Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van valami hatással a kisgyere...

Van valami hatással a kisgyerekre, ha a szülei nem csókolóznak, puszilkodnak, ölelkeznek előtte?

Figyelt kérdés

Szomorúan vettem észre, hogy mi nem szoktunk semmi ilyet csinálni a lányunk előtt. Amikor este lefeküdt, akkor szoktunk összebújva filmezni, stbstb...

Néha játszunk puszilkodósat, amikor mindenki puszit ad a másiknak, de ugye az nem olyan. Olyankor mindig elpirul amikor mi ketten puszilkodunk az apjával.

Nem akadályozza ez az érzelmi fejlődését, vagy valami, hogy nem látja, hogy szeretjük egymást?

Meg szoktuk egymást simizni amúgy vagy rácsap a fenekemre XD ha elmegyünk egymás mellett, de ezt a lányom sosem látja.

2021. jún. 9. 14:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek úgyis érzik, szeretet vagy épp feszültség van-e a a szülők között.

Az én szüleim közt eleve ilyen szőnyeg alá söprős problémák voltak, nem ölelkeztek vagy puszilkodtak sosem.

Én kimondottan laza erkölcsű lettem és szókimondó. 😀

(De hajlamos lennék szőnyeg alá söprős lenni, csak figyelek rá, hogy ne.)

2021. jún. 9. 15:10
 12/17 anonim ***** válasza:
20%
Lol, egymással alig csókolóznak, de a gyerekkel bezzeg igen..
2021. jún. 9. 15:10
 13/17 Derjaderja ***** válasza:
14%
Szerintem nem a gyerek szemének való a szülők szájrapuszija.
2021. jún. 9. 17:23
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom szülei szerintem konkrétan egyáltalán nem ölelkeznek, csókolóznak stb. Ez szerintem probléma, ahogy szerintem az sem ideális, ha nem mutatnak semmiféle testi kontaktust, ölelést, puszit, gyengédséget a gyerek előtt a szülők. De túlzásokba sem kell esni.

Viszont amit a kérdező ír, hogy nem látszik a testi kontaktusukból, hogy az apját másképpen szereti, az nem baj. Szerintem :-) Nem vagyok pszichológus vagy szakértő, ez csak a véleményem.

2021. jún. 9. 18:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi szeretjük egymást nagyon, van a gyerek előtt ölelés, puszi, mindig kézen fogva sétálunk, de szerintem a csókolózás egy intim dolog, az már nem a gyerekre tartozik...
2021. jún. 9. 19:47
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim sem puszilkodtak, ölelkeztek "csak úgy", vagy jártak kézen fogva. Én nem érzem úgy, hogy ez nagyon negatívan hatott volna rám, bár valószínűleg magamtól ugyanezt vinném tovább a saját gyerekem felé. Érzelmileg kicsit zárkózottabb vagyok, de az élet más területein is, így ez inkább a személyiségem része. Idősebb koromban többször is megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne/lett volna többet látni őket ezeket a szeretetteljes érintéseket (kézfogás, puszi) megosztani, mert egyszerűen jó érzéssel tölt el, ha látom, hogy párként is funkcionálnak.
2021. jún. 9. 20:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha lesznek barátai-tanárai akiket szeretni fog nem fogja csókolgatni ölelgeti és puszilgatni őket.

Szeretetnek ezer formája van.

Lényeg, hogy Anya és Apa hogy mutatja ki a szeretetét a saját gyermekük felé.

2021. jún. 13. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!