Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet-e következménye ha egy...

Lehet-e következménye ha egy 2 éves gyerek Mikulásra a csomag mellé kap még pluszba 12db játékot is?

Figyelt kérdés

Ez csak a Mikulás!

Feleségemmel ajándékozás terén nem tudunk sem most sem előző évbe sem megegyzeni és feltételezem a későbbiekbe sem.

Hagyomány követő vagyok

Mikulás csomagothoz ami édességet tartalmaz és PONT!

Kiscsízmába kerül.

Feleségem szerint ennyi nem elég.

Ígyhát nyakába veszi a várost,engem megsem hallgatva és ismételten bevásárolt. Igen 12db játékot.

Lego Duplo(kat)

Lidl konyha

Lidl parkolóház

Stb.. ennyit láttam mikor csomagolta...

A karácsony ennek a duplája lesz feltételezem.

A gyerek jelenleg ott tart hogy semmit sem kért,egy pöttyös labdának is őszinte szívvel örül!

Jól sejtem hogy feleségem teljesen elfogja rontani,később pedig a csillagos eget is megkell majd venni?

2023. dec. 4. 22:02
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

10 Igen.

Én megcsináltam a csomagot,feleségem szerint ez kevés.

Saját fizetéséből pedig megvette azokat amik szerinte méltók ajándéknak

2023. dec. 4. 22:33
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Ez már vásárlási mánia, ami ugyanolyan szenvedélybetegség mint a dohányzás, alkoholizmus stb.

Egyértelmű, hogy nem a gyerekről szól az egész. Mikulásra meg nem szokás édességen, meg esetleg néhány apróságon (kifestő, matrica, stb.) mást ajándékozni.

2023. dec. 4. 22:46
 13/22 A kérdező kommentje:

12.

Akkor miért nem magának vásárol?!

2023. dec. 4. 22:52
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom figyelmébe az Egyszerűbb gyerekkor című könyvet. (De úgysem fogja elolvasni)
2023. dec. 4. 23:01
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy én pont 90-ben születtem, és a saját gyerekemnek kevesebb játéka van, mint nekem volt (nem volt extrém sok nekem sem). Szerintem sokan figyelnek erre ma már. Ettől még átlagosan igaz lehet, amit a #10 ír.
2023. dec. 4. 23:53
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Fhu ez durva.

Nálunk a két gyerek csak édességet kap,abból sem ipari mennyiséget,két kisebb csomagot mindkettő.(sok a rokon,tőlük is csak édességet kapnak rendszerint én és a férjem pusztítjuk el a maradékot január környékén.)

Játékot csak karácsonyra és szülinapra kapnak.(évközben néha kétszer háromszor egy kis apróságot,mondjuk egy pakli kártyát,egy kisautót)

A feleséged bedurvult ezzel a játék vásárlással.Nekem sem volt sok játékok gyerekkoromban,de van józan eszem.

2023. dec. 5. 06:39
 17/22 anonim ***** válasza:
82%
Forduljon pszichológushoz. Nem normális amit csinál.
2023. dec. 5. 08:28
 18/22 anonim ***** válasza:
85%

De akkor mit vesz majd szülinapra? Meg karácsonyra? És ha lesz még egy gyerek? :D Nálunk is 3 éves a nagyobb gyerek, és úgy is kihívás neki karácsonyi-szülinapi ajándékot találni, hogy nem halmozzuk el Mikuláskor meg névnapra meg "csak úgy" játékokkal. Hát még a kicsinek ajándékot találni, aki a nagyobbtól megörökölte a korának megfelelő játékokat, és kb minden is van már.

Én is ebben látom a problémát, hogy amellett, hogy nem tudtok majd később mit ajándékozni, amellett a gyereknek teljesen természetes lesz, hogy mindent megkap, nem fogja értékelni, és ennyi sok játékkal még ideje és lehetősége sem lesz játszani. Magunkból kiindulva a 3 éves alig van itthon, óvoda, torna, hétvégén nagyszülők, az itthoni játékokat kb csak akkor látja, ha beteg vagy ha valami szünet van az oviban, szóval lehetősége nem sok van kihasználni őket.

2023. dec. 5. 08:56
 19/22 anonim ***** válasza:

Kicsit én is hasonló vagyok sajnos, bár talán nem ennyire durván.

Nekem is nehezebb gyerekkorom volt, sokszor kellett nélkülöznünk. Én is amit csak lehet meg veszek a gyereknek, igyekszem erről le szokni.

Nálunk is az átlagosnál nagyobb mikulás csomagot kapott: 1 könyv, 3 foglalkoztató füzet, egy kicsi plüss, egy kisebb Lego szett, egy 5 db-os Matchbox szett, és egy pici társas, na meg édesség.

Én ott tartok hogy tudom hogy nem jó sok mindent venni a gyereknek, de még nem tudom hogy javíthatnék ezen. Ha nagyon magam alatt vagyok, vagy dühös akkor veszek neki valamit.

2023. dec. 6. 23:23
 20/22 anonim ***** válasza:
65%

"Ha nagyon magam alatt vagyok, vagy dühös akkor veszek neki valamit."

Vagyis ez abszolút nem a gyerekről szól. Ez vásárlásmánia.

2023. dec. 7. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!