Sokkot kaptam az ijedtségtől és üvöltöttem a kislányom előtt. Mennyire lehetett rá rossz hatással?
Ezzel kapcsolatban írtam ki egy kérdést, kifordult a 7 hónapos kisfiam az etetőszékből, miután férjem elfelejtette bekötni.
Én a kanapén pihentem, mert beteg lettem és lázas voltam, napok óta kimerült ,kialvatlan vagyok és így gondolom az immunrendszerem sem működik úgy. Kisfiam nagyon durván mozgékony, éjszaka sem alszik.
Nem vagyok egy lepihenős típus,nappal sem, mindig volt bennem egy alap nyugtalanság.
Szóval lepihentem egy 20 percre és félálomban hallottam egy nagy puffanást és amikor odanéztem láttam a kisfiamat feküdni a kövön féloldalt. Rettenetesen megijedtem és haragudtam a férjemre, hogy tudja milyen a kisfiúnk, mégsem köti be a biztonsági övet, 20 percre merészkedtem lepihenni lázasan és ilyen történik.
Tudom én is hibás vagyok, mert megnézhettem volna, hogy be van-e kötve… meg nyilván bárkinél előfordulnak balesetek, akár nálam is előfordulhatott volna, de jelen pillanatban nagyok kiakadtam.
Sokkot kaptam a látványtól kb 1m-ről esett a kőre, azt se tudtam, hogy betört-e a koponyája, agyrázkódása lett-e vagy bármi súlyos dolog történhetett-e vele. (Szerencsére majdnem kétnapja történt, nem fejre esett, semmi tünet nincs) Utána rohantunk az ügyeletre, mondták hogy nincs baj. Az előtt üvöltöttem, kiabáltam, gondolom a lázas állapotnak is köze volt ehhez, de az 5 éves kislányom végignézte az egészet.
Egyszerűen nem tudtam magam kontrollálni.
Beszéltem vele róla, hogy miért történt, de mindenkinek azt mesèli, hogy kiesett a székből az öccse és én meg kiabáltam. Szóval leginkább az ragadt meg benne, hogy én kiabáltam.
Mit tudok még neki mondani neki ezzel kapcsolatban? Nem akarom, hogy féljen tőlem. Egyébként nem szokványos látvány volt neki, hogy üvöltözöm az apjával, így nagyon sajnálta. Utána bocsánatot kértem a férjemtől a kislányom előtt, amiért így kiakadtam.
Az egy teljesen normális sérülés, ha leesik a mászókáról ovisként vagy megbotlik futásnál. A beleivás nagyon gáz, meg a leesés, nem bekötés kisszékbe is. Az én gyerekem már 10, életében két ilyen volt, az egyik ugye magától megcsúszott, a másiknál meg 7 hósan gyorsabban startolt le 0 40cmes ágyról, mint ahogy el tudtam volna kapni.
Én is azt látom, hogy felelőtlenek, és ez a kisszékbe nem bekötni egy picit és felelőtlenség, ugyanúgy, ahogy a beleivás dolgokba. Nem csak férfiak, de ők is, a játszón is vannak ilyen anyukák, gyerek nyomja be a homokot és csodálkozik a bélférgességen, mert nem látta, de apukák meg aztán pláne, valahogy nem figyelnek eléggé, nem gondolkodnak előre. Ismerek egy jó apát, a többi nem ilyen, alig vannak a gyerekkel és akkor is felületesen. Általában egy családban csak egy alapos szülő van, a másik dísz, mint a kérdezőéknél is. Az, hogy bevinné a gyereket kórházba a minimum, ha nem tenné büntethető is lenne, ennél többet kell elvárni, lelkiismeretfurdalást, szégyenérzetet, változtatni akarást és ígéretet erre, meg bocsánatkérést a gyerek és feleség felé. Ha ez nincs, tesz rá és felületes, és ilyenkor kell válni. A "nem tudom, hogy történt"nél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!