Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sokkot kaptam az ijedtségtől...

Sokkot kaptam az ijedtségtől és üvöltöttem a kislányom előtt. Mennyire lehetett rá rossz hatással?

Figyelt kérdés

Ezzel kapcsolatban írtam ki egy kérdést, kifordult a 7 hónapos kisfiam az etetőszékből, miután férjem elfelejtette bekötni.

Én a kanapén pihentem, mert beteg lettem és lázas voltam, napok óta kimerült ,kialvatlan vagyok és így gondolom az immunrendszerem sem működik úgy. Kisfiam nagyon durván mozgékony, éjszaka sem alszik.

Nem vagyok egy lepihenős típus,nappal sem, mindig volt bennem egy alap nyugtalanság.

Szóval lepihentem egy 20 percre és félálomban hallottam egy nagy puffanást és amikor odanéztem láttam a kisfiamat feküdni a kövön féloldalt. Rettenetesen megijedtem és haragudtam a férjemre, hogy tudja milyen a kisfiúnk, mégsem köti be a biztonsági övet, 20 percre merészkedtem lepihenni lázasan és ilyen történik.

Tudom én is hibás vagyok, mert megnézhettem volna, hogy be van-e kötve… meg nyilván bárkinél előfordulnak balesetek, akár nálam is előfordulhatott volna, de jelen pillanatban nagyok kiakadtam.

Sokkot kaptam a látványtól kb 1m-ről esett a kőre, azt se tudtam, hogy betört-e a koponyája, agyrázkódása lett-e vagy bármi súlyos dolog történhetett-e vele. (Szerencsére majdnem kétnapja történt, nem fejre esett, semmi tünet nincs) Utána rohantunk az ügyeletre, mondták hogy nincs baj. Az előtt üvöltöttem, kiabáltam, gondolom a lázas állapotnak is köze volt ehhez, de az 5 éves kislányom végignézte az egészet.

Egyszerűen nem tudtam magam kontrollálni.

Beszéltem vele róla, hogy miért történt, de mindenkinek azt mesèli, hogy kiesett a székből az öccse és én meg kiabáltam. Szóval leginkább az ragadt meg benne, hogy én kiabáltam.

Mit tudok még neki mondani neki ezzel kapcsolatban? Nem akarom, hogy féljen tőlem. Egyébként nem szokványos látvány volt neki, hogy üvöltözöm az apjával, így nagyon sajnálta. Utána bocsánatot kértem a férjemtől a kislányom előtt, amiért így kiakadtam.

2024. jan. 23. 09:11
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

10# felesleges ezen vitázni. A gyerekemet is én vittem be most az orvoshoz, pedig a férjemnél történt a baleset.

De mivel én is ember vagyok, velem is megtörténhet az ilyesmi nyilván.

Mondjuk az etetőszék nekem is mindig is mumus volt, egy percre nem hagytam egyedül benne.

Nem mondom, hogy nálam ez nem történhetett volna meg, de az ilyen nagyobb baleseteket én azért próbáltam eddig kiszűrni.

A férjem pedig sajnos elég laza gondolkodású, ez vezethetett ehhez a kieséshez

2024. jan. 23. 10:13
 12/45 anonim ***** válasza:
62%
Ez megelőzhető lett volna, ha beköti. Az én férjem is ilyen, el is akarok tőle válni. Baromi nagy stressz, hogy minden lépését felügyelni kell, gondolom nőből is van ilyen típus, de még nem találkoztam vele, igaz ez csak párkapcsolatban derül ki szerintem.
2024. jan. 23. 10:16
 13/45 anonim ***** válasza:
56%
11# Nem ajánlotta fel,hogy beviszi? Inkább az szokott a gond ilyenkor lenni,hogy anyuka szeretné és szeretne ott lenni.
2024. jan. 23. 10:17
 14/45 A kérdező kommentje:
Én szerettem volna bemenni vele az orvoshoz, nyilván bevitte volna ő is.. de én akartam
2024. jan. 23. 10:19
 15/45 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem inkább próbáld kikúrálni magad és nyugodj le, mert olyan vagy mint egy hisztis idegroncs.

Kiesett a gyerek, bármi hasonló esés veled is előfordult volna etetőszéktől függetlenül. Nincs baja a gyereknek, a ferjeddel beszéld meg ezeket az alap dolgokat, mikre kéne jobban odafigyelni. Az meg, hogy kiabáltal normális emberi viselkedés, nem vagyunk robotok, szerintem nincs olyan szulo, aki még nem kiabált a gyerek előtt.

