Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » GYES és bölcsi kérdéseim...

GYES és bölcsi kérdéseim lennének? Esetleg 1-2 trükk?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy márciustól már csak GYES-re leszek jogosult. Gőzerővel munkát kell találnom, munkanélküliről jöttem el szülni, mert terhesség alatt megszűnt a munkaviszonyom. Azt tudom, hogy GYED mellett nem lehet bölcsis a gyerek és munkaviszony is kell. Mi van olyankor, ha a férjem igényli a GYES-t, akinek persze van munkája, lejelentik 6 órában, persze 8-ban dolgozik továbbra is. Így mehet a gyerek bölcsibe? Én meg itthon gőzerővel munkát keresek addig. Viszont akkor én hol vagyok a rendszerben? Keresetem persze nincs akkor semmi, de ki tart engem nyilván? Esetleg visszamehetek a munkaügyire és letölthetem közben a megmaradt munkanélkülimet, ami még jó pár hónap? Azalatt találnék munkát tuti.

Szóval az a fő kérdés, hogy a férjem munkaviszonyából mehet a gyerek bölcsibe? És szoktathatom be én őt úgy, hogy nincs munkám?

2012. nov. 23. 15:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a bölcsihez mindkét szülőtől kellett munkáltatói igazolás.
2012. nov. 23. 15:05
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőtöktől kérnek munkáltatóit, mert a bölcsi azoknak van, akiknek a szülei dolgoznak, nem azoknak, ahol az egyik szülő dolgozik.
2012. nov. 23. 15:05
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Így már értem :)
2012. nov. 23. 15:06
 4/16 anonim ***** válasza:
50%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Az előbb válaszoltam erre a kérdésre... olvasd el a válaszom... nap 6 órában van bejelentve akkor lehet mellette bölcsis..

2012. nov. 23. 15:10
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Illetve ha te is álláskereső leszel akkor is. Mert nekem sem volt biztos, hogy lesz munkám ezért én rákérdeztem erre. nem gond mert akkor mint munkanélküli álláskeresőként leszel úgy mond jelen a rendszerben. Talán annyi, hogy délben el kell hozni a gyerkőcödet.
2012. nov. 23. 15:42
 6/16 A kérdező kommentje:

Akkor álláskeresőként van esélyem? Mert tuti van pár hónap járandóságom még, aztán nyáron biztos lesz munkám is, így csak 1-2 hónap lenne.

Itt a bölcsiben van hely szerencsére, bármikor vihetem.

2012. nov. 23. 16:15
 7/16 anonim ***** válasza:
Meg kell kérdezni de szerintem igen. De már most írasd be és jelezd, hogy vinnéd.
2012. nov. 23. 17:03
 8/16 anonim ***** válasza:
nálunk csak 1 szülőtől kértek munkáltatóit.
2012. nov. 23. 17:52
 9/16 anonim ***** válasza:
A munkanélküli ellátás összesen már csak 3 hónapi jár
2012. nov. 23. 17:55
 10/16 anonim ***** válasza:
18%
De örülők, hogy ilyenekre megy el a fizetésem 30%.-a
2012. nov. 23. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!