Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most tényleg én nevelek rosszul?

Most tényleg én nevelek rosszul?

Figyelt kérdés

2 gyerekem van. 5 és 2,5 évesek. A gyereknevelésről soha nem beszélgettem a férjemen kívül senkivel.

2 hónapja elkezdtem dolgozni. egy 50+os 3 gyerekes nővel vagyok egy irodában.

2 hete mást sem hallgatok, mint hogy rosszul nevelek.

pl:

Én nem eszek májat. így nem is főzök. A gyerekek esznek az oviban/mamánál.

Rosszul csinálom, mert kutya kötelességem lenne olyan ételeket is főzni, amit én nem eszek meg, hiába esznek máshol.

Életemben nem síeltem.

El kell vinnem a gyerekeket síelni, megtanítani nekik. Mert én kihagytam, nekik joguk van megtanulni.

vagy épp a nyaralás.

Házat vettünk, felújítottunk, az autókat lecseréltük az elmúlt 5 évben. Így belföldön 2-3 napos nyaralások voltak emiatt. Nameg míg csecsemők voltak, el nem indultam volna velük külföldre.

Ezért is szaranya vagyok, mert kifogás mindig van. a gyereknek élmény kell. nem csak belföldön. És mi ezt nem adjk meg nekik.

Ő a 4 hónapos gyereket is vitte albániába.

Szóval valóban mindent is meg kell mutatnom, tanítanom, csinálnom nekik? hogy mindennel is megismerkedjenek?

2024. jan. 26. 12:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%

"Már hogy lenne ez a lényeg? Egy normális mértékletes életvitelt kell tanítani a gyereknek, nem kiskirálynak nevelni."

Nálad elmaradt át értelmező olvasas rész az iskolaban? Hogy sikerült ezt az orbitális marhaságot kihozni abból, amit irtam? A lehetőségekhez képest mindent megadni nem azt jelenti, hogy kiskiralyt nevetsz, hanem azt, hogy a példánál maradjunk, hogy attól, hogy nem szereti valaki a májat, megoldja, hogy a gyerek meg tudja kóstolni. Vagy ha épp a Kékestetőn él a sípálya mellett és q gyereket érdekli, akkor elengedi síelni.

2024. jan. 26. 14:05
 12/24 anonim ***** válasza:

48 ėves 3 gyerekes anyakėnt azt mondom egyik füleden be másikon ki menjen az info ha nem érdekel.

vagy közöld vele te most munkådra figyelsz.

mindenkinek más a fontos vagy tart helyesnek .

nekem mig a lányom kicsi volt egy idős lako akit ismertem közölte minek kellet nekem 3. gyerek.

2024. jan. 26. 14:10
 13/24 anonim ***** válasza:
96%

Itt ki, ott be. Teljesen normális, hogy vannak olyan kaják, amiket ha a család fele nem eszi meg, akkor nem főzzük, mert minek.

A nyaralás olyan, hogy ha van király, de ha nem, abba se halt még bele senki. Élménygyűjtésre a 3 napos családi buli tökéletes, még egy ovis se értékeli igazából, ha külföldre viszed.

A síelés meg, muhaha, persze, hogy van joga hozzá, ha el akar menni az iskolai sítáborba, és van rá pénzem, majd befizetem. Amúgy érdekelne, hogy a kedves kolléganő gyereke mélytengeri búvárkodott, evezett és gyephokizott-e már életében, vagy van-e ő is olyan rossz anya, hogy ezeket a lehetőségeket nem kapta meg szegény pulyája... 3:)

2024. jan. 26. 14:32
 14/24 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ez nem olyan kérdés, amiben bárkinek is igaza lenne, így is lehet, úgy is lehet, sokkal fontosabb kérdés, hogy a) az első ilyen megnyilvánulása után miért mesélsz neki BÁRMIT a magánéletedről és b) miért van rád ilyen hatással - hogy ti. kérdést írsz ki róla - egy vadidegen nő véleménye?
2024. jan. 26. 14:38
 15/24 anonim ***** válasza:
64%

Hú, ilyenkor bánom, hogy nincs munkahelyem. Imádom ezt a típust! Biztos mondanám neki, megbeszéltük a férjemmel, elviheted a gyerekeket síelni, ha neked ez annyira fontos😁

Egyszer-kétszer válaszolnék neki nagyon kedvesen. Szerintem többször nem kéne 😂

2024. jan. 26. 14:53
 16/24 anonim ***** válasza:
91%
Jófej kis nő lehet. Biztos sok barátja van. Ha elviszed őket nyaralni európában, akkor miért nem mentek inkább a Maldív szigetekre? Ha nyáron mentek nyaralni, miert nem mentek télen is? Ha elviszed a gyereket sportolni, akkor miért nem viszed zenét tanulni is? Ezt bármikor lehet játszani, de szerintem nem sokan kíváncsiak rá.
2024. jan. 26. 15:36
 17/24 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező, ha a gyerek nem eszi a sajtos tésztát, de neked az a kedvenced, akkor ugye azt se csinálsz soha többet?

Vagy csak azt nem amit te nem szeretsz?

2024. jan. 26. 16:15
 18/24 anonim ***** válasza:
87%
17: gyakorló anyukaként csak akkor főzök sajtos tésztát (illetve esetemben gombát), ha egyedül vagyok, mert azért nem dolgozom duplán, hogy mindenkinek legyen a fogáravaló kaja.
2024. jan. 26. 16:25
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
18as, hát, ha nem főzöl olyan ételt amit a gyerek szeretne de te nem, akkor ne főzz olyat se, amit te szeretnél, de ő nem. Ez így tisztességes.
2024. jan. 26. 16:27
 20/24 anonim ***** válasza:
Meg egy 5 eves sem, egy 2,5 eves meg plane nem tudja eldonteni mit szeret es mit nem, mert szoktak neha valogatni. A ferjem fia lassan 9 eves, es mikor nalunk van, ugy eszik amilyen bugyi van rajta, mert egyszer megeszi a huslevest peldaul, maskor meg nyafog, hogy nem szereti.
2024. jan. 26. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!