Kicsit túlzásba esel az egész szituval kapcsolatban.

2024. jan. 23. 10:27
 16/45 anonim ***** válasza:
100%
15# Egyetértek. A kiabálásra meg,hát ki az aki nem kiabált volna ebbe a szituációba? :D Még egy pap is szerintem. Amikor majdnem kitörtem gyerekként a nyakam,bizony kiabált anya,nem lettem ettől lelkileg roncs.
2024. jan. 23. 10:33
 17/45 A kérdező kommentje:

15#

Nem tudom. Azért baleset és baleset között is van különbség.

Ha mondjuk úgy esik ki az etetőszékből, hogy kioldódik a csat és kibukik. (Ikeás székeknél volt erre példa) ez valóban a szerencsétlenség műve. Vagy olyanról is hallottam, hogy szétesett a babakocsi és úgy esett ki a gyerek.

Ebben az esetben pedig úgy gondolom, hogy ez teljesen megelőzhető dolog lett volna, ha be lett volna kötve a biztonsági öv.

Ha ne adjisten bármi nagyobb baja lett volna a gyerekünknek, rögtön emiatt vettek volna minket elő, miért nem volt bekötve a gyerek?

2024. jan. 23. 10:50
 18/45 anonim ***** válasza:
95%
De ezzel mire mész a jövőben,hogy ezen emészted magad belül? Azt gondolom,hogyha szimplán kiesik a bekötött székből,akkor is ordítottál volna. Mivel akkor is megijedtél volna. Megtörtént,ennyi,legközelebb jobban odafigyel a férjed.
2024. jan. 23. 10:55
 19/45 anonim ***** válasza:
40%

Egyáltalán nem, ezeket azok szokták mondani, hogy bárkivel megeshet, akik felületesek. Én nem vagyok, eddig egyszer történt valami, mert nem figyeltem. Inkompetens rokonokra nem hagyom, mert "jajj magára rántotta a rádiósórát, mikor nem figyeltem"-- mi az, hogy nem figyeltél? Ketten voltak egy szobában és le se szrta.. nagyi pl ezért nem vigyáz rá, vele halmozottan vannak ilyenek, pedig nem idős, anyának is ilyen volt.

Másik rokon "úgy kívánta a kóla ízét a 7 hónapos, adtam neki kicsit"??!!-- vannak sötét emberek.

A gyerekem 10 éves, ott hagyom, amit tud kezelni. Nem zavar, ha leesik a mászókáról, de ha kiszaladna az útra, mert x nem fogta a kezét, akkor azt számonkérném rajta. Otthagytam pl barátokkal óriás tábortűznél 2,5 évesen hagyták szaladgálni, megbotlik és összeég. De pl belefér, ha gyertya van a közelében vagy konvektor, mert az apró felületi égés lenne. Kell tudni súlyozni és előre gondolkodni.

"nyilván bevitte volna ő is"--- nem pattogott, nem érezte a saját felelősségének, nem aggódott eléggé. Nekem ilyen férj nem kéne.

2024. jan. 23. 11:16
 20/45 anonim ***** válasza:
46%
19# Kicsit túltolod. Hogy lehet,hogy leesik a mászókáról mikor ott vagy? Meg tudod ezt magyarázni? Vagy ott vagy mellette és megbotlik valamibe? Neked akkor nem lesz férjed,ha emiatt elválsz. Úgy látom rokonaid se. De ne hidd,hogy te tökéletes vagy,mert úgy írod mintha csak te tudnád ellátni a gyereket. Mondom ezt úgy,hogy én is kiakadtam volna,de válás...:D Akkor a nőktől is elkéne venni a gyereket,csapnivalóak vagytok néhányan. Én vagyok az eü-s,nálam ami viszont nem férne bele,amivel minden héten bejönnek anyucikák,hogy belenyalt ebbe-abba,levélbe az utcán,gombába,vegyszerbe,és nem értik hogy történt mikor ott álltak. Véletlen több D vitamint adott,véletlen mást adott,véletlen beleivott a gyógyszerbe. Azért,mert béna majmok,azért történt. Ne gondoljátok,hogy az orvos nem ezt gondolja,ahogy kiléptek az ajtón. De bizony ezt. Na,nálam ez ami nem fér bele! Nem válnék el,de ilyen nálunk soha nem fog előfordulni.
2024. jan. 23. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!