Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerekének is jéghideg a...

Más gyerekének is jéghideg a keze?

Figyelt kérdés

Kisfiam 17 hónapos, és ha kint vagyunk hűvös időben (nem hidegben, hiszen még nincs is igazán hideg), olyan hideg lesz a keze, mint a jégcsap. És vörös is neki.

De nem fázik, nem sír, nincs semmi baja, jól elvan. Csak rossz nézni. Ez normális?

2023. nov. 6. 15:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nem

18 honapos

2023. nov. 6. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 30 évesen is az. Kislányomé meleg. Gondolom egyénfüggő.
2023. nov. 6. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron is jéghideg volt a keze mindig. 3 és fél éves. És nem fázós egyáltalán.
2023. nov. 6. 16:35
 4/7 anonim ***** válasza:
62%

A kétévesemnél a hideg kéz a fázás jele. Legalábbis nekem úgy tűnik. Kicsiként nem így volt, de mostanra kialakult. És egyébként nálam is így működik, akkor lesz csak hideg a kezem-lábam, ha átfáztam.

De ahogy a fenti válaszok is ezt megerősítik, ez nem egy univerzális jelenség, hiszen többen is írják, hogy semmi baja a hideg kezű gyereküknek. Mindig az adott gyereket kell megfigyelni, és nem egyetlen jelből levonni a végkövetkeztetést.

2023. nov. 6. 16:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Csak nem könnyű, mert még nem tudja megmondani. Kérdezem, hogy fázik-e, de mindig a fejét rázza. A nyaka olyankor meleg. Tényleg csak a keze jéghideg.

Az apja nagyon kéz fázós. De neki fázik is. Szóval nem csak hideg, hanem rettenetesen fázik is neki. Télen sokszor sírni tudna. De a gyereken nem látom, hogy zavarná. Nem egyszerű. :)

2023. nov. 6. 18:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

anyámnak állandóan hideg a keze igen még 40 fokban is

amugy minden értéke rendben - doki sem érti

se keringési probléma se szív se vérnyomás se semmi nem indokolja

2023. nov. 6. 19:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam keze és az én kezem is a 22 fokos lakásban is jéghideg. Kint meg pláne. Nyáron is azzal szokta szívni a férjem a vérem, hogy fogjam már meg az üdítőjét, mert nem elég hideg..:D

Nem fázik egyébként.

2023. nov. 7. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!