Ha egy kisgyerek egy másfél èvvel később èri el a beszèdfejlődès mèrföldköveit ,akkor a viselkedése is mutathat arányosan kèsèst? Például arra gondolok,hogy 3 évesen a viselkedèse is olyan mint egy 2 evesnek. Vagy 4,5 évesen mint egy 3 évenek
Bocsi a fura kèrdèsèrt, remélem èrthető voltam.
Aki ilyen helyzetben volt,van a gyerkőcèvel szerintem èrti amit akarok tudni
A kisfiam most 4 éves és a mi az , miért korszak az 1 évvel később jött el nàla.
És a viselkedése is úgy látom olyan mintha egy èvvel legalább kisebb lenne.
A kérdésem az,hogy a beszèdfejlődèssel szèp lassan a viselkedése is fog igazodni a koràhoz?
Mutathat, de az már komolyabb elmaradást jelez, ha egynél több területen mutat megkésettséget egy gyerek.
Nálunk a nagyobb volt így, hogy késett a mozgása, késett a beszéde, szociális érése is (ez az amiről te is írsz). Mindent az égvilágon késve ért el, de nem "nyílt az olló", hanem szépen fokozatosan ledolgozta minden téren a lemaradását.
De nem egyenletesen "ért meg". A beszéde jóval előbb elérte a korosztályosan elvártat, mint a "viselkedése", a mozgása pedig sose lesz ugyanolyan.
Igen 3as jól összeírtad illetve jól èrtelmezted a kérdést.
Szép fokozatosan de nem egyenletesen ,èrtelek és köszönöm szépen.
Voltunk stàtuszon és mindent megcsinált amit kértek és mindenre válaszolt,de nyilván azt nem làtta a doki amit mi làtunk.
Èrtem 5ös köszönöm neked is.
Szèpen fejlődik, jól is viselkedik az oviban és oda is figyelünk rá.
A hasonló tapasztalatokra kíváncsi vagyok
Szerencsére az èrtèssel sose volt gond ,csak a beszéd tolódott el kb. egy èvet.
Hal Istennek àllandóan kèrdez bonyolultakat is,mièrtezik is sokat.
Remélem egyre keskenyebb lesz az olló közte és a kortársai között.
Nagyon látványos hátrány az nincs hál Istennek
Inkább úgy mondom ,hogy kérdezni meg 3 szót 3 èvesen és 2 hónaposan kezdett.
2 szót azt összerakott,hogy menjünk haza meg ,meg kell tejszelet 2 év 2 hónaposan.
De lassan fejlődött.Mostanra már szèpen felhozta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!