Van valami hatással a kisgyerekre, ha a szülei nem csókolóznak, puszilkodnak, ölelkeznek előtte?
Szomorúan vettem észre, hogy mi nem szoktunk semmi ilyet csinálni a lányunk előtt. Amikor este lefeküdt, akkor szoktunk összebújva filmezni, stbstb...
Néha játszunk puszilkodósat, amikor mindenki puszit ad a másiknak, de ugye az nem olyan. Olyankor mindig elpirul amikor mi ketten puszilkodunk az apjával.
Nem akadályozza ez az érzelmi fejlődését, vagy valami, hogy nem látja, hogy szeretjük egymást?
Meg szoktuk egymást simizni amúgy vagy rácsap a fenekemre XD ha elmegyünk egymás mellett, de ezt a lányom sosem látja.
A gyerekek úgyis érzik, szeretet vagy épp feszültség van-e a a szülők között.
Az én szüleim közt eleve ilyen szőnyeg alá söprős problémák voltak, nem ölelkeztek vagy puszilkodtak sosem.
Én kimondottan laza erkölcsű lettem és szókimondó. 😀
(De hajlamos lennék szőnyeg alá söprős lenni, csak figyelek rá, hogy ne.)
Az én párom szülei szerintem konkrétan egyáltalán nem ölelkeznek, csókolóznak stb. Ez szerintem probléma, ahogy szerintem az sem ideális, ha nem mutatnak semmiféle testi kontaktust, ölelést, puszit, gyengédséget a gyerek előtt a szülők. De túlzásokba sem kell esni.
Viszont amit a kérdező ír, hogy nem látszik a testi kontaktusukból, hogy az apját másképpen szereti, az nem baj. Szerintem :-) Nem vagyok pszichológus vagy szakértő, ez csak a véleményem.
Ha lesznek barátai-tanárai akiket szeretni fog nem fogja csókolgatni ölelgeti és puszilgatni őket.
Szeretetnek ezer formája van.
Lényeg, hogy Anya és Apa hogy mutatja ki a szeretetét a saját gyermekük felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!