Egy 4-5 éves gyereknél mennyire elfogadható ez a viselkedés? Szakember kellene?
Mutasd meg szakembernek.
Amit leírtál, utalhat autizmusra, de én úgy tudom, az autisták másban is "ragaszkodóak". És nemcsak a megszokotthoz való ragaszkodásukban különböznek a többi gyerektől, hanem másban is.
Valami nagyon jó történhetett vele amikor abban a ruhában és azzal a frizurával volt ott. Most ezzel visszahozza azt a lehetőséget magának.
Amúgy nekem négy éven át fonta szoros cofpba az anyukám a hajamat. Pedig de szerettem volna néha mást...hát a lányos anyák már csak ilyenek. Máshogy gondolják mint a lányaik.
Semmi furát nem írtál. Megint egy rémeket látó szülő, aki nem bírja elfogadni úgy a gyerekét, ahogy.
Mi a fenéért akarod rányomni az akaratodat, ha az egészségét, biztonságát...stb. nem veszélyezteti ami most van?
Komolyan: frizura? Van aki egész életében ugyanúgy hordja a haját.
Jaj 1# 🤦🤦
Az én gyerekemnek csomó berögzült dolga van, (nekem is) még sem vagyunk autik.. csak szenzoros 🙄
Lehet ez a saját tiltakozása.
Az, hogy nem azt mondod neki, hogy "nem, ez tilos", hanem "ez azért tilos, mert itt ez a szabály", és ebből kapja a túlnyomó többséget, a saját megélése még az lesz, hogy neki folyton tilos minden, nincs döntési kompetenciája az életét érintő kérdésekben (a veszélyes dolgokat ne vegyük ide). Lehet rájött, hogy a kedvenc hajáról, meg ruhájáról ő dönthet, és máshoz nem bír ragaszkodni, csak ezekhez.
Állhat persze más is a háttérben, ennyi alapján nehéz eldönteni, de túlszabályozott gyerekeknél előfordulhat ilyen, akkor is, ha alapvetően kedvesen beszélsz vele.
Azt meg ne várd egy 4-5 évestől, hogy megmondja, mit mért akar vagy szeret úgy! Azt még egy csomó felnőtt se tudja!
Télen nyilván nem mehet ki sortban és szandálban, nade a frizurája? Hát mért ne hordhatná úgy, ahogy neki bevált? Nem olvastál még itt a gyakorin olyan történeteket, hogy apuka levágta a szakállát, és a gyerek (jó, az kisebb) csillapíthatatlanul kiborult? Mert megszűnt a megszokott, megszeretett, ismert állandóság. A gyerek nem olyan, mint egy felnőtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!