Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5-2 év körüli kisgyerekre...

1,5-2 év körüli kisgyerekre milyen kabátot adtok télen? Mármint vastagságra?

Figyelt kérdés

Kaptunk egy H&M 2 részes overált, annak a kabát része nekem baromi vékonynak tűnik. Néztem a Tescoban tök jó bundás bélésű kabátot. De abban tud normálisan mozogni egy gyerek?

Tavaly télen nem ment sehova még. :)

Átmeneti overálban és bundazsákban elvolt egész télen.

De most már általában mozog. Bár az utóbbi időben inkább a tricikliben ül, szóval nem mozog olyan nagyon sokat. Így nehezen tudom eldönteni, mennyire kell vastag kabát. Sinsayben, H&M-ben is néztem jókat, de mindegyik olyan brutál vastag, hogy félek, abban nem tudna mozogni. Vagy ez hülyeség?

2023. nov. 18. 06:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem a vastagságon múlik, hogy milyen meleg egy kabát. A lidl-ös/aldis sídzseki is nagyon vékony, mégis meleg. Főleg kantáros overálnadrággal.
2023. nov. 18. 07:06
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Tescos bundás kabit vettem neki ,mozog benne simán.

Tavaly c&a volt abba is simán mozgott hozza kell szoknia

2023. nov. 18. 07:16
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Tudnak benne mozogni, a kérdés inkább az, hogy szükséges-e az a vastagság? Én pl 4 éve fel se vettem a télikabátomat, ezek a langyos telek tökre nem indokolják a túl meleg öltözködést. A gyerekekre is vékonyabbakat szoktam adni, max, ha tudom, hogy extra sokat leszünk kint, nem csak a szokásos 2-3 órát, akkor dupla vagy vastagabb pulcsit vesznek.
2023. nov. 18. 07:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az egész csaladnak vékony, de baromi meleg a télikabátja.

A gyerekeknek a lidlibe vettük az elmenőst, decathlonban az otthonit.

2023. nov. 18. 07:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Én az aldi/lidl síkabátokat szoktam nekik venni, azok nagyon jól tartják a meleget, de simán rohangálnak és másznak benne mindenre. Nem is drága általában.

Én általában 10 fok alatt szoktam ráadni a téli kabátot, akkor azért már elég hideg van, afölött jellemzően pulóver és egy átmeneti kabát. Fontosabb szerintem, hogy szél és vízálló legyen, mint dögvastag, mert nincs nálunk olyan extrém hideg tél szerintem, de ahogy játszanak kint később, sokszor fenékre esik, rámászik erre-arra és ha nem vízhatlan a dzseki/kabát, akkor hamar mehettek haza cserére.

2023. nov. 18. 08:50
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
Téli overált hordott (Lidl), most 3 évesen is.
2023. nov. 18. 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmilyen vastag cuccot, mert tök felesleges. Hová a 6-10 fokba?

VAN vastag kabátunk, mert eljárunk a hegyekbe, de azon kívül teljesen felesleges, mert nincs hideg télen sem.

2023. nov. 18. 21:31
 8/8 anonim ***** válasza:
71%

Bélelt kantáros nacit szoktam ráadni, ha kimegyünk (Lidl) és pulcsi, plusz átmeneti kabát, ami a szelet fogja, de egyáltalán nem vastag. Van overálja is, amit örököltünk, de még nem látom, hogy lesz-e erre szükség. Marha kényelmetlennek tűnik.

Ne vastag kabátot vegyél, hanem bélelt softshell jellegűt, abban tud mozogni és meleg.

2023. nov. 19. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!