Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ferjem agresszívan ráütött...

A ferjem agresszívan ráütött a gyerekre 2-3eves mert az belekarmolt. Mennyire jogos? Szerintem először elkellene magyarázni es nem egyből ütni. Mit csináljak? A gyerek hozzám fut mert megvan ijedve az apjától.

Figyelt kérdés

Válásnál ez bamtalmazásnak szamit a gyerek felé?

Nyilván nem védem a gyerekem tettét, de a reakció az bánt.

Tudom kell nevelni, de nem egyből agresszívitással kell kezdeni.

2024. jan. 19. 19:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

Ez mondjuk egy olyan sarkalatos pontja a gyereknevelésnek, ami csodálkozom, hogy a gyerekvállalás előtt nem került szóba nálatok, hogy ti. ez nálad elfogadhatatlan (helyesen), nála pedig belefér. Férjemmel mi ilyen dolgokról többször beszélgettünk, ismerjük egymás gyerekkorát, elcseszett apafiguráit, szóval tudjuk, hogy kinek mi fér bele a gyereknevelésbe, milyen "elvei" vannak, és ilyenekben abszolút biztosan egy platformon állunk, különben nem vállaltunk volna közös gyereket.

Mondjuk egy ütés után nem válnék el azonnal, de ezt sürgősen és nagyon komolyan beszéljétek át, ha már eddig nem tettétek. Tedd neki egyértelművé, hogy ez nálad olyan dolog, ahol 0 a tolerációszinted és elhagyod ha még egyszer előfordul.

2024. jan. 19. 20:06
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

12-es vagyok: natehát. 3 éves gyereket, hacsak nem egy útszéli drogos vagy, neked ítélnek mindenképpen, ilyen korban még osztott nevelést (vagy minek hívják, amikor kétlaki a gyerek) sem nagyon szoktak megítélni, hiába kéri az egyik fél (hacsak nincs teljes egyetértés, nálatok nem lesz). De egy-két kézrecsapás miatt (még egyszer írom: szerintem sem helyes egyetlen sem) nem fogják megvonni az apától a felügyeleti és láthatási jogot sem. Indíthatsz persze pert az utóbbi miatt, de ez már az a kor, amikor alapállásban viheti magával az apa pl. hétvégére, és tipikusan ennél súlyosabb esetekben rendelnek csak ki felügyelt láthatást. Egyeztess egy családjogi ügyvéddel, mondjuk olyannal, aki látott már egy-két bántalmazási ügyet.

Mik azok az egyéb dolgok, amik miatt már amúgy is gondolkodsz a váláson?

2024. jan. 19. 20:15
 13/22 anonim ***** válasza:
27%
Csak egy babáról beszélsz basszus kulcs, baromira nem érdekelne milyen módon ütne meg engem mert még baba n, nem képes annyira megütni senkit sem, hogy az érdekeljen engem, megpróbálnám vele megbeszélni, de nem biztos, hogy ennyi idősen azért már képes felfogni mit jelent bátani valakit ha azt ő maga csinálja
2024. jan. 19. 20:25
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
Jellemző, hogy az első válasz a "Válj el!" tanács. Úgy látszik ma már egyre több, magabiztossággal felruházott szellemi világtalan akar nagytudású párkapcsolati szakértőt játszani.
2024. jan. 19. 21:04
 15/22 anonim ***** válasza:
52%

Jesszus: az ilyen "férfinak" minek gyerek?

A helyi családsegítőt érdemes lenne meglátogatnod...

2024. jan. 19. 22:05
 16/22 anonim ***** válasza:
76%
Én nagyon ellenzem a gyerek verését. De ha egyszer reflexből ráütött a gyerek kezére, az nem olyan dolog, amivel a bíróság foglalkozik. Nem helyes, de nem is bántalmazás.
2024. jan. 20. 02:58
 17/22 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem számít bántalmazásnak. A bantalmazas lenyege az, hogy ok nélkül, előre megfontolt szándékkal, tudatosan bántja a gyereket. Itt apuka reflexből reagált, köze nincs a bantalmazashoz.

Ha válni akarsz, válj, de ez, mint indok nevetséges

2024. jan. 20. 07:32
 18/22 anonim ***** válasza:
81%

Igaza van a 17-esnek. Máig emlékszem, mikor a fiam kb 3,5-4 évesen a semmiből fogta magát, és tiszta erőből beleharapott a combomba. Soha addig nem csinált ilyesmit, így abszolút nem számítottam rá. Hát olyan sallert kapott reflexből, visszakézből, hogy majdnem a fal adta a másikat, szó szerint. Nyilván nem vagyok rá büszke, de akkor és ott ez nem volt tudatos, ez reflex volt...mint amikor érzed, hogy épp megcsíp egy szúnyog, és odaütsz, hogy megszüntesd a fájdalmat...

Most, amikor éppen nem mélyeszti belém a fogait senki, tudok tiszta fejjel gondolkodni és azt mondani, hogy persze, nem kellett volna megütnöm, de ha megismétlődne ugyanez, akkor tuti hogy megint odacsapnék, reflexből.

Se előtte, se utána nem ütöttem meg soha.

Tehát ha egyéb okokból is válni akarsz a férjedtől, akkor válj el tőle, de csak emiatt az egy dolog miatt hülyeség lenne.

2024. jan. 20. 11:48
 19/22 anonim ***** válasza:
38%
#16, #17 Aztán megcsinálja másodszor is, és akkor a hozzátok hasonlóak szidják az anyát a leghangosabban, hogy mégis miért nem vált el már az első alkalomnál????? Meddig fog még várni? Miért nem látta az intő jeleket??
2024. jan. 20. 14:06
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

20!

Ha masodszor is váratlanul megharapja a gyerek, akkor masodszor is reflexből meguti és még mindig nem bántalmazás, emiatt nem fog egyetlen épeszű ember se válni.

2024. jan. 20. 14:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!