Két éves kicsinél nem furcsa ez a viselkedés?
Úgy alakult, hogy heti néhány nap egy rokon kisgyerekre vigyázok, mert anyukának vissza kellett menni dolgozni és a bölcsibe nem volt hely. Egy kicsit aggódtam az elején, mert féltem, hogy esetleg túl sok lesz vele a gond a sajátok mellett, de anyuka megnyugtatott, hogy nem lesz vele baj.
Nincs is. Beszélni nem beszél és hosszasan képes ülni és nézni ki a fejéből, esetleg játszik valamivel pl forgat egy papírlapot. Ha szólok neki, akkor maximum megdönti a fejét, de nem néz rám. Aztán egyszer csak fogja magát, felpattan és sikít, ordit, csapkod, majd visszatér az üldögéléshez. A gyerekeimmel nem játszik, nem is figyel rájuk, rám sem. Nálam sem ételt sem innivalót nem fogad el, pedig még nasival is próbálkoztam.
Az én gyerekeim sem standard gyerekek, de még nekem is úgy tűnik, hogy valami baj van a kicsivel, de remélem csak én aggódom túl.
Az anyjával már beszélgettem, persze csak finoman, de láthatóan ő úgy érzi, hogy minden a legnagyobb rendben van és az ég megáldotta egy nyugodt, jól nevelt gyerekkel.
11, Látom, a szövegértés nem megy!
Tudom, hogy mi az a spektrum és azt is, hogy mennyire eltérő lehet a viselkedesük. Csak annyit írtam, hogy nem neveltem standard gyereket, tehát én azt is elfogadom, hogy ő az és az én megérzésem a rossz. Én még eddig egy 2 éves gyereket sem láttam majdnem 4 órát egy helyben ülni. Őt ma letette az apja 8.45kor a kanapéra és konkrétan 12.27-kor kelt fel onnan sikítva csapkodni (néztem az időt), majd leült a földre és amíg az anyja érte nem jött ott maradt. Bocsánat, de ezt még most sem tartom normális dolognak. A szorongó, nem beszélő autim is ismerkedett a világgal, ő viszont nem.
Azt meg, hogy a gyerekeim autisták és adhd-sok azert írtam le, mert tény, hogy nincs tapasztalatom problémamentes gyerekkel, de nem gondolnám, hogy ő az. Azt viszont végképp nem tisztem megítélni, hogy auti, tanakos vagy értakos, esetleg bármi más! Csupán annyira voltam kíváncsi, hogy a viselkedése más szerint is eltér-e a normálistól vagy csak szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!