Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van valami hatással a kisgyere...

Van valami hatással a kisgyerekre, ha a szülei nem csókolóznak, puszilkodnak, ölelkeznek előtte?

Figyelt kérdés

Szomorúan vettem észre, hogy mi nem szoktunk semmi ilyet csinálni a lányunk előtt. Amikor este lefeküdt, akkor szoktunk összebújva filmezni, stbstb...

Néha játszunk puszilkodósat, amikor mindenki puszit ad a másiknak, de ugye az nem olyan. Olyankor mindig elpirul amikor mi ketten puszilkodunk az apjával.

Nem akadályozza ez az érzelmi fejlődését, vagy valami, hogy nem látja, hogy szeretjük egymást?

Meg szoktuk egymást simizni amúgy vagy rácsap a fenekemre XD ha elmegyünk egymás mellett, de ezt a lányom sosem látja.

2021. jún. 9. 14:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, van-e köze hozzá, de én sem láttam soha a szüleimet. Max születésnapkor adtak egymásnak puszit, arcra (!), fogalmam sincs, hogy hogy viselkedtek, mikor nem láttam, mert árzésekről se beszélgettünk soha. 6 éve vagyok együtt a férjemmel, épp nemrég mondta, hogy egészen büszke rám, amiért mostanában már lehet velem érzésekről beszélni. DE például az, hogy a szüleim előtt megpusziljon/átöleljen, számomra a mai napig fura érzés.

Velem ellentétben a húgom viszont egészen normális, szóval nálam lehet, hoyg más miatt van ez.

2021. jún. 9. 14:40
 2/17 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nem árt ha lát titeket bensőségesen is. Nyilván nem kell egymásnak esni, de egy ölelés vagy csók azért még belefér. Házasok vagytok baszki nem idegenek vagy testvérek.
2021. jún. 9. 14:44
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is kb ugyanez volt. Soha nem láttam őket puszit adni a másiknak, sose fogták meg egymás kezét, nem ölelték meg egymást. Nem mutatták ki a másik (mások) előtt sem a szeretetüket. Nekem is nagyon nehéz volt a férjem felé mind szóban, mind tettekben kimutatni azt, hogy szeretem. Nem vagyok érzelgős, sőt egészen rideg is tudok lenni sajnos. Ez miatt volt már, hogy azt hitte szegény, hogy nem szeretem.
2021. jún. 9. 14:48
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem láttam a szüleimet ilyen körülmények között, szégyellős is vagyok előttük mai napig, ha párkapcsolatról van szó, soha senkit nem mutattam még be nekik, nagyon gátlásos és gyerekes voltam eleinte párkapcsolatban is. 22L
2021. jún. 9. 14:48
 5/17 anonim ***** válasza:
15%

Remek, okoljuk a szülőket.

Én sem láttam őket soha együtt, utálták egymást, csak nem mondták, de érezni lehetett, már a legelejétől. Csók esélytelen volt, kézfogás se, ölelés se.

Teljesen normális a viszonyom a férfiakhoz, talán már túl túl ölelgetős vagyok, egy egy ex szerint.

Nincs köze hozzá, de azért jó ha látja a szerelmet, mert akkor hamarabb el tudja különíteni a sima szeretet megnyilvánulásaitól.

2021. jún. 9. 14:53
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim viszonya nem volt jó apámnak szeretője volt így őksosem ölelkeztek.

De hárman vagyunk tesók minket sosem akadájozott feszélyezett hogy, ezt tegyük.

A férjem szülei boldogan élnek 40-50 éve de ők sem érzelem kimutatósok, a férjem tiszta rosszúl van ha csak az ölébe ülök a szülei előtt semmi extra csak ott van hely mondjuk nem szexuális hangsúllyal. Sajnos a gyerekeink felé sem tudja jól közvetíteni az érzéseit azt hiszi ha megvesz mindent az elég. Mi is már 27 éve együtt vagyunk.

2021. jún. 9. 14:55
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
5-ös nem értem mi bajod, senki nem okolta a szüleit, csak leírtuk a tapasztalatainkat.
2021. jún. 9. 14:56
 8/17 A kérdező kommentje:

Ennek ellenére hatalmas szeretet van ám itthon! Tehát nem érzelmileg sivár a légkör. A lányunkat mind a ketten imádjuk, öleljük, pusziljuk, mondjuk neki hogy nagyon szeretjük, stb.

És van olyan, hogy megöleljük egymást a férjemmel, vagy puszit adunk egymásnak előtte, de nem minden nap. Pl amikor megy valahova, vagy jön vhonnan, akkor mindig.

2021. jún. 9. 14:56
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazából szerintem úgy csináljátok, ahogy nektek természetes. Az sem jó ha gyerek előtt teperik le egymást a szülők. Voltam nyári diákmunkán oviban, az egyik gyerek megmutatta mit csináltak otthon a szülei, le lehetett venni, hogy ott nem foglalkoztak a szülők azzal mit lát a gyerek. 😂😂😂😂
2021. jún. 9. 15:00
 10/17 A kérdező kommentje:
Na igen, az a lényeg, hogy látja e, hogy van különbség szeretet és szeretet között. Hogy az apjával nem úgy szeretjük egymást, mint a gyerekünket, hanem máshogy. Ez annyiban nyilvánul meg nálunk, hogy hàrom naponta adunk a gyerek előtt is szájrapuszit, DE! A lányom is szokott nekünk azt adni... (16 hónapos) szóval megint patthelyzet!
2021. jún. 9. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!