Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon féltékeny a lányom nem...

Nagyon féltékeny a lányom nem lehet előtte puszilkodni a párommal. Miért csinálja ezt? Tiétek is ezt csinálja?

Figyelt kérdés
Ha csak megölelem már nyafizik ha csókolózni meglát sír. 2 éves lesz
2019. ápr. 18. 23:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
O az apuka is?
2019. ápr. 18. 23:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem az apja
2019. ápr. 18. 23:54
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
Nekünk tapsolnak a lányaink, ha megöleljük vagy csókoljuk egymást a férjemmel. Imádják az apjukat, szeretik, hogy szeretjük egymást. Szerintem a pároddal nem kerek valami a gyerkőc részéről.
2019. ápr. 19. 02:28
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Az enyem is ezt csinalta, tudatospdik bennuk, hogy anya nemcsak az ovek, ezt nehezen viselik, de gyerekfuggo is. Nalunk ferjem az apa is, megis csinalta, kb. 2,5 evesen kezdett jobb lenni a helyzet. En egy ideig ilyenkor ettol elegge ideges lettem, es inkabb megvartam, meg nincs ott a gyerek, aztan rajottem, hogy ez nem jo, ne ezt vegye termeszetesnek, es onnantol igyekeztem ilyenkor elmondani neki, hogy ot is nagyon szeretem, de van egy tarsam is, akit szinten. Sirt egy ideig, aztan megszokta. Azt sem szeretnem, hogy o is hanyagolja majd a parjat, ha a gyerek sir emiatt.
2019. ápr. 19. 04:31
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Elozo vagyok, amugy nalunk nagyon jo a kapcsolat mindharmunk kozott, imadja o is az apjat, annyi volt viszont, hogy en joval tobb idot toltottem vele, ami 2,5 eves koraban valtozott, azota sokkal tobbet vannak egyutt, szoval ez is benne lehet. Ha beadod a derekad, nem biztos, hogy elmulik magatol, itt irta egyik anyuka, hogy a (4 vagy 7?) eves gyerek ezt csinalja meg mindig (szinten a ferj egyben az apa is).
2019. ápr. 19. 04:35
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Ugyanezt csinálja a fiam,jön oda és tol szét minket,hogy ne öleljük vagy pusziljuk meg egymást,én is próbálom elmagyarázni neki hogy őt ugyanúgy szeretem mint az apját. Másfél éves múlt
2019. ápr. 19. 07:09
 7/11 anonim ***** válasza:
68%
A fiam is csinalta egy időben. Tolt szét minket, hogy anya az enyem. Persze elmegyaráztuk neki, hogy az apjat is szeretem, meg ot is, es azert, mert megcsokolom az apját, nem szeretem őt kevesbe.
2019. ápr. 19. 08:04
 8/11 anonim ***** válasza:
92%
A másfél éves kisfiam pont az ellenkezőjét csinálja! Ha látja, hogy közel állunk egymáshoz az apjával, inkább tol össze minket! Megkérdezzük tőle, hogy mit csináljunk, adjunk puszit egymásnak? Erőteljesen bólogat és mosolyog olyankor! Hát elég megható tud lenni!!!
2019. ápr. 19. 08:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk is volt ilyen, majd abbahagyja, mostanában éppen tetszik neki, ha átöleljük egymást.
2019. ápr. 19. 11:33
 10/11 anonim ***** válasza:
36%

Dackorszakban van a kérdéses gyermek (kb 1-3 éves kor között, egy éven / másfél éven át), és különféle módon reagálnak a dackorszakos gyermekek, tehát van, aki nem ezen ütközik meg, hanem más helyzeteken - a közös pont a dac (azaz öncélú ellenkezés).

Javaslom tanulni szakkönyvekből a dackorszakról és megoldási módokról (és NE bulvár írásokból!).

Vázlat, a megoldás (megfelelő hozzáállás) kapcsán:

[link]

(Valaki utalt az óvodás korúakra: az esetben másról van szó, mások az okok: fiú esetén ödipusz komplexus, lány esetén elektra komplexus, ami végül is ugyanaz: az óvodás gyermekeknek van olyan időszaka 1-2 éven át, amikor az ellentétes nemű szülőhöz vonzódnak érzelmileg jobban, és az azonos neműt riválisnak érzik, pl kisfiú: "feleségül fogom venni anyát!" stb. De ez zárójelben, mert most már az óvodások kapcsán írtam okot.)

2019. ápr. 19. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!