Miért nem "bír" futni a 6 éves fiam?
20as vagyok.
Én is így voltam. Időre futást se bírtam befejezni sose. A tornatanár ki volt tőlem akadva. Azt hitte,szivatom. Általános alsóban.
Aztán teltek az évek. A húgomnak sok egészségügyi problémája volt. Köztük asztma.
Én voltam az egészséges gyerek.
Aztán egyre többször éreztem, hogy fulladok. De elbagatellizálták otthon, mondván, nekem nincs semmi bajom.
Felnőttként, 38 évesen sodort az élet egy tüdőgyógyász-onkológus háziorvoshoz, másik városban. Neki lettem gyanús.
Diagnózis: kétoldali hörgőszűkület.
Sosem dohányoztam. Ennek ellenére 40 évesen 62%-ot fújtam a légzésfunkción. Mint egy öreg tüdőbeteg.
Vidd el a fiadat legalább egy légzésfunkcióra. Komolyan. Ha hamar elfárad,akkor nem kap elég oxigént a teste.
Megkérdezheted erről a gyerekorvost is. Csak ne intézd el azzal,hogy lusta futni. Akkor nem fáradna el!
Az meg,hogy te se bírtál futni...neked nézték már a tüdődet? És nem az évenkénti tüdőszűrésre gondolok. Mert azon ez nem látszik.
Az is lehet, hogy “túlfutja magát”.
Pl. A férjem “hosszútáv” futó 20-30 km-ket fut. De múltkor az egyik versenyen annyira elfutotta az elejét, hogy 3 km után sétálnia kellett.
Fontos, hogy futást ne éhesen csinálja, de ne is tele hassal és megfelelően hidratált legyen.
Ne diagnosztizáld te. Hogy ettől meg attól van.
Mert nem vagy orvos.
Ha a tanító szólt,azt jó szándékkal tette,gondolom.
Vidd el egy kivizsgálásra legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!