Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sokkot kaptam az ijedtségtől...

Sokkot kaptam az ijedtségtől és üvöltöttem a kislányom előtt. Mennyire lehetett rá rossz hatással?

Figyelt kérdés

Ezzel kapcsolatban írtam ki egy kérdést, kifordult a 7 hónapos kisfiam az etetőszékből, miután férjem elfelejtette bekötni.

Én a kanapén pihentem, mert beteg lettem és lázas voltam, napok óta kimerült ,kialvatlan vagyok és így gondolom az immunrendszerem sem működik úgy. Kisfiam nagyon durván mozgékony, éjszaka sem alszik.

Nem vagyok egy lepihenős típus,nappal sem, mindig volt bennem egy alap nyugtalanság.

Szóval lepihentem egy 20 percre és félálomban hallottam egy nagy puffanást és amikor odanéztem láttam a kisfiamat feküdni a kövön féloldalt. Rettenetesen megijedtem és haragudtam a férjemre, hogy tudja milyen a kisfiúnk, mégsem köti be a biztonsági övet, 20 percre merészkedtem lepihenni lázasan és ilyen történik.

Tudom én is hibás vagyok, mert megnézhettem volna, hogy be van-e kötve… meg nyilván bárkinél előfordulnak balesetek, akár nálam is előfordulhatott volna, de jelen pillanatban nagyok kiakadtam.

Sokkot kaptam a látványtól kb 1m-ről esett a kőre, azt se tudtam, hogy betört-e a koponyája, agyrázkódása lett-e vagy bármi súlyos dolog történhetett-e vele. (Szerencsére majdnem kétnapja történt, nem fejre esett, semmi tünet nincs) Utána rohantunk az ügyeletre, mondták hogy nincs baj. Az előtt üvöltöttem, kiabáltam, gondolom a lázas állapotnak is köze volt ehhez, de az 5 éves kislányom végignézte az egészet.

Egyszerűen nem tudtam magam kontrollálni.

Beszéltem vele róla, hogy miért történt, de mindenkinek azt mesèli, hogy kiesett a székből az öccse és én meg kiabáltam. Szóval leginkább az ragadt meg benne, hogy én kiabáltam.

Mit tudok még neki mondani neki ezzel kapcsolatban? Nem akarom, hogy féljen tőlem. Egyébként nem szokványos látvány volt neki, hogy üvöltözöm az apjával, így nagyon sajnálta. Utána bocsánatot kértem a férjemtől a kislányom előtt, amiért így kiakadtam.

2024. jan. 23. 09:11
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
92%

Most utálni fogsz,de pont azért nincs 1perc énidőd se,mert túltolod ezt az egész maximalizmust. Hálisten kutyabaja nem lett a picinek,ennyi és pont,zárd le. Ettől sokkal durvább is elő szokott fordulni a gyerekekkel.

De te 2nap utánmeg azon kattogsz,vajon a nagyobb lelki sérült lett-e.

Ez így nagyon nem jó,hogy valami megoldódik,de generálod a következő kattognivalót.

A legtöbb anya (én is) ebben merül ki,nem is a fizikai dolgoktól. Minden oké,mindenki jól van,ennyi,engedd el.

2024. jan. 23. 11:52
 22/45 anonim ***** válasza:
63%
#19-es tökéletes példa,miért hagyják el a bekattant anyukákat. Komolyan,csóri férj nem elég hogy bevitte volna? Pattognia visítania kellett volna? :D akkor meg ő lenne az idegbeteg puhapöts… jó ég.
2024. jan. 23. 11:57
 23/45 anonim ***** válasza:
47%

#20! Te is túltolod. Egyrészt 90%-ban az anyák viszik be, vagy mindkét szülő, de az nem azt jelenti, hogy náluk történt a baleset. Másrészt ne hasonlíts már össze, hogy az anya hibázik 1x, mert 0/24-ben ő van a gyerekkel, kialvatlan, mert nyilván ő kel éjjel is. Apuka meg naponta 5 percet van vele és addig is hibázik.

Barátnőm 3.gyerekével 2x volt sürgősségin. 1x nem akart aludni a gyerek, így apukára bízta 10 percre, amíg lezuhanyzik.(Soha maskor nem volt ilyenre szükség,mert azután fürdött, miután a gyerek elaludt.) Apuka elaludt, a gyerek.meg leesett az ágyról.

Másodszor, pedig apuka kivette a gyereket a kiságyból(ilyen is szökőévente 1x fordult elő) és azzal a lendülettel tiszta erővel beleverte a fejét a falba a felső szint lépcsője alatt...

