Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlő elleni oltást...

Bárányhimlő elleni oltást beadassam vagy sem?

Figyelt kérdés

Most lesz 2 éves a kislányom, szeptemberben kezdi a bölcsit.A dokink nagyon ajánlja a szövődmények miatt, hogy esetleg 3 hétig is eltarthat stb..Ezért hajlok rá.

DE: kérdeztem hogy ez nem véd élete végéig,és ha felnőtt korban kapja el akkor akkor súlyosabb lehet,főleg ha terhesen!Mondta hogy akkor már nem fogja elkapni mert mindenki oltva lesz.De egyéb indokot nem mondott.

1:oltassam hogy ne kapja el, és számoljak azzal hogy ha felnőtt le akkor fogja elkapni?

2: ne oltassam hogy most kisgyereknek kapja el és számoljak az esetleges mellékhatásokkal?

2010. júl. 15. 09:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Én be akartam adatni,de a lányaim 2 hónaposan elkapták.:(Függetlenül attól,h szövődmény nélküli,könnyű lefolyású volt,ha döntenem kéne,beadatnám.Nagyon komoly szövődményei lehetnek.
2010. júl. 15. 09:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Én beadatnám. Felnőtt korban pedig nem a bárányhimlő a veszélyes,hanem a rózsahimlő(rubeola). A kettő nem ugyanaz.
2010. júl. 15. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Én beadattam, igaz, hogy akkor még csak egyet adtak, a lányom el is kapta, de olyan enyhe lefolyású volt (összesen 24 pötty lett rajta, az is csak az első nap viszketett neki, láza nem volt, három nap múlva már nyoma sem volt az egésznek), hogy nem bántam meg. Mostmár úgy tudom, hogy két oltást adnak. Én beadatnám a helyedben.
2010. júl. 15. 11:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Jó köszi a válaszokat.Akkor beadatom.

Szép napot mindenkinek!

2010. júl. 15. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is kérdeztem a dokit, hogy beadassam-e, ő nem ajánlja, mert jobb, ha túlesik rajta a gyerek,meg nem tudni hány évig van hatása és ha felnőtt korban kapja majd el, akkor sokkal rosszabb. A másik, meg hogy azt mondta, hogy az ő praxisa alatt még egy gyereknél se lettek súlyos szövődményei pedig 35 éve orvos.
2010. júl. 15. 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én dokim mellette van nagyon. Évente 2-3 gyerek hal meg pl. amiatt hogy a himlőpöttyöket elvakarják és eltályogosodik.

Azt is mondta, hogy egyre durvább válfaja jelenik meg a himlőknek, sőt olyan betege is volt, aki kétszer is elkapta.

Azt mondta egyébként, hogy elég csak egyet beadatni, az a második már nem sokat lendít az első hatásán.

Szóval én beadatom a lányomnak.

2010. júl. 16. 15:32
 7/7 anonim válasza:
Szia! Az oltás nem azért van, hogy ne kapja el, hanem, hogy gyengébb lefolyású legyen a betegség! Jó dolog, nem szenvednek annyit... egy védőnéni
2010. júl. 21. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!