GYES és bölcsi kérdéseim lennének? Esetleg 1-2 trükk?
Arról van szó, hogy márciustól már csak GYES-re leszek jogosult. Gőzerővel munkát kell találnom, munkanélküliről jöttem el szülni, mert terhesség alatt megszűnt a munkaviszonyom. Azt tudom, hogy GYED mellett nem lehet bölcsis a gyerek és munkaviszony is kell. Mi van olyankor, ha a férjem igényli a GYES-t, akinek persze van munkája, lejelentik 6 órában, persze 8-ban dolgozik továbbra is. Így mehet a gyerek bölcsibe? Én meg itthon gőzerővel munkát keresek addig. Viszont akkor én hol vagyok a rendszerben? Keresetem persze nincs akkor semmi, de ki tart engem nyilván? Esetleg visszamehetek a munkaügyire és letölthetem közben a megmaradt munkanélkülimet, ami még jó pár hónap? Azalatt találnék munkát tuti.
Szóval az a fő kérdés, hogy a férjem munkaviszonyából mehet a gyerek bölcsibe? És szoktathatom be én őt úgy, hogy nincs munkám?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Az előbb válaszoltam erre a kérdésre... olvasd el a válaszom... nap 6 órában van bejelentve akkor lehet mellette bölcsis..
Akkor álláskeresőként van esélyem? Mert tuti van pár hónap járandóságom még, aztán nyáron biztos lesz munkám is, így csak 1-2 hónap lenne.
Itt a bölcsiben van hely szerencsére, bármikor vihetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!