Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes dolgozó anyák!...

Kisgyerekes dolgozó anyák! Rugalmasabb munka vagy több fizetés?

Figyelt kérdés

1.5 éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen, 5 éves ovisom van. A mostani munkahelyem szeretem, bejárni alig kell, heti 2 napot kell hivatalosan, 3 home office, de valóságban azt a 2-t sem ellenőrzi senki, ha 2 hétig nem megyek be azt se nézik. Ha itthon dolgozok his elérhetőnek kell lenni 8-17 de nagyrésze a munkának végezhető kötetlen, pl ha beteg a gyerek akkor reggel 6-8 majd este 18-21 szoktam főleg dolgozni, nap közben csak minimálisat. Meg sokszor amúgy is..tehát napközben tudok, takarítani, jönni menni a gyerekkel, főzni, pihenni, akármit.

Mostani helyen a fizuk 480e nettó. Egyik ismerősöm felhívott tegnap, hogy a munkahelyére keresnek embert, jóval több fizu, 580-600 nettóra jönne ki. Viszont ott nincs lazaság, heti 5 nap be kell járni, 8-16.30-ig, home office csak nagyon muszáj esetekben és viszonylag sok a munka, néha túlóra is van.

Mondtam neki hogy átgondolom a hétvégén.

Segítségünk nem nagyon van a gyerekkel kapcsolatban, így nekem hasznos ez a laza életvitel, viszont a gyerek nő, nemsoká nagycsoportba megy, nem hiányzik már annyit oviból. Ti mit választanátok inkább, több pénzt vagy lazább munkát? (Állítólag májusban kapunk béremelést a mostani helyemen is, de nyilván ki tudja igaz e meg mennyit)

2024. jan. 13. 00:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy adnék ilyen álommelót.

Most vagyok 7:30-16-ig kevesebb pénzért diplomával, 2 nyelvvizsgával, engedélyköteles home office-szal (csak ha halálomon vagyok engedik).

2 gyerekkel halál, férjem logisztikázza őket aki full ho-ban van.

2024. jan. 13. 09:05
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyén függő. Szerintem egy bizonyos szint felett 100 ezer forint ide vagy oda már nem akkora tétel, hogy csak emiatt hajlandó legyek váltani.

Van egy rugalmas munkahelyem. Nálunk be kell járni, de akkor jövök-megyek amikor akarok és ha napközben el kell ugranom sem gond, plusz dolgozhatok itthonról is, ha nagyon kell (betegség), illetve elnézik, hogy a másodállásom egy része is munkaidőre esik. Nem adnám fel plusz 1-200 ezer forintért, mert olyan szintű kényelmet biztosít az életünkben, amit nem igen lehet pénzzel pótolni és anyagilag sem szorulunk rá arra a plusz pénzre. Persze jól jön, gyorsabban gyarapodnak a megtakarításaink, de én azt gondolom gyerek mellett már mások a prioritások. :)

2024. jan. 13. 09:58
 13/22 anonim ***** válasza:
28%

Èn cssk a mérnöknek üzenném, hogy baromira alulfizetnek, keress mást!

Középfokú végzettséggrl dolgozom bankban, 3 nap otthon 2 oroda és 530 000 a bruttóm..

Mérnökök tudtommal bőven 1M felett keresnek àm (látok munkáltatói igazolásokat).

2024. jan. 13. 10:16
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
Ha 480ezret keresnék otthoni pár órás himihumi munkával, semmire se váltanék.
2024. jan. 13. 10:24
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben segítség nem érhető el ÉS kényelmesen kijöttök ennyi pénzből is, nem sárga csekkre vagy törlesztőre kell a különbözet, akkor nem váltanék. Ez tényleg nagyon kényelmesnek hangzik, ráadásul ahhoz képest a 480 nettó sem rossz. Ha váltasz, onnantól kezdve valakinek, neked vagy a férjednek táppénzre, szabira kell majd menni, ha megbetegszik, vagy szünet van, ami lehet akár jövedelemkiesés is, plusz ki tudja, hogy az új munkahely mennyire fogja tolerálni az ilyen hiányzásokat. Nem mindenhol lehet ezt tartósan megcsinálni. Én mindenképpen maradnék.
2024. jan. 13. 10:47
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem váltanék. Így is átleg felett keresel, annyival nem kapnál többet a másik helyen, hogy megérje elveszteni a szabadságodat.
2024. jan. 13. 10:59
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
13# Ez erős általánosítás. Nem mindegy milyen mérnök és hol dolgozik az illető.
2024. jan. 13. 11:02
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
biztosisten, hogy nem váltanék...
2024. jan. 13. 11:06
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

ahogy látod kėrdező neked igen jó munkahelyed fizetėsed van a nagyon nagy átlag vagy åtlag alattiakhoz kėpest ,jó munkaidő stb .

ha váltasz ,mindenhez szabit kell kivened vagy megkapod vagy nem nincs rugalmaság stb

2024. jan. 13. 14:33
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha váltasz, légyszi, írd meg, hol jelentkezhetek a helyedre! A két kezemet összetenném egy ilyen állásért!
2024. jan. 13. 14:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!