi, erre nem lehet felkészíteni. Nyilván mondani kell neki, hogy most megyünk a doktornénihez, megböki a kezed, de te ügyes leszel, stb....
Ha ellenkezik, akkor pedig ha akarja, ha nem, le kell fogni.
Ez ilyen sajna
Röviden annyit mondj neki, hogy kapni fog egy szurit, de csak egy pillanatig fogja érezni.
Egy ügyes gyerekorvos sokszor olyan jól megoldja, hogy a gyerek csak utána veszi észre, hogy megszúrták.
Nálunk vérvétel nem volt, de oltások szépen rend szerint. Egyiknél sem sírtak, remekül viselték - és ebben nagy szerepe volt a tündéri doktor néninknek.
"Egy ügyes gyerekorvos sokszor olyan jól megoldja, hogy a gyerek csak utána veszi észre, hogy megszúrták."
Vért nem vesz gyermekorvos.
#4, a mi gyerekorvosunknak fixen van egy vérvételi ideje, heti 1x rendelés előtt egy óra. A nagyobbaknak beutalót ír, 5 év alattiaknak ő veszi le, hogy kisebb stressz legyen.
Egyébként tök gyerekfüggő szerintem. Nekem a kicsitől sajnos sokszor kellett vért venni, szívbetegen született, vashiányra hajlamos kislány, ő egész jól tűri, várja a kis matricáját. A nagy alapvetően egészséges, eddig 2x vettek vért tőle, mindkétszer nagyon félt és sírt.
Beviheted. De épp csinálhat vele egy extra szabadnapot, megunnepelni milyen uygen nagylany/nagyfiú volt. Ezzel mondjuk fél is lehet valamennyire készíteni. Megyünk a doktornenihez,
utana meg elmegyunk az akárhova, megunnepelni, milyen ügyes vagy. Nem lesz rosszul. Miért lenne rosszul? Max megszédul, mint egy felnőtt. Konkrétan ugyanaz történik, csak a kicsiknel többnyire kezfejbol vesznek vért.
8!
Akkor a ti gyerekorvosotok különleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!