Más gyerekének is jéghideg a keze?
Kisfiam 17 hónapos, és ha kint vagyunk hűvös időben (nem hidegben, hiszen még nincs is igazán hideg), olyan hideg lesz a keze, mint a jégcsap. És vörös is neki.
De nem fázik, nem sír, nincs semmi baja, jól elvan. Csak rossz nézni. Ez normális?
A kétévesemnél a hideg kéz a fázás jele. Legalábbis nekem úgy tűnik. Kicsiként nem így volt, de mostanra kialakult. És egyébként nálam is így működik, akkor lesz csak hideg a kezem-lábam, ha átfáztam.
De ahogy a fenti válaszok is ezt megerősítik, ez nem egy univerzális jelenség, hiszen többen is írják, hogy semmi baja a hideg kezű gyereküknek. Mindig az adott gyereket kell megfigyelni, és nem egyetlen jelből levonni a végkövetkeztetést.
Csak nem könnyű, mert még nem tudja megmondani. Kérdezem, hogy fázik-e, de mindig a fejét rázza. A nyaka olyankor meleg. Tényleg csak a keze jéghideg.
Az apja nagyon kéz fázós. De neki fázik is. Szóval nem csak hideg, hanem rettenetesen fázik is neki. Télen sokszor sírni tudna. De a gyereken nem látom, hogy zavarná. Nem egyszerű. :)
anyámnak állandóan hideg a keze igen még 40 fokban is
amugy minden értéke rendben - doki sem érti
se keringési probléma se szív se vérnyomás se semmi nem indokolja
Kisfiam keze és az én kezem is a 22 fokos lakásban is jéghideg. Kint meg pláne. Nyáron is azzal szokta szívni a férjem a vérem, hogy fogjam már meg az üdítőjét, mert nem elég hideg..:D
Nem fázik egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!