Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan anyuka aki néha rá...

Van olyan anyuka aki néha rá kiabál a gyerekre vagy rá is csap?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ti szoktatok a gyerekkel kiabálni ha már minden kötél szakad?

Vagy ha abszolút semmi nem ér neki, akk egy picit rá csapatok a fenekére?

Nem vagyok híve ennek, de mostanában sajnos elég hisztis, akaratos, és rá szoktam kiabálni.

Egyszer történt meg eddig hogy rá is csaptam.

3,5 éves gyerekről van szó.

2023. dec. 30. 14:01
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%
Milyen érdekes, hogy én is, a testvérem is voltunk 3-4 évesek, oszt valahogy mégsem rúgtunk bele egyik nagyszülőnkbe sem. Ostoba emberek ostoba kölykei...
2024. jan. 6. 18:27
 32/38 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, a te szüleid jól tudták ezt kezelni. Az én gyerekeim se rugdossák a nagyszülőket, mert figyelek rájuk és látom rajtuk a jeleket, amikor túlságosan sok(k) lesz nekik a családi összejövetel, olyankor elvonulunk kicsit lenyugodni vagy még azelőtt hazamegyünk, hogy ilyesmi megtörténhetne. Ennek ellenére ha mégis megrugdosná a nagyszülőt vagy akárkit, nem az lenne a megoldásom, hogy cserébe én is adok neki egy pofont. Mennyire hiteles lenne már a nevelésem, ha azt mondanám két ütés között, hogy nem bántunk másokat? Nagyon is értem az indulatot, pont 4 éves az egyik lányom, 2 a másik, hidd el, nem a levegőbe beszélek, tudom jól, hogy milyen ez az élet, de ha egy kicsit is tisztában vagy azzal, hogy hogy működik ez a korosztály, akkor azt is tudod, hogy a pofozással csak ártasz a helyzeten, javítani rajta nem fogsz. És amúgy sokat segít a bosszankodáson ha tudod, mit várhatsz el egy ilyen idős gyerektől. Önkontrollt például pont nem.
2024. jan. 6. 18:32
 33/38 anonim ***** válasza:

Nem, egyáltalán nem volt ideális a helyzet nálunk, de arra valóban megtanítottak, hogy nem a mi fenekünkből süt a nap. És ezzel együtt rengeteg szeretetet, törődést és segítséget kaptunk.

És én azt sem bánom, hogy már egészen kicsi koruktól megtanítottak arra, hogy nem a mi kényünk-kedvünk körül forog a világ, nem mindig a mi személyes elképzeléseink szerint alakul az élet.

2024. jan. 6. 18:41
 34/38 anonim ***** válasza:
67%
Amit te mondasz, az nem mond ellent annak, amit én mondok. De aki nem tudja elképzelni a nevelést, a határszabást, a következetességet, a következmények betartását verés nélkül, azzal nekem nincs beszélgetni valóm.
2024. jan. 6. 19:01
 35/38 anonim ***** válasza:
0%

Szerencsére senki sem kényszerít rá, hogy beszélgessünk. :D

Amúgy gyökérség összemosni a verést és a pofont. Egy pofon az nem verés, ahogy vacsora nélkül ágyba küldeni a gyereket nem éheztetés, két óra szobafogság nem börtön, egy felcsattanás pedig nem érzelmi terror. Csak szeretjük valamiért felnagyítani ezeket, mert olyan jó érzékenykedni.

Amúgy szerintem sem a fizikai fenyítés a leghatékonyabb nevelési módszer, és igencsak káros túlhasználni. De vannak olyan gyerekek és vannak olyan szituációk, amikor jogos.

2024. jan. 6. 19:12
 36/38 anonim ***** válasza:
67%

“ Lehet, legközelebb meggondolja, hogy rugdosódik-e...”

Abban az érzelmi állapotban amiben akkor van NEM KÉPES az agya azon területe bekapcsolni, ami a logikus gondolkodásért felel, mert még NEM FEJLŐDÖTT KI. Amikor nincs ebben az érzelmi állapotban simán elmagyarázod neki és megérti, de amikor “idegállapotba kerül”, akkor nem képes mérlegelni. Ez idővel alakul ki, addig segíteni kell neki, hogy hogyan tudja az indulatait kezelni, és nem megfélemlítéssel, mert az minden egyéb területen károkat okoz (önértékelés, biztonságos kötődés (és nem, nem az anyjához, hanem a külvilágban például a párkapcsolataiban) stb).

2024. jan. 6. 20:57
 37/38 anonim ***** válasza:
0%
Én emlékszem olyan esetre, hogy a szüleim lecsesztek valamiért, majd ezt a dolgot nem csináltam többet. Szerintem ennyire nem kellene hülyének nézni a gyerekeket. Ém mem vagyok egy nagy gyerekbarát, de éppen ennyire azért nem gondolom ostoba, agyatlan ösztönlénynek őket. Egy kicsit talán ti is feltételezhetnétek többet róluk.
2024. jan. 6. 21:55
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Nézz körbe, az indulatkezelés sok felnőttnek is nehézséget okoz és az adott feszültséget keltő szituációban nem tudnak reálisan és logikusan gondolkodni. Pedig nekik már kifejlődött a homloklebenyük. Nem ostobák a gyerekek, de az érzelemszabályozásra nem képesek (biológiailag), ha az agyukban nincs kifejlődve az erre irányuló terület. Az hogy kapott annyi negatív hatást előtte hogy fél, az nem érzelemszabályozás, hanem ugyanúgy egy ösztönös reakció, ami felülír egy másikat. Ugyanis a félelem a legalapvetőbb érzés, amire ember és állat ugyanúgy képes.
2024. jan. 7. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!