Más gyereke sem szereti a húst? Mit próbáljak még?
Kisfiam másfél éves, és nem szereti a húst.
Bármilyen húsos étel van, a húsból max 1-2 falatot eszik. Legyen az sült, főtt, fasírt, sehogy nem eszi meg.
Milyen praktika vált be nektek?
Nem erőltetem nyilván, de azért valamennyit ehetne.
Vágd nagyon vékonyra.
Lehet az a baja, hogy nehéz rágni.
A májgombócot eszi meg egyedül, azt nagyon szereti. De nem ehetünk mindig májgombóc levest. :D
Az is eszembe jutott, hogy Müllerben van üveges hús püré. Amikor baba volt, azt kevertem a főzelékbe, mert az totál krémes volt. Lehet, hogy vissza kell erre állni. 🤣
Szerintem ne erőltesd, csak mutasd meg a lehetőségeket, kínálgasd. Én világ életemben utáltam a húst - és ez azóta is így van. Anyukám azt mesélte, hogy már 1 évesen is kiköptem mindent, ami húsos volt. A kislányom is kevés husit szeret, ilyen pl a fasírt, de csak ha a mama csinálja:)
Sokan vannak, akik gyerekként évekig nem esznek húst, aztán egyszer megkívánják, megszeretik. Pl apukám kamaszként kezdte csak el enni, addig nagyon válogatós volt.
Az én 3 évesem is önként vega. A virslit szereti, meg az ilyen paradicsomos-szószos dolgokat, mint a töltött paprika, bolognai, ilyesmi. De a múltkor pl rendeltünk pizzát, és leszedette velem az összes sonkadarabot az övéről, merthogy azt nem szereti. Néha nálunk segít, ha mártogathatja valamibe- pl ketchup, majonéz, fokhagymás tejföl, ilyesmi, így a fasírtot is néha betolja.
A májgombóc leves nálunk is nagy sztár :D De én inkább igyekszem úgy főzni neki, hogy legyen magas fehérjetartalmú zöldség az étrendjében. Borsó, babfélék, lencse, ilyenek. Szerencsére az ilyesmit szereti. A kishúga, aki csak 1 éves, totál ellentéte, ő a szendvicsről leeszi a sajtot és a sonkát, a kenyeret otthagyja. Neki a húslevesből a husi kell, nem a répa, és a szószos tésztás dolgokból is simán kieszi a húst a tészta közül. Ketten együtt megesznek egy normál, emberi adag kaját, csak külön elemeiket :D De persze külön kell tálalni nekik, pedig milyen praktikus lenne, ha mindegyikük kiszedegetné a tányérból, ami nekik tetszik, aztán nekem a maradékot már nem kéne kidobnom, mert nem lenne maradék így. Szép utópia lenne.. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!