Koraszülött kisgyerekek szülei, tudnátok beszélni arról milyen volt a kisgyereketek mozgás és beszèdfejlődèse,a mèrföldkövek hogyan jöttek ?(megkèsve, időben) Bàrmi ami eszetekbe jut
Ismerősöm koraszülött ikrei már elmentek iskolába,az én időre született idősebb korú gyerekem meg nem.
Rengeteg utánkövetés,korai fejlesztés volt nekik, csak azért mert koraszülöttek voltak,én meg 3 évig "könyörögtem", hogy valaki foglalkozzon már a gyerekkel,mert gond van.És még mikor már a "szakemberek" is belátták,hogy gond van, akkor sem kaptunk fejlesztést csak magán úton.
Én voltam nálunk koraszülött. De szerencsére csak 35 hétre, szóval nem extrémen. 2000gramm voltam.
Nem tudok semmi hátrányáról. Mindent időben csináltam, kivéve a mászást, mert azt kihagytam. De több családtagom is kihagyta, szóval szerintem nem a koraszülöttség miatt.
11 hónapos koromtól beszéltem, 1.5 évesen már szókincsem volt. 14 hónaposan jártam. Elég extrovertált típus voltam/vagyok.
3 diplomám van, 2 nyekven beszélek, fiatal koromban táncoltam versenyszerűen. Ezt nem dicsekvésként írom, hanem hogy megnyugodj, hogy nem a világvége a koraszülés.
Persze én nem voltam extrém koraszülött, ott biztos érdemes minőségi korai fejlesztésbe invesztálni. 30 évvel ezelőtt ilyen még nem volt.
Megkérdezhetem utolsó,hogy milyen mentális problémáid vannak?
Köszönöm szépen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!