Akinek extrém hisztis volt a gyereke, annak meddig tartott ez az időszak?
"Beteszem az etetőszékbe, odaadom a villát meg a kaját"
Hiba: mindent előre kommunikálni! Semmit ne csinálj passzívan. Nem baba már.
Adj neki opciókat. "Szeretnéd kívenni a villát a fiókból, vagy adjam oda én?" "A piros tányérból ennél ma, vagy inkább a kékből?" "Menjünk ki most, vagy előbb pakolgatnád az építőkockákat?" "Ezt a nadrágot szeretnéd ma, vagy inkább amazt?"
Az enyém múltkor azért ordított, mert nem akarta, hogy ráadjam a cipőt. Ordított tíz percen keresztül, pedig már a harmadik percben mondtam neki, hogy jóvanakkor, nem kell cipő. Lenyugodott, akkor megbeszéltük, hogy vagy itthon maradunk, vagy cipő, más lehetőség nincs, mert már november van, hideg. Rögtön kellett neki a cipő, azért ordított, mert nem vagyok elég gyors. Még a lépcsőn lefelé is nagy volt a hangja, de a szomszéd konfrontálta a kérdéssel, hogy mi baja van. Elsírta neki, hogy túl lassan adom rá a cipőt, mire a szomszéd mondta neki, hogy ilyen nagy lány (2 éves) már simán felvehetné magának a cipőjét, akkor nem kellene várnia másra. Azóta azért ordít, ha segíteni akarok neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!