Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan értessem meg a 6 éves...

Hogyan értessem meg a 6 éves fiammal hogy nem szeretek autózni?

Figyelt kérdés

Egyfolytában nyavajog hogy autózzunk mikor nagyon jól tudja hogy utálom és nem köt le. ( Mármint a játék)

Ma is elmondtam ennyi idősen már nyugodtan játszhatna egyedül a szobájába nem mindig engem meg az apját nyüstölni hogy játszunk mindig.

2023. máj. 26. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, hogy nem tudod megértetni, csak elmondani. Megmondod neki, hogy szívesen bújócskázol vagy segíthet főzni, de autózni nem fogsz jönni. Majd megérti, ha határozott és következetes vagy. Esetleg meg lehet próbálni azt, hogy kompromisszum, hetente 2x autózol vele. Azt te is kibírod és nem érzi magát elutasítva. Valamennyit azért játsz vele, mert része ez is a kötődésnek, én arra gondolok, ha többet akar játszani, mint amennyi időt tudsz erre szánni.
2023. máj. 26. 20:46
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Macska való neked.
2023. máj. 26. 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Szegény gyerek
2023. máj. 26. 21:03
 4/9 anonim ***** válasza:
38%
#2, #3 Ti sosem mondtok nemet a gyereketeknek? Nem azt mondta a kérdező, hogy SOSEM játszik, hanem hogy nem akar MINDIG. Fontos egy gyereknek megtanulnia egyedül is lekötni magát.
2023. máj. 26. 21:09
 5/9 anonim ***** válasza:
44%

Én pedig babázni nem nagyon szeretek a lányommal. Babával autósat játszani pedig még jobban utálok. Szívesen olvasok neki mesét, énekelek neki, rajzolok vele, vagy játszok vele "jöhet a cica megsült a hurkát." Ami nagy szégyen nekem hogy oviban dolgozom, szóval ott muszáj babázni ha a gyerek azt kéri. Nagyon ritkán tudom magam rávenni hogy neki álljak vele babázni. Ne legyen

lelkiismeret furdalásod.

2023. máj. 26. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

Az a baj, hogy a gyereknek nem az a minőségi idő, amit te annak értékelsz, hanem amit ő. És egy gyerek arra fog emlékezni, amikor azt játszotta vele anya/apa, amit ő szeretett, nem azt amit te.

Nem kell mindig. De hogy mindig lepattintod egy olyan dologban ami neki fontos, majd ne csodálkozz ha kamaszként ő is lepattint majd. Vannak dolgok melyek úgy függnek össze, hogy nem is gondolnád. És természetesen nem 1 az 1ben vagy egy vonal mentén, de hozzájárul.

2023. máj. 26. 23:03
 7/9 anonim ***** válasza:
39%
Ha ilyen anyám lett volna, ma már nem beszélnék vele
2023. máj. 27. 06:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Én ennyi idős gyerekeimel szívesen játszotam igaz nem autosat de társasjátékokat vagy rengeteget kirándultunk.
2023. máj. 27. 06:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Érthető, ha nem szeretsz mindenféle játékkal játszani. Nekem ugyan nincs gyermekem, de tudom, hogy festeni, gyurmázni, rajzolni például nem szeretnék vele. De esetleg azt meg lehetne vele beszélni, hogy x időt autóz vele a héten mondjuk egyszer. Így neked is kibírható, de a gyermeked sem érzi magát rosszul, hogy le van koptatva. Egy olyan játékkal, amellyel mindketten egyformán szerettek játszani, tudod kompenzálni, ha több ideig játszol vele. Hidd el egy idő után már nem fogja igényelni a közös játékot, le fogja tudni kötni magát, saját tapasztalat alapján.
2023. máj. 28. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!