Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beadassam a második bárányhiml...

Beadassam a második bárányhimlő elleni oltást?

Figyelt kérdés

21 hós, most kezdi a bölcsit. Ma kapta az elsőt, a dokinő azt mondta, döntsük el, akarjuk-e a másodikat 1-2 hónap múlva. Azt mondta, az már teljes védettséget ad, ez csak részlegeset, de 10 év múlva úgyis meg kell ismételni...

Hát most nem tudom, lehet, hogy jobb ha csak "kicsit" kapja meg, mintha egyáltalán nem, úgy legalább védett lesz, vagy nem?

2010. okt. 21. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt ilyen alternatíva. A doki azt mondta, mind a kettőt adjuk be, mert úgy hatékony.
2010. okt. 21. 11:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekünk is azt mondta a doki, hogy mindkettőt be kell adni, mert úgy van igazán értelme.

Nagyon jól is jött, mert a második után 1 hónappal mentünk unokatesókkal nyaralni (ők még 1 oltást kaptak) és rajtuk épp akkor jött ki enyhén (néhány piros pötty). A lányomon semmi.

Nekik azért volt még így is rossz, mert bárányhimlővel nem szabadna tűző napra menni, ami egy tengerparti nyaraláskor elég kellemetlen.

2010. okt. 21. 11:45
 3/8 A kérdező kommentje:
És hány hónap telt el a két oltás között?
2010. okt. 21. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Én lányom 3 hónap különbséggel kapta a 2 oltást.
2010. okt. 21. 13:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy most már 2 kell a védettséghez. A nagyfiam még csak 1-et kapott, de a középsőnek már 2 kellett. Nálunk ha jól emlékszem 1 hónap volt a szünet a kettő között.
2010. okt. 21. 13:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom 20 hós és most kapta az elsőt de nekünk is azt mondta a doki néni,hogy kettő kell belőle mert úgy hatékony és 6 hét múlva fogja kapni.És azt szerettem volna még hozzátenni,hogy a bárányhimlő oltás nem elsősorban a gyerekkori bárányhimlő kivédése céljából fontos,hanem a felnőttkori szövődmények(övsömör) miatt.Mert ha egyszer megkapta a gyerek a betegséget(ha csak enyhén zajlott is le)a vírus benne van a szervezetében onnantól egész életében és akkor mi értelme volt az első oltásnak is?Szóval szerintem adasd be rendesen.
2010. okt. 21. 14:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is afelé hajlok, hogy kapja meg a másodikat is...
2010. okt. 21. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem igen!

Csak vezesd végig magadban:Azért adatod be neki,hogy ne legyen bárányhimlős,ehhez 2 oltás kell,így kapja meg a védettséget ellene.De ha csak 1-et kap akkor nem alakul ki a védettség,akkor meg minek adattad be?Ráadásul nem mondanám olcsónak se,kiadtál 7eft-ot és ugyanúgy elkapja/elkaphatja,mintha nem is kapta volna meg.Szóval szerintem kell a 2.is.

Mi is most fogjuk kapni a 2.-at,3hónap különbséggel.

Lányom is most kapta a másodikat,igaz ő 1 éve kapta az elsőt,mivel most kitalálták,hogy csak 2 nyújt teljes védettséget.Szerencsére ez alatt az 1 év alatt elkerült minket.

Deeeeee! Egyik barátnőm szerint(aki nem adatja be gyerekének)ha innen nézzük,hogy tavaly még elég volt 1,most már kell 2,akkor talán van egy kis "biznisz" szaga is a dolognak,mint pl a H1N1-nél.

Én viszont bízom a gyerekorvosunkban és hallgatok a tanácsaira és nem ülök le összegyűjteni a pro és kontra érveket,mert azzal csak ugyanúgy nem tudnám mit tegyek,nagyon jó gyerekorvosunk van,vakon megbízom benne.

Ha nagyon ajánl valamit akkor azt tesszük...ennyi:)

2010. okt. 22. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!