Mondom 3.gyerek, apuka meg közel 50 éves. Érdekes, anyukával sose fordult elő és nem azért, mert apukát nem engedi a gyerekhez, hanem, mert apuka lesz@rja a gyereket.

2024. jan. 23. 12:10
 24/45 A kérdező kommentje:

Nem maximalista vagyok. Egyszerűen csak szeretem a gyerekeimet épségben tudni. Sajnos tudtam, hogy milyen a férjem és mégsem ellenőriztem le a gyereket.

Nincs segítségem, ha pihennem kéne mert mondjuk beteg vagyok, nekem egyik nagyszülő se fog az én kedvemért a gyerekekre vigyázni.

Anyám azért nem, mert lassan inkább nekem kéne rávigyáznom hiszen beteg, anyósom pedig nem fogja megerőltetni magát a kényelmem miatt….

2024. jan. 23. 12:47
 25/45 anonim ***** válasza:
23# Én rengeteg hasonlót láttam tényleg,és mindig anyuka volt a ludas. Két kezemen meg tudom számolni hányszor fordult elő,hogy apa hibázott. Felsoroltál te viszont 2 db olyan esetet,ahol apa nem is vesz részt az ellátásba,egy kívülálló. Nálunk a férjem pl a kezdetek óta részt vesz mindenbe is,de bizony nála is esett már el a gyerek mellette,vagy a játszótéren. És igen vannak olyan hibák,amik elkerülhetőek. Ezért is írtam,hogy nálam ilyen vegyszeres,gombás,d vitaminos,véletlen balzsamként a babára kente és társai nem fordul elő. Viszont elég sokszor előfordul,ha heti több ilyen van. Talán figyelni kellene anyukáknak. :) Nem kifogás a nem alvás egy 5 éves gyerek esetében,aki véletlenül megette nagyapa epilepszia gyógyszerét. De az,hogy 1x legurult az ágyról pl.,mert ott volt,de ezek hirtelen megtörténnek,én nem török pálcát az ilyen felett. 20# vagyok.
2024. jan. 23. 12:50
 26/45 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező,akkor válj el,ha ennyire nincs tiszteleted a férjed felé. Ahhoz képest 2. gyereket is bevállaltál neki...már bocs.
2024. jan. 23. 12:51
 27/45 A kérdező kommentje:

Megfontoltam volna, ha a gyerekkel neadjisten nemiskarom kimondani történt volna. Bizony az ő hibája lett volna, mert ne mondja nekem senki, hogy tudom a gyerekemről, hogy kúszik, mászik, fel tud állni, és csak úgy beleteszem az etetőszékbe, nem kötöm be és otthagyom.

Vagy nyeljem le ezeket a dolgokat és nézzek fel rá félistenként, csakmert ő férfi?

2024. jan. 23. 12:56
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem,ezért írom,hogy válj el. Nem vagytok egymáshoz valóak láthatóan. Szomorú,hogy két gyerek kellett,hogy erre rájöjj. Jobban jársz,ha egyedül neveled őket,hidd el. Nálad jobban senki se tud rá figyelni még betegen is. :)
2024. jan. 23. 12:58
 29/45 anonim ***** válasza:
66%

#25! Persze, te nem törsz pálcát, mert te az anyukák fölött törsz 😁 Nem a nemeken van a hangsúly! Tudod, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. De az általam említett esetekben a hős apa, nem dolgozott, de azért hibázott. Hogy lenne ugyanaz, amikor az egyik fél többmillió percből egyben nem figyel, amíg a gyerek bekapja a nagypapa gyógyszerét, mint amikor valakinek egész életében 10percig kéne figyelni és akkor is inkább alszik? Hogy lehet elaludni, ha az a dolgom, hogy figyeljek a gyerekre és egész éjjel aludtam? Mert arra van magyarázat, hogy hogy lehet 1 percig félrenézni a többmillióból.

2024. jan. 23. 13:51
 30/45 anonim ***** válasza:
46%
29# Én nem anyukák felett,hanem nemektől függetlenül látom ezt. Te viszont csak a férfiakat hozod fel példának és csak ilyenek vannak a környezetedbe ezek szerint,akik nem is apaként funkcionálnak? :D Nekem még a családtagjaim férjeik sem ilyenek,mint amit leírsz. A férjem végképp nem. Nálunk mindketten keltünk a gyerekhez,stb. Neki még rosszabb is volt,mert utána bement így dolgozni. Ha valakinek ilyen férje van,hogy 10 percig kéne figyelni és ehelyett alszik,arról ott a nő is tehet. Nem kell ilyen kapcsolatba lenni. Ezért rossz példák ezek. Pont ezért írtam a kérdezőnek,hogy váljon el,ha ennyire szemét állítólag a férje.
2024. jan. 23. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!